Трима, тежащи близо 500 кг, искат милиони за рейсове без климатик

Автор:
Понеделник, 15 Юли 2019 13:30
Карето минава 500 кг. Карето минава 500 кг.

Триото пловдивски превозвачи Веселин Дошков, Петко Ангелов и Димитър Чолаков, които са с обща телесна маса близо 500 кг, искат още милион-два, за да превозват пловдивчани в автобусите си.

Що за наглост, след като тази година субсидията им е увеличена с 1 млн. лева и получават от общинския бюджет 7 млн. за услугата да возят пловдивчани без климатици в жега и в студ!

За сравнение - 7 млн. лева е близо една трета от всичките приходи, които община Пловдив получава от данък имоти на жителите си.

В сутрешния блок на Нова тв триото заяви, че ще спре транспортната услуга, ако не се вдигнат субсидиите, които сами са разписали, а Чолаков - като общински съветник от Съюз за Пловдив лично е гласувал в ОбС.

Дошков дори заплаши да съди община Пловдив.

Като арбитър се яви провалилият се кандидат за кмет на Пловдив - сега областен управител, Здравко Димитров, който се кани да се кандидатира пак, този път с подкрепата на ГЕРБ.

Впрочем Димитров се ави като кандидат за кмет, прислонен в офис на самия транспортен бос Веселин Дошков на миналите кметски избори под слогана "Да решаваме заедно". С кого - с транспортния олигарх ли? Резултатът беше печален - 4-то място.

Политически продукт на Дошков, разбира се, бе и Дани Каназирева, чийто Съюз за Пловдив години обитаваше съседен офис на транспортера, а съветник от личната й партия е Димитър Чолаков - втория бизнесмен от превозваческото трио на Пловдив.

Та с две думи - арбитърстването на Димитров (и на Каназирева) може да се окаже препъни камък в политическите му мераци.

Първо, защото ако се кандидатира, ще трябва да обслужва мераците на триото, тежащо 500 кг живо месо. С него самия - над 600!

Второ, защото ще трябва да обяснява защо ще се дават вместо 6 млн, както беше през 2018, вместо 7 млн, както е през 2019, - 9-10 млн през 2020!

Трето, ще трябва да каже на пловдивчани защо климатиците на триото - в повечето им автобуси - не работят.

Пловдивските превозвачи винаги са били и партийни играчи поради естеството на бизнеса им - субсидиран двойно - и от община, и от държава.

Веселин Дошков беше член на ГЕРБ при създаването му. Димитър Чолаков все още е член на Съюз за Пловдив. Петко Ангелов го дава свободен електрон в червено.

Тезата на тежкото трио е, че електронната система не работи и пробегът им не се отчита на километър.

Това е вярно - е-системата не работи. Само че автобусите не са редовни - т. е. както е записано по график, фигуриращ в договорите им. И оплакванията са като наводнение в Халкидики, където впрочем триото обича да си почива.

За инвестициите в нови машини, направени от триото, интересно се изказа водещата на сутрешния блок по Нова - това е все едно да си купя скъпа кола, като се надявам да ми вдигнат заплатата, че да мога да погасявам кредита.

Ами хората не си купуват кола, която няма да могат да изплащат. А за фалирал превозвач на общинска и държавна ясла досега не се е чуло.

Защо превозвачите си купуват автобуси, които не са им по джоба?

За да изнудват данъкоплатеца, проста работа.

Особено преди избори.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (13)

Покажи предишните коментари
 • Ядосан

  Да идва Столарски и да поема транспорта в Пловдив, тези тримата за нищо не стават освен да лапат!

 • читател

  Зико с Радан на предишните местни избори, явил се срещу ГЕРБ пред офис на "Да решаваме заедно", предоставен от Дошков, с който днес се опитва да рекетира кмета на ГЕРБ и набута финансово пловдивчани... Уникално тъпо, пловдиска бабо Цецке, тъпо, много тъпо... http://devedzhieva.com/wp-content/uploads/2015/10/ziko_kanev_devedjieva.jpg
  http://devedzhieva.com/wp-content/uploads/2015/10/koaliciata.jpg

 • читател

  Тъпо, много тъпо Зико!

  Три транспортни фирми обжалват в Административен съд решение на областния управител Здравко Димитров, с което той дава линии №1 и 66 на Хеброс бус на Веселин Дошков.
  Толкова си тъп, че дори не се опитваш да прикриеш връзката си с Дошков.... И че защитаваш неговите интереси, а не на пловдивчани. Стой си пред телезироза и гледай мачове с П. Петров и не пречи на пловдичани с Дошдов и останалите дебелаци.

 • читател този път е прав

  отговори на: читател

  Настина трябва или да си много тъп - което е най-вероятното с баскетболиста, или яко зависим, което съвсем не е за изключване, за да стартираш кампания против интересите на данъкоплатците в Пловдив. Но той си е свикнал да губи и като спортист, и като "политик". Да видим бате Бойко ще ли го издигне, циркът се очертава неповторим и най-вероятно Славчо ще се върне на бял кон!

 • читател

  отговори на: читател този път е прав

  Славчо на бял кон - този ужас римейк на Радев президент - може да бъде постигнат само с номинацията на пловдивската баба Цецка - Зико. Да видим ББ ще повтори ли идиотщината си с номинацията на баба Цецка оригинал... Ще бъде жалко за пловдивчани.

 • читател

  Бус на Дошков прегази пловдивчанка след като Зико му даде линията.... Да не бъде прегазен така и ГЕРБ в Пловдив с евентуалната номинация на пловдивската баба Цецка - Зико...

 • Браво, браво господине

  :D:D:D:D:D:D

 • читател

  Офисът на Дошков и Зико днес - "Да решаваме заедно"... https://i.ibb.co/s5kZn7F/viber-2019-07-17-13-51-30.jpg

 • читател

  Дебелаците-дебили на ГЕРБ - Зико и Петров, без останалите дебелаци с автобусите, рекетиращи пловдивчани... Вероятно после ще се видят в офиса на "Да решаваме заедно" на Дошков и Зико, пловдивската баба Цецка, за да решат, как да прецакат пловдивчани с милиони. https://cache1.24chasa.bg/Images/Cache/009/Image_7565009_128.jpg
  https://i.ibb.co/Jj5Yy6K/viber-2019-07-17-13-52-34.jpg
  https://i.ibb.co/s5kZn7F/viber-2019-07-17-13-51-30.jpg

 • читател

  0986607080 - телефон за прецакване на пловдивчани. Отговаря пловдивската баба Цецка Зико или мъжката му секретарка П.Петров... Поне този телефон стои на плаката на Мазната Коалиция "Да решаваме заедно", как да цакаме с милиони пловддивчани...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм