Да не забравяме 1963!

Автор:
Сряда, 26 Август 2020 10:02
Да не забравяме 1963!

Вчера и днес Виктор Николаев го играе прокурор. Вчера в сутрешното студио на НОВА Вики, както го наричат колегите му, посрещна социалната министърка Деница Сачева, а днес вдигна мерника на депутата от НФСБ Валери Касабов.
Два от въпросите бяха свързани с ниските пенсии на българите, които са на последно място в ЕС, и проучването на някои социологически агенции, които обявиха, че 60% от хората подкрепяли протестите.
Деница Сачева беше доста обрана в отговорите си, като каза, че пенсиите наистина са ниски, но правителството успява да компенсира този проблем с различни мерки. Като в същото време продължава да работи за тяхното повишаване. За социологията Сачева обясни, че всички прогнози са временни, а истината винаги излиза наяве по време на изборите. Но не пропусна да си го върне, като удари Николаев с факта, че досега нито една телевизия не е обяснила на хората, че тези протести са незаконни, не предлагат нищо и вредят на държавата.
Валентин Касабов беше по-остър. Започна меко, като напомни, че в този мандат пенсиите са вдигнати два пъти, предстои ново повишение. Но за социологията беше гневен.Той категорично заяви, че тези прогнози са платени. И без да се колебае посочи кой е главният спонсор на опита за метеж - Васил Божков-Черепа. И попита - как е възможно да бъде обявена 60-процентна подкрепа на тези мижави протести, след като по време на вечерните разходки по улиците на градовете излизат по стотина души. И не се стърпя да почеше Румен Радев:"Какъв президент може да бъде този, който прави опити за метеж, не отрони дори една дума, след ужасното нападение над майката с двете деца пред румънското посолство!" Касабов беше категоричен, че тяхно социологическо проучване показва, че НФСБ отново ще има депутати в българския парламент.
Аз също ще направя опит да се включа в споровете.
1. ЗА СОЦИОЛОГИЯТА. Повече от тъпо е да се говори за 60-процентна подкрепа на протестите, а в същото време ГЕРБ да продължава да бъде водещата партия в България. И ще си послужа с пример от спорта. Това е все едно да обявиш някой отбор или състезател за най-добър в поредна анкета (такива има много по света), а в истинското състезание този "шампион" да го няма дори сред медалистите.
2. ЗА ПЕНСИИТЕ. Ако Николаев беше коректен журналист никога не бил задал подобен въпрос. Защото, ако кликне в компютъра и потърси какви са пенсиите или заплатите в ЕС, ще види, че всички бивши комунистически държави са накрая на класацията. А защо България е последна? Ами защото тук беше най-дивият комунизъм. Всичко, което се правеше, зависеше от Съветския съюз. В същото време Чехословакия, Полша, Унгария успяваха по някакъв начин да се измъкват от съветската тирания и да правят икономика. Разбира се, с цената на хиляди жертви. Както е известно, унгарци, поляци и чехи въстанаха срещу комунизма, докато тук държавният концлагер беше жесток. Нещо повече! На пленум на ЦК на БКП на 4 декември 1963 година се взема решения България да се предложи на Москва и да стане 16-а съветска република. Това може да се нарече: ПРЕДАТЕЛСТВО БЕЗ АНАЛОГ В СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ!
И добре, че тогавашният шеф на СССР Никита Хрушчов отхвърля молбата на Тодор Живков, като със смях заявява, че нашите били големи хитреци и искали да седнат на готова трапеза. То една трапеза... И си представям какво щеше да се случи с България. Бил съм в Куба и знам. Не съм бил в Северна Корея, но знам, че там е ужас.
Този срамен епизод от историята България трябва да се изучава от младите българи. Защото такива подлоги като Румен Радев са готови да се целунат с червения дявол за сметка на държавата ни.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм