Либиеца иска да яхне вече европейския Пловдив

Автор:
Събота, 20 Юли 2019 19:21
Либиеца иска да яхне вече европейския Пловдив

Миналата седмица поставих началото на сериала, в който ще разказвам за онези, които правят опити да унижават Пловдив. С една единствена цел - да седнат на кметския стол.

Страшното е, че ако това, не дай си боже стане, европейският Пловдив бързо ще отиде в историята. Защото сред мераклиите да управляват Пловдив са Дани Каназирева, доказаният предател Славчо Атанасов. Естествено в папката със сериала има и други герои, някои от които вече се изживяват като велики политици. Разбира се, всичко, което разказвам и ще разказвам, почива на доказани истини. Така, както винаги съм го правил.

МИНАЛАТА седмица стартирах с Дани Каназирева, а днес продължавам със Славчо Атанасов - кметът, който обяви историческа, но неосъществена, война на Либия по време на сагата с медицинските ни сестри. и оттам получи и прякора си Либиеца.

Бившият кмет на Пловдив обяви, че бил внесъл предложение в парламента да се регламентира задължителен приемен ден на кметовете. По този начин щял да се смени моделът на управление, като идеята е всички граждани да могат лично да се срещнат със своя градоначалник. Атанасов посочва като практика и примери за успешното реализиране на такава политика от кметовете на световни мегаполиси – Дмитрий Лужков в Москва, Рудолф Джулиани в Ню Йорк, Кадир Топбаш в Истанбул.

"Тези успешни кметове споделят едно и също - че винаги в работата си са се ръководели от близкия и непрекъснат контакт със своите граждани. Аз също съм следвал този принцип като кмет на Пловдив и той се е доказал в практиката", хвали се Атанасов.

"По същата причина, като кмет настоях всички големи общински сделки да минават за становище и през прокуратурата. За да е всичко максимално прозрачно и за да няма дори и най-малкото съмнение за корупционна практика. Затова правех публични отчети пред пловдивчани. За да не се стига до обществени скандали и гадаене на тъмно защо има провалени проекти или защо дадена работа не е свършена", допълва Славчо.

ВИНАГИ съм твърдял, че всяка професия носи рискове. Изпитвам го на гърба си. След 15 години в професионалния волейбол мускулите и ставите не ми дават спокойствие. Но за сметка на това познавам кога времето се разваля. И се гордея с победите, които съм носил на Пловдив и България.

Разбира се, дори през ум не ми е минавало да се сравнявам със Славчо. Защото той беше един ненадминат колос като кмет, а политиката не го е повредила. Може би мъничко! Дори си мисля, че не той се е учил от някакви си там кметове като Лужков, Джулиани и Топбаш, а те са копирали неговия стил на работа. Фактът, че нито в Москва, нито в Ню Йорк, нито в Истанбул тамошните кметове не са откривали кенефи с мажоретки, показва тяхната изостаналост от модерния начин на управление. Да не говорим за мъжеството на Славчо, когато обяви война на Либия.

ВЪПРЕКИ тези изумителни успехи, имам малки притеснения около решителността му в борбата с корупцията. Е, не са кой знае какви, но все пак ще ги спомена. Само за цвят.

И си спомням как излъга сините пловдивчани и онези от ГЕРБ, които го направиха кмет. За да хариже след това града на БСП. И как Пловдив беше заплашен от закриване заради безумното управление на бившите комунисти.

Ами опитите му да унищожи ВМРО, партията, която го подкрепяше. Спомням си още как без никакви прожектори и обществено обсъждане със спортните хора в Пловдив, без да информира дори прокуратурата, и погазвайки всякакви правила, Славчо напълни касата на клуба по спортна стрелба "Тракия" със 127 000 лева общински пари, макар че по регламент на стрелците се полагаха 7 000 лева. Правеше го и други клубове, но на наши хора.

А в същото време остави много спортисти в Пловдив да тренират и участват в състезанията гладни. Тъпичко е и твърдението му, че всеки ден приемал хора в кабинета си. Но го казва.

Е, това са дреболии. Както и това, че улиците се метяха с клони, защото нямаше метли, градският транспорт беше трагичен (да напомним ли за фалиралия след кметуването на Славчо - Ангел Батаклиев, приватизирал и баталясал Градски траспорт, чиито тролейни жици още висят и нищо чудно да отрежат врата на поредната жертва, както това се случи с пловдивчанка на колелото на Централна гара), спортът и културата бяха в агония. За инфраструктура да не говорим!

Беше пълна трагедия. Защото не може да бъде друго, когато кметът е безхарактерен предател!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (16)

Покажи предишните коментари
 • читател

  отговори на: Здравка Кленджарова

  Каназирева, Каменица АД продадоха на търг парцела си за 6 млн. Защо не се яви да наддаваш, пък и банковии заеми се теглят?!? Друго си е дебили като Чолаков, смъркащ алкохолик и комарджия и още двама, трима кретена с политически амбиции да сурвакаш в офшорните сметки на обръчите си от фирми.
  Но ще има Данилийкс. И мама и татко Кленджарови дано си пият хапчетата, че хем жега, хем много имоти имат тези гладни пенсии от Гладно поле... А фирмите с имотите без дейност. Не и ли странно! А да, забравих, дъщерята е общинска съветничка и политичка... Ще има скоро - заявявам за верността на горенанисаното и т.н.

 • ДАНС

  761 500лв. само по балансова стойност - горе долу 2 пъти по-ниска от пазарната са недвижимите имоти във кухите фирми на Каназирева-Кленджарова... Водят се на пенсионерите от гладно поле сем. Кленджарови... Горещо лято, много въпроси ще има скоро и подпис под всеки лист за вярността на горенаписаното. https://i.ibb.co/G0DCWxx/223.jpg https://i.ibb.co/NmjSkgf/17052019.jpg

 • Здравка Кленджарова

  Аз и партията си прехвърлих формално на Парасков, да е председател. Да не ме смятат за толкова тъпа, я! Отлично знам, че председателите на политически партии попълват декларации за доходи, офшорки и имущество пред съответните органи и служби. Та, затова Парасков е председател на партията ми, не съм ли хитра, а? Ще ме хванат за малката и тясна Здравка по този начин, негодниците от службите. Парасков на мен нищо не ми отказва. Абсолютно нищооо.

 • читател

  отговори на: Здравка Кленджарова

  Пенсиите сем. Кленджарови от Гладно поле ще ги хванат. Откъде пари без икономическа дейност за толкова фирми с имоти?!? И конфискация... От КОМПИ. Това ще е уникален цирк.

 • Запознат

  Статев , това с трагедията на Галя Халачева случила се на колелото на гарата , беше гадно и неетично ! По-добре се поинтересувай защо след петорната съдебна екпертиза , че мрежата на ангел батаклиев е била неизправна , близките не заведоха никакви искове ! И как дъщерята Теодора направи светкавична кариера като общински съветник а сега и като народен представител от бсп !

 • отговор

  отговори на: Запознат

  Направи кариера защото се метна в кревата на този, който пише листите за общински съветници и депутати в Бсп.

 • Летец

  Взехте да триете коментари, това не е добре за сайта. А на" читателя" смешник ще кажа : Лошо пияно човече, лошо се пише на Тотевата шайка.

 • читател

  отговори на: Летец

  ДАНнъчни ДАНни за ДАНи Каназирева и родата и изтекоха покрай НАП и хакерчето. Скоро очаквайте декларациите на пенсионерите-бизнесмени от Гладно поле.

 • читател

  Няма да се дадем на ЛИБИЕЦА, инджинеринг Тотев е наш любим кмет със РежимаБоБоТРИ (и ЧЕТИРИ, що не) на политическа партия САРБ (Селянки за Амер. Разви. БГто)
  Хвала!

 • читател

  отговори на: читател

  Днес си много кратък, но си разпознаваем, поради специфично откаченото форматиране на тъпите ти постове, които оибкновено са чаршафи по 1 страница. Та си ползвай адекватния ник: Дани!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм