Нечестната война с морето ни

Автор:
Сряда, 10 Юли 2019 07:07
Нечестната война с морето ни

Никога не съм очаквал, че българи ще тръгнат по един безумен начин да разсипват България. Когато се появиха протестите срещу построяването на втори лифт в Банско, си помислих, че това са едни неразбрани страсти и в най-скоро време грапавините между защитниците на зимния туризъм и еколозите ще се изгладят. Но не би. Оказа се, че става въпрос за проблеми, които идват от уж интелигентни западни държави като Швейцария и Австрия. Но медиите си замълчаха. Реагираха само финансистът Владимир Каролев и евродепутатът Ангел Джамбазки.

ВЛАДИМИР КАРОЛЕВ:
"Няма протести в защита на Пирин. Тези хора, които ги виждаме, болшинството са партийни членове и не съм ги срещал на Пирин".
Според известния финансист международни организации плащат на български "зелени", за да спират развитието на ски туризма в България за сметка на други държави.

АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ:
"Протестите на еколозите, които са против изграждането на втори лифт в Банско, са абсолютно неоснователни.
Те защитават чужди интереси – на Австрия и Швейцария, тъй като се финансират оттам. Всичко това е в разрез с българската икономика".

ТРЯБВА да призная обаче, че това, което се случва сега по Българското черноморие, започва да прилича на откровена война. Такива грозни и отвратителни манипулации никога не са ставали у нас. Въпреки, че морският туризъм бележи невероятен подем в последните години. Само за последните 3 сезона с 31% се покачи ръстът на заетите в туризма, а с 34% се увеличиха доходите. На туризма се пада 13% от БВП.

Сред главните герои в огромния скандал отново се изявиха познатите играчи от бТВ, НОВА и БНТ. Ще спомена две имена от бТВ - Димитър Тасев и Стоян Георгиев, които преди време си позволиха да оплюят с лъжи Пловдив. Сега същият този Стоян Георгиев обясняваше колко лошо е Българското черноморие. Николай Василковски от НОВА доскоро не пропускаше да даде пълна информация за хубостите на гръцкото море. Докато на комшиите не им пукаше какво е времето у нас.

А кампанията срещу родното черноморие тръгна от публикуването на една квитанция за платени 30 лв. за парче пица и 11 лв. за бутилка минерална вода. Показаха се и слабо посетени плажове, макар че специалистите твърдяха, че стартът на туризма още не е даден. Вкарани в употреба бяха и различни проблеми.

Цялата тази манипулация не слизаше от тв екраните от сутрин до вечер. Интригата бе подклаждана с неспирните хвалебствия за гръцките плажове, като се правеха манипулационни сравнения с нашето черноморие. Така се получи една черна картина, която трябваше да покаже, че на нашия бряг се мародерства и хората си хвърлят парите на вятъра.

Тези с по-слабите нерви със сигурност изпаднаха в паника. Опитите на министъра на туризма Николина Ангелкова и хора от бранша да обяснят истината, не дадоха нужния резултат. Бяха подминати твърденията на Ангелкова, че използването на шезлонги и чадъри струват средно между 3 и 5 лева, а на всички плажове 50% от ивицата е безплатна. Беше обяснено също, че когато се правят сравнения, те трябва да бъдат между луксозните плажове между България и Гърция. И разкри, че услугите в гръцките елитни курорти тръгват от 100 евро.

Сега искам да кажа няколко думи за прословутата пица.

НЯМА никакво съмнение, че този изкуствено раздут скандал показва, че дори манипулациите, на които бТВ доскоро залагаше като начин на информация, вече сериозно издишат. Защото е смешно да предизвикваш скандал, като за жертва сочиш някой си, който е дал 30 лв. за парче пица и 11 лв. за вода. Ами такова нещо може да направи само един мунчо, който си хвърля парите на вятъра. А да покажат квитанцията по телевизията може да извършат едни още по-големи мунчовци. Каквито са Стоян Георгиев, Антон Хекимян и целият им екип.

Ами ако утре същата тази откачалка покаже квитанция, че купил пица за 100 лева, пак ли ще пробвате да манипулирате народа. Истински резил!

А на мен много ми се иска да не се повтори сценарият, за който говориха Владимир Каролев и Ангел Джамбазки.

Сега ще покажа една справка на цените на част от българските плажове. Макар че имам пълния набор на тарифите за българското черноморие.

В ТАЗИ ТАБЛИЦА СА ЦЕНИТЕ ЗА 1 ШЕЗЛОНГ И 1 ЧАДЪР
4 лв. Кранево
2 лв. Варна Кабакум - север
10 лв. Златни пясъци
1.20 лв. Бургас - Северен
9 лв. Слънчев бряг - север
5 лв. Несебър - юг
3.50 лв. Бургас - централен

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • ManMan

    Това написаното като цена не отговаря на истината - чадър с два шезлонга на южният плаж в Несебър беше 18 лв. през миналата година - не вярвам някой да е свалил цените!!! Не говоря за хотелите, под чиято дограма влиза дъждовна вода. Не говоря за обслужването в повечето заведения и хотели - там персонала е "хванат направо от гората" - но за това са виновни пак правачите на пари. Защото са безскрупулни - искат да те ударят Днес, Сега...Изобщо без мисъл, че повече няма да стъпиш там...
    Вакуум няма - затова има отлив в съседните страни. Не че там няма подобни простотии. НО ТУК СА БУКВАЛНО ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА!

  • Иван

    Всичко,което казвате е верно!Има и хубаво и лошо!Преди години оправихме Одринския район с уж евтинията и изкупихме всички боклуци.Сега е подобно с Турция,но за Гърция да се говори за "евтения" е просто лъжа!За тези пари тук има всичко!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм