Домусчиев си го изкара на най-добрия ни рефер

Автор:
Неделя, 08 Декември 2019 20:29
Домусчиев си го изкара на най-добрия ни рефер

Кирил Домусчиев орева орталъка след ремито на "Лудогорец" с "Черно море" в Разград.

Собственикът на разградчани нападна главния рефер Георги Кабаков с обвинението, че заклал неговия тим.

Няма да коментирам съдийството на пловдивчанина, защото има тънки моменти във всеки мач, които могат да се видят само от специалистите.

Но фактът, че Георги Кабаков получава изключително високи оценки за мачовете, които свири в Европа, показват, че младият пловдивчанин е в час. А не е за подценяване фактът, че става въпрос за футболни сблъсъци, в които участват отбори от световна класа, в чийто редици се подвизават най-добрите играчи на планетата.

Лошото е, че с характерния за българите маталитет някои медии побързаха услужливо да избършат сълзите на Домусчиев, като нападнаха по един некоректен начин най-добрия български съдия. Признат от УЕФА и ФИФА.
Оставам собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев в грижливите ръце на медиите, за да задам въпрос на члена на Футболния изпълком Кирил Домусчиев. Питането ми идва от една реплика в гневния му коментар, която ме впечатли.

"Снощи гледах мача "Манчестър Сити" - "Манчестър Юнайтед" и си мисля колко полезен ще е ВАР за българското първенство. Тогава няма да има клубове, които са ощетявани от "Кабаковците"! Няма да има и сълзи в очите на футболисти и треньори".

- Г-н Домусчиев, колко пъти сте защитавали със същата страст останалите български отбори. Аз нямам спомени. Но мога да ви дам десетки примери, когато футболисти и треньори наистина са плакали от истински съдийски погроми. И то след мачове с вашия отбор. А сте длъжен да защитавате всички, тъй като сте сред хората, които управляват българския футбол. Така е морално.

Да си призная не вярвам, че системата ВАР ще спре съдийската напаст. Защото това, което най-много ме притеснява, са хората, които заобикалят правилата. А те съвсем не са малко. Системата ВАР наистина може да помага в съдийството, но не бива да се забравя, че тя също се управлява от човешката ръка.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм