Луковмарш забранен. Девети септември - позволен

Автор:
Неделя, 23 Февруари 2020 09:52
Луковмарш забранен. Девети септември - позволен

В България наистина продължава да се случват необясними неща. Като забраната на Луковмарш. Мотивът е, че преди 9 септември 1944 година генерал Луков е бил водач на Съюза на българските национални легиони, които подкрепяли немския нацизъм. Той е бил министър на войната в периода 1935-1938 г. Убит е в София през 1943 г. от нелегални комунисти. След 9-и 1944 г. легионерите в България, предимно млади хора, са били масово преследвани, съдени и много от тях разстреляни.
През 2000 година комунистическият режим в България официално е признат за престъпен. Това обаче е след дъжд качулка.

Веднага след 10 ноември 1989 г. бившите комунисти се прекръстват на социалисти. Дори управляват страната и след като я обезкостяват тотално, я довеждат до банкрут. Сега техните деца и внуци отново искат да яхнат държавата, защото хазната пак е пълна. А те знаят какво да правят с българските пари.

Всичко това е повод да задам само един въпрос. Съгласен съм, че забраната на Луковмарш е правилна. Макар, че българските легионери не са навредили на държавата с нищо сериозно. Но морално ли в същото време сегашните социалисти-комунисти, техните деца и внуци съвсем необезпокоявано всяка година да честват 9 септември - най-черната дата в новата история на България. А червеният депутат Валери Жаблянов дори се изцепи от трибуната на парламента, че Народният съд бил необходимо военновременно правосъдие. Стоят си и символите на черния комунизъм.

ЕТО ЕДНА ЛЮБОПИТНА СТАТИСТИКА
Според данните, публикувани в бестселъра „Черната книга на комунизма”, дала най-подробната картина на престъпленията на комунистическите режими в световен мащаб, статистиката на жертвите има следните изражения:
Китай– 65 милиона убити;
СССР– 20 милиона убити;
Северна Корея– 2 милион убити;
Камбоджа– 2 милиона убити;
Виетнам – 1 милион убити;
Източна Европа – 1 милион убити;
Латинска Америка – 150 хиляди убити;
Африка – 1 милион и 700 хиляди убити;
Афганистан – 1 милион и 500 хиляди убити.
Международно комунистическо движение и комунистически партии, които не са на власт – десетки хиляди убити.
Общата цифра доближава 100 милиона убити.
Черната класация на тоталитарните режими отрежда първите три места на Мао Дзъдун, Йосиф Сталин и Адолф Хитлер с избитите по време на тяхното управление милиони хора.

ЖЕРТВИТЕ В БЪЛГАРИЯ
В България няма точна статистика на жертвите на комунистическия терор. Повечето изследователи и историци приемат, че през първите няколко месеца след 9 септември са избити без съд около 30 000 души. През февруари 1991 г. министърът на вътрешните работи Христо Данов обявява пред Народното събрание цифрата от 25 000 убити и безследно изчезнали.
Ще допълня, че след втората световна война международният съд в Нюрнберг осъжда за военни престъпления 15 германски генерали, като само на 12 от тях налага смъртно наказание.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • Григорова

    Божидаре, пълен идиот си. Днес всички партии, които са на терен, са комунистически креатури. Тези, които няма от какво да се страхуват и срамуват, си останаха членове на БСП. За останалите, на които толкова симпатизираш и им правиш наколенки, си продадоха съвестта и родовата памет. В Пловдив да започнем със Спас Гърневски и да вървим поред- Менда, Роза Тотева и т. н.

  • читател

    Ченгето Радев и бомбето Василев... https://i.ibb.co/qJjVQKq/image.jpgГрешка!!! Обратното...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм