Смешен плач за Божков

Автор:
Сряда, 22 Януари 2020 17:20
Смешен плач за Божков

Вчера прочетох един много интересен коментар на журналиста Краси Димитров. Той бе предизвикан от решението на Васил Божков да се откаже от издръжката на "Левски" и последвалата закана на феновете да започнат протести в подкрепа на своя бос.

Както е известно, преди няколко дни бе разпространена идеята на управляващите държавата да наложи монопол върху хазарта. А Васил Божков е безспорният N1 в България в тази професия.

Краси Димитров говори, че с влизането на новия закон за хазарта парите за спорта ще се увеличат драстично. А под българския спорт не може да разбираме футболния клуб на "Левски". И посочва за пример европейски държави, където хазартът е държавна политика.

За съжаление срещу него скочиха хора (познавам единствено Едуард Папазян), които започнаха да замерят Краси Димитров с типични за българина обиди. "Коментарът му бил комичен, в никоя държава монополът върху която и да е сфера не бил прокопсал" (Папазян). Друг обяви, че болшевизмът се завръща.

Застанах на страната на Краси, защото споделям предложението на държавата. Освен това той посочва и 4 страни, където има държавен монопол върху хазарта. Това са Норвегия, Испания, Полша и Хърватия.Има и други страни.

Сетих се за Норвегия, където миналата година се проведе световното първенство по колоездене на шосе. Останах втрещен от това, което чух от телевизионния коментатор. Това стана по време на критериума в Берген, където местната власт била асфалтирала улиците на града само за шампионата и след края на първенството настилката щяла да бъде премахната.

И още за Норвегия - там законът казва, че парите от хазарта отиват за СПОРТ И КУЛТУРА! Няма да правя сравнение между спорта в България и Норвегия, защото ще бъде много комично!

Какво ще стане, ако държавата у нас наложи монопол върху хазарта. Според справката на спортния министър Красен Кралев в момента бюджетът на министерството е 80 млн. лева. От тях 50 млн. отиват за спортна дейност. При новите условия парите в бюджета ще се увеличат двойно.

Какво ще стане с "Левски"? Ами не ми пука.

Така както на Божков не му пука, който, след като разбра, че интересите му ще се нарушат, бърза да си вдигне гълъбите. И, ако някой си мисли, че той от любов към сините е развързвал кесията си, жестоко се лъже.

Освен това вече казах, че "Левски" не представлява българския спорт. Тъй като между футбола и спорта има огромна разлика.

Щели феновете да протестират. Ами да протестират. Има държавни институции, които се грижат за реда в София. А и полицията със сигурност не е забравила раните, които някои от буйните фенове са нанесли на униформените.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

 • читател

  Черепа явно го гони деменцията вече. Захвана се с двамата братя, конкуренти и сега ако се окаже, че е лъгал държавата, ще плаща милиони за тъпите си решения. А най-вероятно лотариите няма да останат само държавни, но вече ще спре селският тарикатлък в хазарта.

 • данъчен

  отговори на: читател

  290 милиона олеква,хихи

 • читател

  отговори на: данъчен

  Билетчетата за морони си остават, само дето друг ще ги печата и продава... Черепа бе дотук! Тъп и нелеп край... Явно, или се е пропил с първаците на свата си Ст. Софиянски, или просто го гони старческата деменция... Или нещо е объркал века с миналия. Тогава рекета вървеше! Сега за него се плаща и то дебело - с изритване от бизнеса с билетчета за морони.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм