От левицата направиха и невъзможното, за да ме отблъснат

Автор:
Вторник, 27 Август 2019 13:02
От левицата направиха и невъзможното, за да ме отблъснат

"Когато сам намериш детелина с примамливите четири листа, ще имаш най-щастливата година и най-желаните от теб неща."
Така се пее в една популярна песен на Лили Иванова, на която е аплодирала половин България преди време.

Защо ви пиша всичко това?

Занимава ме темата, има ли нещо, което да ни обедини, да ни съедини. Да ни направи общност и народ. Дали има нещо подобно.

Липсват ни добрите примери, според мен. Ето сега се задават местни избори в Пловдив.

Не е тайна, че аз принадлежа към левицата, въпреки, че направиха и невъзможното да ме отблъснат.

Но, това си е за тяхна сметка.

Какво да ги прави човек, "наши кучи синове", както се казва в доктрината на Джержински. Но както и да е.

Думата ми е, че Пловдив се нуждае от своята социална алтернатива в управлението. Тотев - добър, лош, беше типичен представител на дясното. Дясното в най-хард формулата. А личната ми политическа философия е, че социалното и солидарното трябва да доминира. Затова левицата трябва много да мисли.

Защото кандидатурата й за кмет не просто трябва да е общоприемлива, но трябва да е много, много социална. Пловдив е бил винаги социален град. И това няма как да е иначе. Не може един световен град да е студен и отблъскващ. Пловдив е всичко, но е град предлагащ любов и спокойствие. А има ли нещо, което да материализира тази любов повече от "Стария град", от "Капана", от "Главната". От "Кючука" със "Събота пазара", от "Кършияка" с "Марица" и "Новотела". От "Тракия" с простора и къпалнята "Акваленд".

Затова кандидатите за кметове и управници трябва да отчитат социалната характеристика на града. Трябва да са истински пловдивчани. Които да ги боли за града, да им е мило. Сън да не ги хваща. Всяка крива плочка на Главната да ги дразни. Да бъдат такива, които да съзнават, че този град "древен и вечен", плаче предимно за обич. За много обич...

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • читател

  Комисията на ГЕРБ също не изостава с нелепата кандидатура на Здравко Димитров - пловдивската баба Цецка. Но и патриотите не се дават... Вместо да номинират успешния си районен кмет - номинират политическата отрепка Славчо Атанасов... Въобще в Пловдив се очертават избори - между идиот и идиот+. Но все пак, да се надяваме на отрезвяване преди окончателното номиниране и току виж в ГЕРБ адекватните сили номинират успешен районен кмет.

 • актив

  Другарю Кръстев, не знам дали знаете, но листата отдавна вече е подредена. Конференцията на 7-ми ще бъде поредното формално мероприятие. Ако Гергов наложи Николай за кмет /засега Нинова не е съгласна/ ще е водач. На второ място К. Трифонов. За трето, четвърто и пето се боричкат шестимата районни председатели. А след пето място няма значение каква ще е подредбата, защото повече няма да влязат. Та въобще не се напъвайте да наливате акъл на някои в БСП - Пловдив. Тук нещата са изтървани генерално и оправия няма да има, ако не настъпят в ръководството и апарата някакви кардинални персонални промени с кадърни хора.

 • anonimen

  "доктрината на Джержински"...има Дзержински,Феликс Едмундович.Ама няма доктрина "наши кучи синове".Има един Бжежински,Збигнев Кажимеж...ама и той няма такава доктрина.Та да уточним...."Той може да е кучи син, но е наш кучи син." казал го е Франклин Делано Рузвелт за никарагуанският диктатор Анастасио Сомоса Гарсия.А кой е Джержински...?

 • Т. Кръстев

  отговори на: anonimen

  Да се чете Бжежински. Стават понякога и технически грешки. Радвам се, че четете толкова пунктуално написаното от мен. Бъдете здрави!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм