Папазова, нито театър, нито пари за театър щеше да има!

Автор:
Събота, 14 Септември 2019 08:10
Папазова, нито театър, нито пари за театър щеше да има!

Прочетох едно изявление от страхотната пловдивска актриса Ивана Папазова, което много ме натъжи. В него Ивана изигра ролята на обидена, че спектакълът "Одисей" не бил поставен в Античния театър, а бил предпочетен драматичния театър. Защото нямало пари за по-голямата сцена.

Няма спор, че Папазова разбира от театър. Но след като си изтри сълзите, тя посегна по един недостоен начин на Пловдив и тези, които превърнаха града ни в европейска сцена.

Ще напомним само на актрисата, че Фондация "Пловдив 2019" финансира представлението с рекордните 300 хиляди лева! Подобни пари не са давани за постановка! И да се оплюва фондацията за това, е меко казано, непочтено. Да не говорим кой и с какви средства ремонтира изгорялата сграда на пловдивския театър!

Папазова обаче набързо нападна откриването на ЕСК, за което били похарчени грешни пари, намери хора, разочаровани от случилото се на площада на 14 януари 2019 г. Според Папазова, светът трябвало да дойде в Пловдив, но това не се случило. Айде бе! Разходете се по Главната, г-жо, по Стария град, идете в Капана...

Мила госпожо Папазова, не съм сигурен дали сте истинска пловдивчанка, но явно крепката ви дружба с Дани Каназирева, не е здравослована за вас. Ще ви помогна да разберете, че не сте права да оплювате Пловдив и хората, които живеят и работят в него.

1. Най-напред искам категорично да ви кажа, че Пловдив винаги е бил част от Европа и света. През годините хиляди пловдивчани са намирали истински приятели по света. Така например аз съм един от тези, които са показвали Пловдив дори в далечна Бразилия.

2. На откриването на "Пловдив 2019" присъстваха над 50 000 души. Много от тях бяха с щастливо насълзени очи. В подготовката за откриването на тържествата се включиха над 1000 доброволци от Япония, Австралия, Холандия, Италия и други европейски страни. С вашето непремерено изявление вие обиждате тези 50 000 щастлив българи и онези, които дойдоха от цял свят. А на тези няколко келеши, за които ми говорите, че били недоволни, ще им препоръчам да прочетат великолепния Чудомиров разказ "Критик". Сигурен съм, че ще се видят в образа на Тотьо Чушката.

3. Щеше да ми бъде интересно да чуя коментара ви за огромното признание за "Пловдив 2019", което намери място в най-големите световни информационни агенции. Искам да ви кажа, че тези медии са много взискателни в оценките си.

4. От началото на годината досега публика и участници в събитията от календара на Европейска културна столица надхвърля милион, а те са преобразили града и са го направили синоним на културата. 528 събития от програмата на ЕСК, от които 376 без вход, са осъществени през този период. Освен пространството на фондация "Пловдив 2019" в Тютюневия град и квартал "Капана", в места за културни сцени са се превърнали още бреговете на река Марица, остров "Адата" и "Столипиново", както и 11 общини около Пловдив. И накрая - за добрата работа Пловдив бе удостоен с наградата Мелина Меркурий.

5. Миналия ден в Пловдив пристигна делегация от Австрия, която потърси помощ, за да подготвят град Санкт Пьолтен за домакин на европейска столица на културата.

6. Няколко думи за финал. Папазова повтаря като развалена плоча лозунга на Каназирева, че Пловдив трябва да е независим от София. Би било хубаво, но това го няма никъде по света. Не искам да навлизам в политически спор, но ще попитам Ивана дали й е приятно да играе в сегашния страхотен театър. И дали е благодарила на тогавашния културен министър Вежди Рашидов, който обеща на мястото на изгорелия до основи стар театър, да построи ново и модерно съоръжение. Ще попитам Ивана и за помиярската политика на Дани, която се наведе пред Радан Кънев и подари партията си на софиянци, с които отиде на парламентарните избори преди 2 години.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (7)

 • Актьор

  Статев, свали мръсно кафявите си ръце от тази икона на пловдивския театър. Ти нищожество ,кое да дава право да даваш съвети и да играеш морален съдник. Може би твоите господари с крадени пари от Пловдив или болния ти мозък , скапан от фалшивия алкохол който поглъщаш с наслада.

 • от Червен Боклук до СРАтев

  отговори на: Актьор

  Подг7зникът на бай-бай бай Баев КАФЯВИЯТ СРАтев под ник-нейм "читател" (а всъщност чукча-писател!) сега ще ни отговори че сме червени боклуци. Нека.
  Не сме от клептокрацията на маминия инджинеринг Иб. Тотев, ИМПЕРИАЛист, нито от крадливия РежимБоБоТРИ от полит-"партия" (без идеология) ГЕРБ ли беше, САРБ ли (Селянки за Амер. Р. на БГто).
  Че да сме горди, та чак ГОРДЕЛИВИ, че 555, 555 гости (по отчетените КОМАНДИРОВЪЧНИ - доказано бе!) са били в оргазъм посред януари пред задръстения от идиотизми централен единствен булевард, захранващ изнемогващия център на изгасващото градче.
  Критики не се разрешават в Свободна България.

 • читател

  отговори на: от Червен Боклук до СРАтев

  Болен мозък - пий си хопчетата и си форматирай най-после след лечението, и мислите, и формата на текста. Откачалко...

 • Пловдивчанин

  отговори на: Актьор

  Точно защото е прима на театъра, не е хубаво да лъже. Както пише в статията - за спектакъла са дадени 300 000 лв. Не може който и да било да казва, че нямало пари точно за този спектакъл. А ако сте актьор наистина, кажете - преди 20, преди 10, преди 5 години дали са давани такива пари за театър? Бъдете честни, за да ви вярваме, оставете лъжите за политиците!

 • читател

  Папазова - поредната лъжкиня /която са готви за зам. кмет по култура, - по-добре П. Петров да стане, поне не е лъжец, ако Здравка-Дани станела кмет, което е лудост за балъците, от които Дани смуче пари като Чолаков и т.н. идиоти/, но как да не си лъжкиня като си в отбора на пловдивската Мадам Лъжа - Дани Каназирева. Здравка Кленджарова. Именуваща се и Дани Каназирева в марица.тр прави нелеп ПР на новото си жилище - апартамент на 5 етаж н кооперация в Кършияка, където ради захаросани нелепици заедно с мъжа си Т. Каназирев и сина си Теодор /внушават че жилището е купено с многогодишните усилия на бизнесмена Т. Каназирев - дърта лъжа/. Обаче и тримата пропускат да съобщят, че "младото влюбено семейство", всъщност фирми на гладните пенсии от Гладно поле мамата и татко Каназиреви са собственици на цялата луксозна кооперация. https://i.ibb.co/G0DCWxx/223.jpgКооперацията е построена след офшорни врътки на Т. Каназирев, след като Здравка-Дани е изритата от ГЕРБ. А основните фирми, който са собственици на кооперацията са кръстени на синчето Теди, Теодор, Теодор 2005 и т.н.
  Някой от имотите извън луксозната кооперация на пловдивската Мадам Лъжа.
  https://i.ibb.co/KzcN2rP/1-2.jpg
  https://i.ibb.co/s5M69mb/2.jpg
  https://i.ibb.co/VSJy6fL/5.jpg
  https://i.ibb.co/yY28vq0/17052019-002.jpg
  И така балъци и балъкини, кой с пари, кой с театрални лъжи помагайте на пловидвската Мадам Лъжа - Дани.Здравка Кленджарова-Каназирева да купува имоти.

 • читател

  отговори на: читател

  Пенсиите от Гладно поле са Кленджарови /собстевниците на фирми собственици на цялата кооперация/, https://i.ibb.co/1bVv8DD/1.jpgа не Каназиреви, ама от от фирми, имоти, баби, дядки безнесмени, кафеджии, каназирки и папазки човек се бърка.

 • Михайлов

  Браво! Чудесно написана и казана една истина!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм