Българино, не бъди говедо! Дори говедото благодари!

Автор:
Събота, 16 Май 2020 07:59
Българино, не бъди говедо! Дори говедото благодари!

Политологът проф. Огнян Минчев реагира остро срещу журналистката Миролюба Бенатова и начина, по който атакува проф. Венцислав Мутафчийски в телевизионно интервю.

Ето какво написа Огнян Минчев в профила си във Фейсбук:

Не е важно как и с какво М. Бенатова е преляла чашата на д-р Мутафчийски - дали само с въпросите ”по допирателната” или и с други неща зад кадър.
Аз напълно се поставям в позицията на този човек, който даде максимума от себе си - заедно със своите колеги - за да предостави възможността на легион безделни диванета да твърдят - вирус няма, от грип умират повече и други подобни идиотии...
Именно резултатите от работата на д-р Мутафчийски и колегите му, саможертвата на стотици - хиляди лекари и сестри, дадоха на тия диванета статистиката, с която днес да приказват врели-некипели. Неблагодарността е най-презряното качество на един човек и на един народ.
Д-р Мутафчийски и колегите му направиха невъзможно много в една институционална система като българската държава, която дава обичайно много пробойни. Те отстояха и реализираха всички основни цели на своята работа и наистина заслужиха искрена благодарност за това, че спасиха неизвестно колко много хора. Какво получиха в отплата? Знаем какво. Няма да се посвеня да кажа - българска работа. Когато ти направят добро - кажи благодаря! Нещо повече - дори и да не мислиш, че ти правят добро (което в случая би било перверзна мисъл, за съжаление доста разпространена), отдай дължимото на хората, които са работили усърдно за теб. Поклони се пред паметта на хората, загинали заради теб! Българино, не бъди говедо! Дори говедото казва с поглед "Благодаря"!


Политологът Огнян Минчев, Фейсбук

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (5)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм