Вече е ясно: Българското море е несправедливо омаскарено

Автор:
Петък, 09 Август 2019 19:07
Вече е ясно: Българското море е несправедливо омаскарено

#Няма провал на сезона, категоричен е шефът на Института по туризм в България

Вчера беше хубав ден за истината в България. И това се случи в сутрешното предаване на бТВ, откъдето тръгна омаскаряването на българския морски туризъм. Стартът беше даден с един срамен пример, който никоя уважаваща себе си медия не би си позволила. На екраните лъсна касова бележка за парче пица, което срувало 30 лв., и бутилка минерална вода, купена за 11 лв. И ако показаното е истина, в което се съмнявам, значи става въпрос за някой, чието място не е на брега на Черно море, а в най-близката психиатрия. А като фон на пицата бяха показани празни плажове със скъпи чадъри и шезлонги. Бяха пренебрегнати правдивите обяснения на собственици на хотели и концесионери. По-късно се разбра, че всичко е една грозна уйдурма, но горчилката остана. За удоволствие на бТВ, където явно работят хора, които трудно свикват с истината.

Бях длъжен да направя този увод, защото бях от групата на музикантите и артистите, които реагираха на ливналата се мръсотия по българските курорти. Освен това имам преки наблюдения от Бургас и градския плаж. Така че изявлението на шефа на института по туризъм Румен Драганов беше мехлем върху нанесените рани от тъмните сили. А като всеки нормален българин ненавиждам онези, които вървят срещу България. 

ЕТО КАКВО РАЗКАЗА РУМЕН ДРАГАНОВ в студиото на бТВ пред откровено смутената Биляна Гавазова. Въпросите на водещата няма да повтарям, защото отговорите на Драганов са в коментарите му. 

В НИКАКЪВ случай не можем да говорим за провал на сезона. Туристите през юли са с 91 000 повече за същия период на миналата година. Това показва националната статистика.

Има 3% спад в сравнение с миналата година, но на годишна база туристите би трябвало да са повече.

Пикът е бил на 3 август, когато са били заети 88% от всички хотели на морето. За целият месец заетостта е 68%.

28% от хотелите са обявили намаление между 15% и 30%, но това е за нощувка в местата с по-ниски категории. Хотелите с висока категория държат цените си и там няма празни места. Това много лесно може да проверите като надникне в сайтовете. А разлика между цените по северното и южното ни черноморие няма.

През май и юни са били отменени полети към България, което се дължи на кризата със самолетите на „Боинг”, но сега „Луфтханза” е увеличила броя на полетите си до нашата страна и едва успява да изпълни заявките.

Всички намират туристическия ни продукт за отличен. Вие може ли да си представите, че при 2 милиона туристи няма да се появи някъде недоволство, коментира Драганов оплакването на туристка за буболечки в стаята в хотела ѝ във Варна.

Цената от 530 лв. за преглед в частен кабинет е безумие. Това също го причислявам към бубулечките.

И сега ще кажа нещо, което със сигурност ще ви впечатли - цените в големия турски курорт Анталия и Слънчев бряг са еднакви.

По думите му българите си остават най-желаните и платежоспособни туристи.

В ПРЕДАВАНЕТО бяха включени хотелиерите Ростислава Димитрова и Георги Илиев.

„Май и юни бяха слаби заради хубавото време в Европа и лошото време в България. Много полети бяха отменени от Германия за България”, заяви Ростислава Димитрова.

„Сезонът започна колебливо. Втората половина на юли мина много добре. Август се очаква да бъде по-добре от юли. Очаква се през септември това да продължи”, допълни Георги Илиев.

Накрая бе дадена думата на спасители на Златни пясъци, които обясниха причините за удавянето на турист. Човекът просто е пренебрегнал всички защитни правила и се гмуркал край скали, където е било забранено, бе техният коментар.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (6)

 • четач-писач Чукча СРАТЕВ

  Е, щом на СРАТЕВ ЧИТАТЕЛ (писател) му е "ВЕЧЕ Е ЯСНО" тогава да си отдъхнем!
  НеМА ПРОБЛЕМА ПО ЧЕРНОМОРИЕТО БЪЛГАРИСТАНСКО.
  НеМА ПРОБЛЕМА ПО ТУРИЗМА.
  НеМА ПРОБЛЕМА ПО РЕЖИМА БоБоТРИ, НИТО ПО ИНДЖИНЕРИНГА.
  КОРАБЪТ ПОТЪВА ПРАВИЛНО.
  Хвала!

 • читател

  отговори на: четач-писач Чукча СРАТЕВ

  Заткнись, сволочь красная!
  Червен боклук!
  (Дотолкова му е словесността на "читател" Сратев)

 • ш-ш-шт! АКО СЕ СЕЩАТЕ

  Ако някой се сеща за коя точка от анатомията Сратева става дума че "...беше мехлем върху нанесените рани..." то мълчете си, да не се излагаме пред гостенките от браЦка Албания.

 • читател

  отговори на: ш-ш-шт! АКО СЕ СЕЩАТЕ

  Заткнись, сволочь красная!
  Червен боклук!
  (ЛЮБИМ ЦВЯТ СРАТЕВ)

 • Али

  Този дописник има най-сладката работа на света. Преписва глупостите на управляващите и му плащат за това. Искам и аааазззззз.

 • Народа

  Статев, министър на простотията. Хвала

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм