Щабът на Здравко Димитров: Фалшивите изследвания са признак на страх

Автор:
Сряда, 25 Септември 2019 08:46
Мирослав Беляшки Мирослав Беляшки

Нервите на Славчо Атанасов и червените социолози не издържат. Алфа Рисърч категорично сочи загуба на Атанасов на първи тур

“Преди всеки местни избори в Пловдив Славчо Атанасов, с помощта на близката до БСП социологическа агенция ББСС Галъп, тиражира откровени манипулации, представени като социологически изследвания”, това заяви в съобщение разпространено до медиите Мирослав Беляшки, говорител на изборния щаб на Здравко Димитров, кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив.

“Екипът на Здравко Димитров, възложи на Алфа Рисърч, социологическа агенция с изключително висока професионална репутация, която никога не е участвала в изборни манипулации, да проведе изследване, целта на което бе да видим в детайли какво е важно за пловдивчани. Изследването бе проведено в периода 13-и – 19-и септември и е представително за пълнолетното население на Пловдив. Направени са 811 ефективни интервюта. Методологията е “Количествено проучване”. Методът е “Стратифицирана извадка с квота по признаците пол, възраст, образование и район на Пловдив”. Методът на набиране на информация е “Пряко стандартизирано интервю лице-в-лице по домовете на респондентите”.

Истинската електорална картина в Пловдив показва, че Здравко Димитров има подкрепата на 27.20% от избирателите, а Славчо Атанасов на 23.50%.

Ние винаги сме били уверени в преднината и подкрепата на пловдивчани за Здравко Димитров. Затова направихме истинско социологическо изследване, които да ни помогне да разберем по-добре нуждите на съгражданите ни, а не фалшификат, който размахваме по медиите.

Здравко Димитров винаги е залагал на честната игра и ние като екип никога не сме си помисляли да обявяваме преднината му и да използваме социолозите, за да влияем на общественото мнение. Социологията е наука, в която няма място за мошеници. Здравко Димитров е сериозен и отговорен политик, който носи желаната от пловдивчани положителна промяна в стила и начина на управление на любимият ни град. Промяната изисква честност. Лъжците и фалшификаторите не трябва да остават безнаказани, а пловдивчани имат право да знаят истината.

Истинската електорална картина в Пловдив, измерена от истинска социологическа агенция, показва, че г-н Здравко Димитров има преднина от 3.7% спрямо Славчо Атанасов. Ние си служим с истината и знаем, че настоящите местни избори в Пловдив ще бъдат оспорвани.

Опонентът на Здравко Димитров очевидно не издържа на напрежението въпреки, че изборната кампания все още не е започнала. Това показва, че е негоден да бъде кмет на Пловдив. Изказваме съжаление към факта, че единственият политически аргумент на г-н Атанасов е опитът му да излъже пловдивчани, чрез манипулативната псевдо-социология на близките до БСП социолози.

Пловдив е град на свободни хора, които могат сами да избират. По изрично искане на Здравко Димитров, от уважение към останалите кандидати за кмет на Пловдив, с изключение на Славчо Атанасов, няма да показваме процента на подкрепа, който регистрира социологическото ни изследване към тях. Кандидатът на БСП г-н Николай Радев и г-жа Дани Каназирева имат сериозен електорален потенциал. Знаем също, че “Демократична България”, които последно обявиха кандидата си за кмет също имат обществена подкрепа. Честната игра изисква да отговорим на опитите за манипулация, изфабрикувани от г-н Славчо Атанасов и червените социолози, без да се опитваме да влияем на избора на пловдивчани и без да се месим в изборните кампании на другите кандидати.

Фалшификатите и опитът да бъдат излъгани пловдивчани няма да променят нагласите им. Не ги промениха и през 2011 г., три години след като г-н Славчо Атанасов предаде избирателите и влезе в коалиция с БСП. Фалшивите социологически изследвания не помогнаха на г-н Атанасов и през 2015 г. Днес е третият му неуспешен опит да повлияе на пловдивчани с фалшива социология.

Преди 4 години, през 2015 г., “изследване” на Галъп, публикувано на Интернет адрес https://www.gallup-international.bg/33850/local-survey-in-plovdiv/, което бе гръмко обявено от екипа на Славчо Атанасов на 25-октомври 2015 г., 5 дни преди местните избори съобщи:23% казват, че биха гласували за кандидата на ГЕРБ Иван Тотев, а 21% за Славчо Атанасов. В евентуален балотаж между Иван Тотев и Славчо Атанасов предимство има Атанасов с резултат 33% срещу 27%, като при „твърдите“ гласоподаватели дяловете изглеждат като около 40% срещу 35%..

Истинските резултати на първия тур на кметските избори от 2015 г. показаха резултат от 39.55% за кандидата на ГЕРБ срещу 21.12% за Славчо Атанасов. Прогнозата на червените социолози от Галъп за кандидата се различава с цели 16% в ущърб на кандидата на ГЕРБ. Въпреки дадената му от Галъп убедителна преднина от 5% за втория тур, Славчо Атанасов загуби кметските избори през 2015 г.

ВИЖТЕ ИЗСЛЕДВАНЕТО НА АЛФА РИСЪРЧ В ПРИЛОЖЕНИЯ ПО-ДОЛУ PDF

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (6)

 • истината

  Не се пънете. Славчо е определен за кмет. Остава на изборите това да се официоализира. ББ издигна Ореха просто за да не строши хатъра на дядо Николай. ББ ги умее тези врътки.

 • читател

  Алфа Р вероятно тлъсто са заработили през 2011г. с тоталните дърти лъжи относно подкрепата за политкомисар Славчо.

  Алфа Рисърч в периода 13-18 октомври 2011 г. сред 842 души. С най-големи шансове са Славчо Атанасов (32.6%) и Иван Тотев (16.5%). На трето място с 5.3% се нарежда Георги Търновалийски. Следващите кандидат-кметове са в следната последователност: Дани Каназирева, Георги Титюков, Петя Раева, Илко Николов, Руси Панчев. Резултатите са на база всички избиратели.
  Славчо Атанасов се ползва с подкрепата на най-голяма част от пловдивчани - всеки трети жител на общината изразява предпочитание към неговата кандидатура, сочи проучването. Към края на кампанията това му носи 45% - 47% от подадените в неделя бюлетини - потенциал, с който при подходяща избирателна активност и по-висока мобилизация на привържениците си, настоящият кмет има шансове да се пребори за победата още на първи тур.

  Сега започва да се изяснява защо политкомисарят Славчо поръча като за последно метли за 700 000лв... От бай Митко Джинката от Прослав...
  ПС клинки на синия текст за да видиш документа.

 • читател

  Червен Колю - най-голямата отрепка сред "социолозите" - за килограм макенодска наденица, шише ракия и някоя метла е дал през 2011г. - резултат вонящ на развалена македонска наденица - хахахахаха

  Славчо Атанасов според Агенция "Медиана" и има вероятност да спечели още на първия тур с 50.8%. Това съобщи шефът на агенцията Кольо Колев. За кмета /политкомисар Славчо/ биха гласували 50.8% от анкетираните, а за Иван Тотев - 27.1 %.

  :):):):):)

 • читател

  Политкомисар Славчо като се уплаши или влиза в болница, https://i.ibb.co/vs1gMdx/image.jpgили свиква всички служби в Шоуто на Славчо

  "България обяви война на Либия и аз съм силно обезпокоен. Когато чужд боен кораб навлезе в териториалните води на дадена страна, това означава, че идва война между двете държави“, това заяви тогавашният пловдивски кмет Славчо Атанасов. И обяви, че свиква ДАНС, НСБОП, полиция, пожарна и Гражданска защита и ще им предложи да се създаде кризисен щаб за изработване на стратегия за опазването на Пловдив. Копирано от standartnews.com

  /доста по-забавно от това на Бени Хил/...

 • читател

  И най-наглите лъжци, обслужващи Славчо и болните му амбиции през 2011г.

  Славчо Атанасов с 35,7%, Иван Тотев - с 11%, от вонящата на македонска наденица агенция Рисърч Десижън Мейкинг

  Значи, за да дадат сега Кьорчо и Кънчо победа с 3% поражанието на Славчо е сигурно!

 • Чудак

  Галъп са си пуснали изследването в тяхния си официален сайт , Алфа рисърч кога ще го направят , да го видим , интересно е . Търся изследване на Алфа , защо го няма никъде ??? Тайно ли е ?

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм