Балотажът в Пловдив – развитие със Зико или нов застой

Автор:
Четвъртък, 31 Октомври 2019 09:50
Балотажът в Пловдив – развитие със Зико или нов застой

В неделя пловдивчани ще изберат своя нов кмет, който ще управлява общинските дела в следващите 4 години и ще зададе посоката на развитие на града за десетилетия напред. На балотажа един срещу друг застават кандидатът на ГЕРБ Здравко Димитров и Славчо Атанасов (МК НФСБ – ВМРО).

На първия тур Здравко Димитров има огромно предимство – 36,15 срещу 16,15 процента. Битката обаче не е приключила. Още в първите часове след обявяването на резултатите загубилите стартираха офанзива, с която опитват да подменят вота. С подкрепата на едва 1 от 20 пловдивчани Славчо Атанасов иска отново да управлява града.

Готов е да пусне през задния вход във властта всеки, който му гарантира подкрепа на балотажа. В градското политическо задкулисие се разиграват постове, длъжности, общински предприятия и имоти. Славчо Атанасов, който твърди, че иска да управлява честно и с лице към хората, им спестява, че няма никаква идея какво ще прави в общината – няма програма, няма екип, няма подкрепа в Общинския съвет. Но явно е готов на всичко, дори за пореден път да изтъргува интересите на пловдивчани, за да се докопа до властта.

Спестява и друго – че ако загуби балотажа, още в понеделник ще хване пътя за София, за да заработва депутатската си заплата. И няма да остане да работи като редови общински съветник за промяната в Пловдив, за която уж толкова искрено настоява. Спестявайки още една важна подробност – че промяната може да е за добро, но може и да е за лошо. И няма никаква гаранция, че неговата ще е положителна.  

Срещу Атанасов на балотажа в неделя се изправя Здравко Димитров. Той има подкрепата на голяма част от пловдивчани, на правителството, на ГЕРБ – най-голямата и устойчива дясноцентристка партия, на експертите в основните министерства и важните ведомства. Има ясен план как да надгради започнатото в Пловдив и да продължи развитието, като подобри значително работата на общинската администрация. 

https://zdravko-dimitrov.eu/ziko_uploads/2019/10/Untitled-1-239x300.jpg 239w" data-src="https://zdravko-dimitrov.eu/ziko_uploads/2019/10/Untitled-1.jpg" class="wp-image-2483 lazyloaded" src="https://zdravko-dimitrov.eu/ziko_uploads/2019/10/Untitled-1.jpg">

Здравко Димитров има и огромен човешки актив. Той е

 • Честен и прям
 • Диалогичен и достъпен за хората
 • Вслушва се в чуждото мнение
 • Като бивш спортист е отборен играч
 • Отговорен е и има решения за всички основни проблеми в града
 • Държи всичко, което прави и за което отговаря, да се върши качествено и в услуга на хората
 • Енергичен е, не се уморява от срещите и работата по важните проекти
 • Знае всичко за Пловдив
 • Здравко Димитров не e корумпиран, нито зависим
 • Не прави нищо на всяка цена, както той си го е наумил
 • Не е реваншист и няма врагове

Ако за Славчо Атанасов е допустимо и даже нормално да заблуждава пловдивчани, за Зико това е грях и престъпление.   

Ти избираш в неделя – развитие със Здравко Димитров, или нов застой и безвремие със Славчо Атанасов и онези, които той ще пусне във властта през задния двор.

Помисли добре за бъдещето на Пловдив и децата си, преди да решиш накъде ще наклониш везните! Избери 43!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

 • читател

  Метли, метли, метлиhttps://i.ibb.co/Dgzx3q9/image.jpg със Славчо Метлата. https://i.ibb.co/bFq6hyH/image.jpg Мерси, мерси, мерси, пловдивски идиоти. С 43 за поредното изритване на Славчо Метлата от Пловдив.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм