Волен Сидеров се отблагодари за сделката с Темида

Автор:
Събота, 25 Октомври 2008 00:59

Автор Николай Заяков 

ImageОт два дни вече в Общинския съвет на “Родопи” има ново мнозинство. След като прокуратурата и съдът оневиниха Волен Сидеров, очакваше се той да изпълни своята част от сделката. Циркът на г-н Станишев се изпразни откъм съдържание, но се изпълни с клоунада. Сега БСП си отглежда коалиционен партньор, тъй като вярва на социолозите, че “Атака” ще бъде трета политическа сила в следващия парламент. Тъпото на водевила е, че тъкмо в Пловдив и в прилежащата му община “Родопи” БСП отвори своята лаборатория за алхимически екскременти. Така формацията на г-н Сидеров със своите мизерни трима съветници става част от управляващата коалиция в “Родопи”.

И тъй като до този момент, една година след изборите, в общината са присвоени много пари, но не е свършена и за един лев работа, сега ще се надяваме, че хората на Сидеров и подкрепящите ги гербери, вкупом с единствения съветник на Софиянски, ще започнат усилена работа по присвояване на неприсвоеното. Думата “усвоявам” е непозната дума за хванатите от улицата новоизлюпени мнозинствари.

Тез плазмодии за отрицателно време усвоиха и приватизираха всичките тарикатски и гнусни практики на учителите си по навеждане от преминалите в небитието пладнешки партийки. Те разнасят като лош дъх най-отвратителното и най-нелицеприятното на непреходния български преход. Индикацията за новото мнолюдие на управляващите и за смяната на играчите даде необичайното присъствие на двамина професионални кирякстефчовци, подвизаващи се като областни шефове на сидеровистите и на несвободните демократи. Те именно калкулират плюсовете и минусите на политическите си еквилибристики, самонаблюдавайки се от кулата на низките си стремления. Достойни  ученици на недостойни ментори. Протежетата на тез двамината тутакси заеха лелеяните цяла година постове на зам.-председател на неработещия Общински съвет и председател на обвинената за неработеща Комисия по бюджет и финанси. Отгоре на всичко туй г-жа Диманова се явява и председател на Комисията по ред и законност, сякаш като доказателство, че за този пост задължителното изискване в “Родопи” е некомпетентността.  

“Родопи” е най-грозната, най-нелицеприятната, най-изоставената и най-затъналата в своята самота регионална община. Тук управляват някакви хора, за които общинската заплата е “модус вивенди”. Те са се превърнали в реквизит, в своего рода обзавеждане на общината, с което работещите там обикновени индивиди са длъжни да се съобразяват. Веднага след коронацията на новото мнозинство ролите бяха преразпределени, постовете сдадени и приети, а бордовете на общинските фирми се напълниха с роднини.

Така БСП и ДПС, двойното нашенско подобие на управляващата държавата ни тройна коалиция, се сдоби с квалифицирано мнозинство и се чака да финализира най-после работите по разграбването на общината преди нейното ликвидиране след година време, когато комунистите вече няма да управляват, областният управител няма да е червен и това изкуствено образувание, наречено община “Родопи”, ще мине в небитието.

Още от сега трябва да кажем на новите коалиционери, че действията им ще бъдат гледани под лупа. Те направиха грандиозната грешка да се приготвят за лапане точно когато ДАНС започна да работи. Всяко решение на съветниците ще бъде адресирано директно за Агенцията, понеже е сигурно, че, както и досега, решенията им не ще бъдат в полза на хората, които им гласуваха, ако ползваме терминологията на царя. Малкото народец, който даде вота си за тез пеперуди на политическата ни есен, ще види с очите си как надеждите му се осребряват и сменят местожителството си от един джоб в друг джоб. Истинско удоволствие е да присъства човек на някоя сесия в родопския тоз парламент, макар и инкогнито, та да разбере за какво е думата. Там има индивиди, които поназнайват само някоя и друга чужда дума, предимно из турския диалект, но туй не им пречи да представляват населението в Комисията по евроинтеграция. Те нямат и намерение да ни интегрират, не защото не щат, а защото не познават значението на думата.

По някое време там Комисията по здравеопазване се командваше не от лекар, а от пациент. Неизброимо количество съветници минаха през “Родопи”, но сегашните сурогати на мнозинството са направо подгизнали в собствения си батак. От тях няма да се чака нищо. В “Родопи” няма и едно евро чужда инвестиция, сякаш като контрапункт на общините Марица и Куклен, където европейските пари просто текат. Широкото мислене не е за тесни социалисти и техните доморасли мекерета. Очите си изгледахме да дочакаме и  ние хубав ден. Хора без никой в главите си, но комбинативни и алчни, и вчера и днес грабят като за последно. Струваше си да се види как в бързането и блъсканицата за постове, тез нови ганювци не събраха мнозинство именно за далаверата, която ги събра: паркът на Първенец. Така гвоздеят на програмата се превърна в първи пирон в ковчега на току-що изродената коалиция.  

Хубавото на новата общинска далавера, наречена управляващо мнозинство, е, че има пред себе си три години, в които не ще сдобие нищо друго, освен омразата на електората. Те, без съмнение, ще вземат тяхното, гушите им ще провиснат, ще се обзаведат, по стар тоталитарен обичай, с близки и по-интимни близки, ще сменят опозиционното дърдорене с управленско бръщолевене, ще обещават на своите, но ще дават на по-своите, и със същото досегашно упоение ще ни мислят за балами.

Признавам, че не понасям простак да ме баламосва. Не понасям също тъй необразовани индивиди да ми мислят нещо, па било то и доброто. Кога видиш калта под ноктите им и разбираш колко ниско си паднал да чакаш нещо от тях. Съветът ми е: не чакайте от тях. Защото може да получите. Но полученото ще бъде по-лошо от чакането. “Родопи” е рядък пример на туй, как нещо може да върже, без да е цъфнало. От лошо дърво – лош плод. И на зло дърво – зъл прът.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм