3-та бити от БСП защитавали честта на ФК Ботев

Автор:
Събота, 03 Август 2019 09:11
3-та бити от БСП защитавали честта на ФК Ботев

"Трима социалисти от Пловдив, сред които и лидера на младежкото БСП в Пловдив д-р Любомир Паунов, предизвикаха скандал и бяха изгонени от престижен европейски форум, който бе открит от лидера на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев."

Това е кратката информация, която е в медиите за "инцидента" в курорта "Албена". Разбира се, за да е още по-интересна информацията се подчертава, че участниците не са случайни момчета, а от известни пловдивски семейства. Ето, това ми дойде в повече. И да ви кажа ли защо?

Защото, тези момчета не са са за порицание и публичен линч. Определено не са. Разбира се, не са и за похвала. Нито едното - нито другото. И никой нямаше да разбере за случилото се, ако не бяха част от младежкото БСП и наследници на известни фамилии.

Нека всеки, който не е бил на тяхно място, или нещо подобно, да хвърли първи камък. Били пили, били се сбили. Ами ще се сбият, защо да не сбият. Ще пият, защо да не пият. Те да не са някакви лигльовци или смотаняци, те са горди пловдивчани.

Въпрос на чест е било. Пловдивска чест. Пловдивска и на ФК "Ботев".

То, сега, ако не ги правят тези неща - кога? Хайде стига лицемерие и псевдоморал. Голямо чудо станало, голямо. Ако питате мен Любчо и Иво трябва да бъдат похвалени. Сульо и Пульо не може да налитат на едни горди и образовани пловдивски момчета и те да не реагират. И какво сега, да ги подложим на публичен линч и да ги нулираме политически и социално ли?! Хайде де! Те може да са сбъркали, но не заслужават това. Защото имат бъдеще - добро бъдеще. Да, могат и трябва да бъдат порицани, но никой няма право да ги хули. И какво? Да оправдаем гамена от "Албена", който ги е провокирал, така ли?!

Има една приказка - "Тези, които ги няма в кръчмите, ги няма и по барикадите". Този афоризъм може да е пресилен, но в него има много истина. Защото, аз съм убеден, че техните барикади ги чакат - и в науката и в живота. Барикади, изтъкани от принципи и поуки. Поуки, като тази. Затова, нека не ги унищожаваме. Те имат добро бъдеще, може би отлично бъдеще. Това са бъдещите лекари на Пловдив, на които всички ще разчитаме. След време Пловдив ще се гордее с тях - уверявам ви. Нека проявим разбиране и търпение. И нека по-бързо да забравим това. Тези млади и образовани момчета го заслужават.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (25)

Покажи предишните коментари
 • КРЪСТЕВА

  КРЪСТЕВ ТИ СИ МАЛОУМЕН!С 1.9 ПРОМИЛА АЛКОХОЛМОЖЕШЕ ДА КАТАСТРОФИРАТ С УЖАСТИ ПОСЛЕДИЦИ СЪБЕРИ ГЛАВАТА СИ ТОВА МАЛКО ЛИ Е КАТО ПРОМИЛИ КАТО ФАКТ КАТО ПОСЛЕДИЦИ

 • Йорданова

  Добри лекари ,ами ако ни изписват лекарства ,оперират ни пияни как ще ни лекуват Любчо винаги като студент е бил объркан,и в неподходяща компания.

 • големия

  Тодоре , християнски Тодоре...атеистичното комуне си пролича . Какво да се прави , помиярска порода !

 • Тоя пък

  Абе аланкоолу, толкова ли си изгладнел, Та тия да защитаваш бе, засрами се! Нямаш чест, нямаш мъжество !!! Позор си , Кръстев , срам и позор си!!!

 • baionzi

  " Най-младият син на партията " от Лев Касил . Не съм си и помислил да я прочета ! Но съм сигурен , че синовете никога няма да изменят на партията ! Превърнаха политическата власт в икономическа ! Татковците . Е , га ти и прехода ! И нищо ново не научиха . Синовете . Същите боклуци ! Какво ще кажете др. Кръстев ?

 • Т. Кръстев

  Дааа, интересни коментари. Благодаря на всички, които макар е не с имената си тукq в авторитетната трибуна на Plovdiv-Onlineq отделили от времето си да коментират личното ми скромно мнение. В интерес на истината не очаквах такъв интерес - и тук, и на страницата ми във Фейсбук. Доста мислих от какво е провокиран този интерес. В крайна сметка случката може да се квалифицира като тривиална. Подобни инциденти стават почти всеки ден, важното е, че сериозно пострадали няма. И все пак, защо аудиторията толкова се превъзбуди? Не знам, нямам логичен отговор. Изборите и вероятните бъдещи политическите амбиции на тези момчета са едно от възможните обяснения. Но не мисля, че то е водещото. Според мен, без не най-малко да ги оневинявам, нашето общество обича сеира. И ако този сеир е гарниран и поднесен от известни и неслучайни субекти, удоволствието нараства многократно. Народопсихология, както се казва. Убеден съм, че една немалка част от коментиращите са и искрено възмутени. Но не мога да приема крайностите. Пак ще го кажа - да, те са постъпили нередно, неправилно, за което най-вероятно ще си понесат последствията. А те вече и ги носят - от два дена са сочени с пръст. Но яростта с която "общественото мнение " се нахвърли върху тях тежко ме смути. Идеята на поста ми беше именно тази - да се опитам да обясня, че грешка има, но не може да има разправа, още по-малко обществен и социален линч. Съзнавах отлично, че трудно ще бъда разбран, още по-малко подкрепен. Но какво от това, нали светът е шарен и именно в различното мнение, разграничаващо се от масовото, често прокарват тънката нишка към баланса и обективността. Знам колко трудно е това в едно общество, което обича да рита падналите и да се гаври със сгрешилите. Но нали, именно вярата в следващия шанс, хуманността и доброто ни кара да бъдем повече хора. Не знам, или може би бъркам. Все пак благодаря на всички. Приятна вечер...

 • Да, добре

  отговори на: Т. Кръстев

  А когато тези същите първи ритат падналите? малко възмездие, м?

 • големия

  Комуне-паун , което поетизира опашката си и се възхищава на изящните си мисли , а нам не е дадено да знаем високите му идеи ...нейсе...

 • колега

  Кръстев, защо не те наемат на "Позитано" да пишеш речите на Корни. Защитаваш трудни тези, но с ръка на сърцето трябва да кажа, че ти се отдава.

 • Анелия Нонкова

  Имаш страхотен речо ви запас.Адмирации

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм