Корнелия и съдиите

Автор:
Събота, 08 Юни 2019 12:38
Корнелия и съдиите

Сузана и съдиите* - старозаветната притча се разиграва в момента на Позитано 20, вместо фонтан - шурти партийна пот, а Корнелия е в ролята на изкусителната старозаветна героиня.

Първият от старците съдии - Ангел Найденов, чиято съпруга - омбудсманката Мая Манолова ще играе за кмет на София наесен - обяви: "Тя (Корнелия или Мая - не е ясно) трябва да бъде клиент на поведенчески психолог.

Още по-клеймящо се изказа Георги Божанов: Корнелия е направо первезна! (При тази реплика микрофоните на репортерките избликнаха като библеейски фонтан).

А третият от съдиите - другаря Георги Гергов с 44-милионната си дупка във Варна, обяви: "Корнелия е патология!"

Ама нали съдиите я посочиха, оформиха и избраха на конгреса си или е слаба паметта на старците?

Далеч по-трезвен от тях се оказва - по правило - председателят на ПЕС, Сергей Станишев. Той не вярва 16-то юнският конгрес да свали Сузана от червения фонтан.

Георги Пирински пък защити Корнелия, че оставката й нямало да снеме напрежението в партията преди местния вот.

Атанас Мерджанов пък припомни, че именно Червената Сузана е предложила 1 лев партийна субсидия за глас и дори намаляване на заплатите на депутатите. Няма какво да направим сега, като тя искаше точно това, каза Мерджанов.

Докато блика кръв на Позитано, в която се къпят и Корнелия и съдиите, нищо добро не чака левицата.

А лявото би трябвало да е на младите, които - уви - са в ариергарда на Столетницата. Далеч дори от единия лев на милионерите й.

__________________________________________

* Сузана е хубавата и богобоязлива жена на Йоаким, в чиято разкошна градина се събирали юдеите, а двама съдии идвали да решават спорните им дела. Като съзрели красивата Сузана, те я пожелали, но не могли да я принудят да легне с тях.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • големия

    Баев пише в зависимост от това , от коя страна хлопа дъската в главата му...

  • читател

    Партизаните започнаха престрелката в землянката... Да видим Мадам Лъжа - Нинова ще бъде ли разстреляна... И коя бетонна кратуна ще я смени, повеждайки червените дебили към поредна изборна загуба от ГЕРБ.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм