#КОЙ пусна апартаментгейт?

Автор:
Петък, 29 Март 2019 18:41
#КОЙ пусна апартаментгейт?

Апартаментгейт вече е с ефекта на бумеранга - вместо да удари ГЕРБ, ще удари Дясна България (съдия № 1 Лозан Панов, който мълчи по сделката на съпругата си с Артекс, чиито собственици се оказаха кумове на фамилия Панови), и БСП, чието ръководство и най-вече лицето им Елена Йончева е с недвижимо имущество, което всичките кервани с камили от страните, където е правила тв репортажи, не могат да го пренесат за 100 години.

Експресен сондаж на Маркет линкс показа именно това - спад при БСП и ДБ, и качване при ГЕРБ.

Защо?

Защото в ГЕРБ плющяха оставки за градски апартаменти, взети, най-вероятно, със законни средства.

И защото в БСП и в ДБ (респективно Лозан Панов) цари гробно мълчание по техните си имоти - само недвижимото състояние на обвинената за пране на пари в особено големи размери Елена Йончева е такова, че с журналистически труд не може да се спечели, ако ще да става въпрос за корифеи като Гарелов и Кеворкян.

Следва най-интересният въпрос - #КОЙ извади темата, защо точно сега (а не примерно седмица преди евровота, когато ефектът сигурно щеше да е като аферата Костинброд)?

Но преди дългоочаквания отговор - малко по въпроса за апартаментите на партийната върхушка, печално наследство от социализма, което, уви, увлича в центрофугата си групово и печалбарски настроени политици и днес. Навремето имаше блокове за партийни водачи, отделно за активни борци, отделно за шофьори на първите и за приближени на вторите. Но всичко, в общи линии, като изключим овъзмездените за бутнатите им къщи, на чието място никнеха като гъби тухлените и панелни соцвъведения, си беше парцелирано - страдаха само овъзмездените да се разминават по етажите с тези, които са им отчуждавали имоти.

Едва ли има по-неуютно място за човек, спечелил сам богатството си (или наследил го) да живее в общ вход (пък ако ще и с отделен асансьор) с хора от партокрацията. Както впрочем беше навремето. Утре падат, обаче ти остават съседи. И да не паднат утре, а вдругиден, пак ще са ти съседи (во веки). Тъпа работа, нечовешки тъпа.

Та по този въпрос Артекс би следвало да промени политиката си - в кооперация да включва не повече от един партократ. Другият вариант е да строи кооперации само за партократи.

#КОЙ обаче спретна гейта и се самоуби?

Ходът на #КОЙ първоначално се експонира като гениален (Радев, Нинова плюс Дясна България), после се оказа пълен конфуз - като взеха да изскачат техните хора в Артекс (и на БСП и на ДБ) и по други места из родината, включително крайбрежието ни.

Та така! Минаваме на Сократовския маниер - казвам ви нещо, което не ви отърва, обаче в мисловния и говорно протичащ процес сами стигате до онова, което е истината.

Кога се появи апартаментгейт? Не ли на другия ден, след като ГЕРБ обяви, че ще се яви в коалиция със СДС за евровота? Кой е най-уязвим от подобен развой? Милионерите в БСП? Децата им с бащино наследство? И нима този, който активира гейта, ще да е мислил за имотите на БСП?

Не ли в седмицата, когато стартира делото КТБ? Банката - пирамида, в която изгоряха спестяванията на стотици хиляди, а малцина станаха милионери - включително от фалита?

Избягалият в Белград издирван банкер Ц.В. на кой от политиците е плащал ежемесечно 25 бона - твърдение на главния свидетел по делото?

Умна или проста е водачката на БСП да се върже на гейта? Вероятно помни цената на апартамент от 90 кв. в София, който е купила за 21 хил. лева - колкото гараж в панелка. Ако е умна, #КОЙ я е навил да се върже? Далият й Техноимпекс ли? Друг ли? Ако е проста - въпросът отпада.

Цветанов ли беше мишената (годините му в политиката го карат да си мисли, че всичко е само и единствено против него) или опит за превземане на партията на Борисов отвътре? Не е ли ясен Цветанов - и на клада да го сложат, ще се кълне във вярност на Борисов? Борисов и апартаментите да му вземе - няма ли пак да го обича?

Тогава #КОЙ?

Има ли план за превземане на ГЕРБ отвътре? Кой и през трупа на кого може да го осъществи? Не ли човек, близък до самия Борисов? Нима новоприет член на ГЕРБ покрай евроизборите може да скрои подобен план?

Кой ще да е тоя човек, според вас? Кой (освен Цветанов, а той пък е по-скоро на повикване) е неотлъчно до премиера? И неотлъчно на събития на фондация, финансираща издания близки до Демократична България?

#КОЙ бре? Кой го няма днес в хотел Рила на Боровец на срещата на Цветанов с ГЕРБ Предприемачи? И кои министри са там? Кой няма да го има тази вечер в Панорама? А в предишната Панорама беше? И кой ще го има тази вечер?

Тоя #КОЙ, ако все още ви убягва, може би няма да го виждате нито на високи токчета, нито в ботуши, нито с маратонки скоро, не ли? Даже май - вече? Но си отговорете сами, разбира се.

И накрая - апартаментгейт трябваше да излезе! Сценаристите, вероятно стресирани от разни сондажи преди изборите, не уцелиха времето - и се уцелиха в челото. Но след като политиците не обявяват личните си сделки пред гласоподавателите си, гейтове ще има и дано правосъдието е бързо и точно.

А иначе - като справка само, всеки в Германия (вероятно и далеч извън нея) знае къде живее премиерът, че и управляващите, във Франция - президентът и т.н. Както и имотното им състояние и настъпилите промени в него.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (14)

Покажи предишните коментари
 • Слай

  Препратката към Йончева е смешна и нелепа. Има наследствени имоти и е придобила извън наследствените само един на пазарни цени /снощи показа документи/. Но не за това ми е думата, тъй като съм убеден, че автора ги знае тези неща. Учудваме, че се е подхлъзнал да пише така за колега за когото всички знаем, че дори да е припечелила нещо, го е направила под бомбите и куршумите по целия свят. Е, спрете се малко, не всичко е политика и доходи. Пък и Цветанов е незащитима кауза. Надали някога в историята на България, е имало по нагло и необразовано парче на толкова висока позиция.

 • читател

  отговори на: Слай

  Бабо Доро и Слай, а"м тя наш"та комунистка-партизанка Ленка се оказа фашистка. Ахтунг! Съобщи и на козите също! Да не те удари червената чума пак! Или се запуши тоалетната в Панаира.
  МилиЙончева изкара на сергията с лъжите - дядо капиталист и реституция за милионите си - басня за идиоти!
  ПС и бабо Доро и Слай да не гласувате за "За България", че др. Първанов и Р. Петков я регистрираха вече. Ама това е трудно за разбиране от баба Дора и Слай... Чумавите кози ще разберат по-лесно.

 • Слай

  Препратката към Йончева е смешна и нелепа. Има наследствени имоти и е придобила извън наследствените само един на пазарни цени /снощи показа документи/. Но не за това ми е думата, тъй като съм убеден, че автора ги знае тези неща. Учудваме, че се е подхлъзнал да пише така за колега за когото всички знаем, че дори да е припечелила нещо, го е направила под бомбите и куршумите по целия свят. Е, спрете се малко, не всичко е политика и доходи. Пък и Цветанов е незащитима кауза. Надали някога в историята на България, е имало по нагло и необразовано парче на толкова висока позиция.

 • Гончев

  Някои хора имат уникалната способност да се забъркват сами пълни идиотщини, като например Кубрат Пулев /и Полина Паунова/. След тежък почти загубен мач, но спечелен по чудо, Кубрат като пълен идиот целуна азиатче. Не само го целуна, ами след като азиатчето се оплака, по най-идиотски начин взе да прави неуместни намеци /вместо да се извини и потули нелепата случка/. В резултат Кубрат е с отнет лиценз, чака го съд и вероятно ще плати солено обезщетение. В общи линии идиотщината, която сам си спретна Кубрат е като във вица със солта: хем ще я плати, хем ще яде боя, хем ще я изяде солта.
  Подобно идиотщина май направи идиот от ГЕРБ, който след невероятното попадение с обединението на ГЕРБ със СДС – гарантиращо съкрушителна победа на идващите избори, се целуна с ДАкащите джендъри, които пък си активираха малоумницата Полина П. и атакуваха ЦЦ и други фигури от ГЕРБ. Реакцията на ББ беше светкавична: приети оставки на всички замесени в кашата с апартаментите, ЦЦ вече прави втора среща с актива на ГЕРБ само за два дни.
  Червените мълчат – те са си комунисти на разпит по определение - а и царе на имотните далавери воглаве с Мадам Лъжа с монолит 90м2 за 10000 евро.
  ДАкащите джендъри са в ужас от съюза ГЕРБ-СДС и Лозан Панов, зер само той остана за тричене с имотите от Артекс.... Защо ли Полина П. мълчи като п..ка?!?
  Въпросът е: кой от ГЕРБ се целуна с ДАкащите джендъри, защото той ще трябва да плати сметката от портфейла си /дано има портфейл, ако е министър или зам./, да изяде солта и да отнесе боя, което ще стане при следващото блокиране на някоя от правителствените електронни системи.
  И ако Кубрат може да бъде извинен: все пак е боксьор – т.е. вади пари от това, че го бият по главата, докато падне, то идиотът от ГЕРБ няма обяснение, защо не си гледа компютрите, а се вре дето не му е работата – т.е. се целува с ДАкащите джендъри.

 • Георги

  #КОЙ и #Койчо да го наречеш, отговора си е в партията майка. Не го казвам на 100 %, защото нямам два независими източника (а само един), но кукловода на цялата апартаментска история си е гербаджия. А като оставим настрана въпроса #КОЙ, се появяват множество други въпросчета:
  1) Независимо от коя партия са многоимотните ни политици и особено тези, за които депутатстването е основен трудов стаж следва да бъдат проверени за наличие на достатъчно доходи за покупчиците. Не мислите ли?
  2) Как банките, наши родни и любими, финансират сделки под пазарна цена??? Ама много ми е интересно.
  3) Някой замислил ли се е колко сделки в България се изповядват на реалната продажна цена и колко голям е сивият сектор в строителството?
  Въпроси и въпросчета има още много, ама покрай прословутия #КОЙ, май не ни се замисля особено, а?

 • читател

  отговори на: Георги

  Законът в България изисква, за да бъде една сделка законна ДА БЪДЕ ИЗПОВЯДАНА ПОНЕ ПО ДАНЪЧНА ЦЕНА. А иначе всички българи знаят, на каква цена изповядват собствените си имотните сделки - данъчна. Само перачите "купуват" по пазарна, нали са перачи.

 • да

  отговори на: читател

  Той законът не може да изисква да се изповядват сделките по пазарна цена - кой ще задължи някой да продава на еди каква си цена, щото съседът на тази продал или смятал да продава, ама той може да чака купувач и 5 години?!? Това е върхът на попяулизма!!!

 • читател

  отговори на: да

  Върхът на популЯзма е да се дрънкат глупости. Да не говорим, че същият закон изисква при бартерни сделки с недвижими имоти, да се ползва ДАНЪЧНАТА ОЦЕНКА НА ИМОТИТЕ, а каквото не съвпада, да се уравнява съгласно волята на купувача и продавача. Трябва да се питат адвокати и нотариуси, а не просто да се дрънкат глупости в стил ала баба Дора и "здравите", оказали се чумави кози... https://www.flagman.bg/news/2018/11/22/tn/154288035879584.jpeg Червени кози и дърти лъжи, ама много дърти червени лъжи.

 • читател

  отговори на: Георги

  Георги, ти поитнересува ли се по колко на кв/м плаща Румен Радев за апартамента си в София? Или подобни въпросчета не ти стиска да задаваш?

  Р. Радев притежава 1/2 от апартамент от 143м2 в София. Жилището е закупено през 2010 година за 168 827 лева.
  Или за 605е/м2... Той по-тарикат от баба Цецка и от Цецо излезе май!

 • читател

  А Томислав Дончев на каква ли цена е изповядвал нотариално закупените си имоти? Пазарна или данъчна!?!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм