Червената армия превърна Източна Европа в концлагер

Автор:
Сряда, 11 Септември 2019 08:33
Червената армия превърна Източна Европа в концлагер

Изложбата "75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма", организирана от посолството на Руската федерация, продължава да буни българите. Реакцията на МВнР бе точна и навременна:„Без да отричаме приноса на СССР за разгрома на нацизма в Европа, не трябва да си затваряме очите, че щиковете на Съветската армия донесоха на народите в централна и източна Европа половин век репресии, заглушаване на гражданската съвест, деформирано икономическо развитие и откъснатост от динамиката на процесите в развитите европейски държави". Всичко това се случи на 3 септември.
Мислех, че скандалът ще приключи, като спорещите ще си стиснат ръцете.Тази сутрин обаче видях, че привържениците на червените кхмери са полудели. Известните привърженици на комунизма - Светлана Шаренкова и Петър Волгин, така се бяха разпищолили в телевизионните студия, че дори ме хвана срам, че съм българин. С куп лъжи и манипулации тези ибрикчии се опитваха да ни накарат да повярваме, че руските войници през цялата война са имали една единствена цел - да освободят България от едни опасни престъпници. Които в крайна сметка се оказаха българи. А близо 30 000 от тях бяха избити.
Всичко това ме накара да напиша десетина реда, защото голяма част от живота ми е преминал след "освобождението".
ПЪРВОТО нещо, което не подлежи на коментар, е, че между комунизма и нацизма няма никаква разлика. И нацистите, и комунистите взимат властта с кръв и с кръв я дават. И едните, и другите подлагат на масови кланета непокорните.
ВТОРО. "Освободителите" превърнаха в огромни концлагери комунистическата част на Германия, Чехословакия, Полша. Унгария, Румъния, България, Албания, които имаха "късмета" да бъдат под "закрилата" на СССР. Тези държави потънаха икономически и не случайно нито една от тях вече 30 години не може да изпревари и най-бедната бяла държава в Европа. Да не говорим за България, където дивият комунизъм нанесе дълбоки рани, които много трудно ще бъдат заличени в следващите 20 години. Да не забравяме, че червените кхмери окрадаха най-читавите предприятия с далаверата, наречена приватизация. Справка - Корнелия Нинова и нейния "Техноимпекс".
ТРЕТО. На живеещите в комунистическите държави беше забранено да пътуват в западните страни. Онези, които се опитваха да преминат нелегално границите, бяха разстрелвани като кучета. Най-много жертви дадоха германците, които въпреки желязната завеса, търсеха дори нищожния шанс да прескочат стената, за да отидат при родителите си, при братята и сестрите си.
Аз бях сред късметлиите, които имаха възможност да пътуват по света. Тодор Живков се оказа голям хитрец, като разреши на спортистите да участват в олимпиади, световни и европейски първенства. Тато беше разбрал, че с чушки и домати политика не се прави. Разбира се, имаше спортисти, които можеха да пътуват само в соц страни и нямаха право да видят на живо гнилия капитализъм.
Имаше и куриози. С нас винаги пътуваха представители на "профсъюзите", които се грижеха някой да не закъснее за влака, макар че не можеше да го спре. Но и това бе измислено от комунистите - тези, които нарушаваха правила, обричаха близките си на терор.
Наскоро в ТВ "Европа" един журналист сравни комунистческите концлагери с турското робство. Той даде неоспорими факти в полза на игото."По време на робството българите можеха да пътуват, учат и работят навсякъде по света. По време на комунизма това беше невъзможно!"

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

 • Слай

  Тя щото преди Червената армия България не беше концлагер. Освен това така ни се бяха наточили Сърбия, Гърция и Турция, че ако не бяха влезли съветските войски да охладят мераците им сега България щеше да се
  е свила до няколко окръга на север от Стара планина.

 • читател

  ББ заслужава поздравление за подгонването на пропутиновите местни комуняги и рубладжии баш на 9-ти септември. Бомбето Радев в стил "гузен негонен бяга" се възпали най-много... Нали руският му ментор ген. Решетников до живот е със забрана да идва в България...

 • Мен

  Няма такива измислици. Кои са развитите страни в Европа, колонизаторите Англия, Франция. Испания и.тн..Така са се развили грабейки и изполвзайки колониите си. Сега пълни с черни хора и джендъри. И ние на там вървим черни повечв от нас и джендъри валяло като се почне с 250 в парламента.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм