Г-н Кръстев, чест не се брани с кръчмарски скандали!

Автор:
Събота, 03 Август 2019 21:23
Г-н Кръстев, чест не се брани с кръчмарски скандали!

Господин Кръстев, няма да крия, че вашите коментари са предизвиквали интереса ми и съм ги чел с удоволствие. Макар че не винаги съм бил съгласен с написаното. Миналия ден прочетох страстния ви коментар в Plovdiv-Online, с който защитавате тримата пловдивчани, участвали в пиянски скандал, украсен с юмруци, на форум на БСП в "Албена". (Всичко по случая - в Още по темата)

Става въпрос за шефа на младежкото БСП в Пловдив д-р Любомир Паунов, д-р Иво Мурджев и Кирил Бахнев. От внимателния прочит на коментара ви разбирах, че най-много ви е засегнало написаното в медиите, че тримата герои са от известни семейства. И това ви е дошло в повече.

В същото време твърдите, че проявите им нито са за похвала, нито за порицание. Дори се палите: "Били пили, били се сбили. Ами ще се сбият, защо да не сбият. Ще пият, защо да не пият. Те да не са някакви лигльовци или смотаняци, те са горди пловдивчани. Въпрос на чест е било. Пловдивска чест. Пловдивска и на ФК "Ботев".

То, сега, ако не ги правят тези неща - кога? Хайде стига лицемерие и псевдоморал. Голямо чудо станало, голямо...Те може да са сбъркали, но не заслужават това. Защото имат бъдеще - добро бъдеще. Да, могат и трябва да бъдат порицани, но никой няма право да ги хули. И какво? Да оправдаем гамена от "Албена"(той също е социалист), който ги е провокирал, така ли?!"

Г-н Кръстев, напълно съм съгласен с вас, че честта на Пловдив трябва да се брани. Но за това е нужно преди всичко чисто сърце. Аз също съм много смел, когато обърна някоя чашка в повече. Но винаги съм се съобразявал къде се намирам. Разбира се, нямам право да съдя тези момчета за скандала. Но като заклет кореняк филибелия имам един въпрос към вас, свързан с ПЛОВДИВСКАТА ЧЕСТ.

Как ще коментирате онези, които оплюват и замерят с уродливи лъжи великия ни град и хората в него. Като известните и на вас измамници Славчо Атанасов и Дани Каназирева и на бандата от червени кхмери. И съм категоричен, че за никого от изброените по-горе мерзавци пловдивската чест не струва пукната пара. Много бих искал да разбера вашето мнение за тези хубавци.

За разлика от вас обаче няма как да повярвам, че тези младежи са защитавали пловдивската чест в "Албена". И не само заради сериозните промили в кръвта. Не е тайна, че на такива форуми се изучават тънкостите на манипулациите и интригите, така че за чест и морал и дума не може да става.

Пример е младият и напорист Крум Зарков, който в едно от сутрешните предавания в НОВА се изгаври с хилядите разстреляни след 9 септември 1944 година. А знае се, че Зарков е внук на известния с лошото име генерал Леонид Кацамунски. Примерите са много. Още повече, че аз също съм сърбал червената попара!

С уважение:
Божидар СТАТЕВ

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (5)

 • Т. Кръстев

  Господин Статев, в интерес на истината не очаквах такъв интерес - и тук, и на страницата ми във Фейсбук. Доста мислих от какво е провокиран този интерес. В крайна сметка случката може да се квалифицира като тривиална. Подобни инциденти стават почти всеки ден, важното е, че сериозно пострадали няма. И все пак, защо аудиторията толкова се превъзбуди? Не знам, нямам логичен отговор. Изборите и вероятните бъдещи политическите амбиции на тези момчета са едно от възможните обяснения. Но не мисля, че то е водещото. Според мен, без не най-малко да ги оневинявам, нашето общество обича сеира. И ако този сеир е гарниран и поднесен от известни и неслучайни субекти, удоволствието нараства многократно. Народопсихология, както се казва. Убеден съм, че една немалка част от коментиращите са и искрено възмутени. Но не мога да приема крайностите. Пак ще го кажа - да, те са постъпили нередно, неправилно, за което най-вероятно ще си понесат последствията. А те вече и ги носят - от два дена са сочени с пръст. Но яростта с която "общественото мнение " се нахвърли върху тях тежко ме смути. Идеята на поста ми беше именно тази - да се опитам да обясня, че грешка има, но не може да има разправа, още по-малко обществен и социален линч. Съзнавах отлично, че трудно ще бъда разбран, още по-малко подкрепен. Но какво от това, нали светът е шарен и именно в различното мнение, разграничаващо се от масовото, често прокарва тънката нишка към баланса и обективността. Знам колко трудно е това в едно общество, което обича да рита падналите и да се гаври със сгрешилите. Но нали, именно вярата в следващия шанс, хуманността и доброто ни кара да бъдем повече хора. Не знам, или може би бъркам. Все пак благодаря на всички. Приятна вече

 • Мами

  Интересът е предизвикан от това, че случаят се потулва

 • МАЛКО

  отговори на: Мами

  ВИЕ ГИ НАПРАВИХТЕ ВАПРАВО НА НИШО ТЕЗИ МЛАДЕЖИ ,СБЪРКАЛИ СА ИМА ПРАВОСЪДИЯ СТИГА ТЕЗИ ИНТРИГИ

 • не

  отговори на: МАЛКО

  Има правосъдие ама друг път :D

 • До Статев

  На теб колко ти платиха за тая статия. Една вечеря забърса ли Статев?

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм