С 3 предателства Славчо иска пак да е кмет - част I

Автор:
Четвъртък, 08 Ноември 2018 09:32
С 3 предателства Славчо иска пак да е кмет - част I

Пловдив вече има двама кандидати за кмет. Това са Дани Каназирева и Славчо Атанасов, които не крият мераците си. Каназирева е сред шампионите в политическото манипулиране. Така например тя се дуеше наляво и надясно, че нейната партия "Съюз за Пловдив" е независима и не се командва от София, а миналата година на парламентарните избори направи коалиция с изпадналия зад борда Радан Кънев.

За тези нейни качества преди десетина дни написах поредица от три коментара. Но трябва да призная, че все още отстъпва първото място на Славчо Атанасов, който, освен неуспял на два пъти кандидат за кмет, е и предател. И то - троен!

Ето и хронологията на политическите му въртележки.

ПЪРВОТО ПРЕДАТЕЛСТВО тогавашният член на ВМРО Славчо Атанасов извършва като кмет на Пловдив (2007-2011). Той застава начело на управлението на града благодарение на гласовете на ГЕРБ. Което не му пречи по-късно да покаже комунистическата си същност, като изгонва от общината хората на Бойко Борисов и на тяхно място поставя червени кхмери. За много кратко те съсипват Пловдив, като го превръщат в мъртъв град.

Това, което ще влезе в историята е, че Славчо е първият и със сигурност единственият кмет, който обявява война на друга държава. Така както направи с Либия.

ВТОРОТО ПРЕДАТЕЛСТВО Славчо извършва през 2009 година, когато на конгреса на ВМРО опитва да свали от шефското място Красимир Каракачанов. И напуска със скандал партията, която му е давала бял хляб. Дори се опитва да разруши пловдивското ВМРО.

ТРЕТОТО ПРЕДАТЕЛСТВО Славчо Атанасов върши, след като напуска новата си партия НИЕ. Независимо че е в ръководството, отива на изборите през 2013 г. заедно ПП "Лидер" на олигарха Христо Ковачки.

Сега е депутат от квотата НФСБ. Колко време ще работи за Валери Симеонов, не се знае, защото предателството няма граници.

През 2014 година ми попадна едно писмо на члена на ВМРО Александър Сиди, което беше публикувано в сайта Plovdiv media. Написаното от Сиди няма давност, така, както няма давност за предателствата. Публикувам писмото с малки съкращения, които не намаляват съдържанието му. То е озаглавено:

ВЛАСТТА РАЗВРАТИ СЛАВЧО АТАНАСОВ, ЗАТОВА НЕ Е С НАС!!!
Когато се готвех да кандидатствам право, трябваше да уча и за приемен изпит по история. Това беше пътеката, която ме отведе при ВМРО. Днес като чуят, че някой активно се занимава с политика, веднага му лепват етикет, че е или партиен кариерист или келепираджия. Това не се отнася за мен. Ако бях от тях, нямаше да съм във ВМРО.
Когато в Пловдив при предишния мандат кметът беше от ВМРО, аз бях студент. Точно тогава Славчо Атанасов се опита да направи вътрешен преврат и да отстрани Красимир Каракачанов. Като не успя, той си направя своя партия. Помпозно обяви, че тя всъщност била ВМРО. Той беше на власт. Държеше ножа до баницата. От пловдивските воеводи само петима не предадохме старата организация. Другите по един или друг начин бяха притеснени, че ако не отидат при Славчо, ще си загубят работата, която той им беше дал в общината. Нас, петимата, даже ни подиграваха по медиите – били сме един файтон хора, будали ни изкарваха.

Горд съм, че устоях на принципите си. Същите, които изповядваха големите комити, макар и при друго време. Тези, за които пише в учебниците по история. Не ги потъпках за Славчовото парченце баница. Страшно бях удовлетворен, когато голяма част от хората, които се подлъгаха и загърбиха организацията, вкупом се върнаха във ВМРО. ВМРО трудно прощава, но на искрено разкаялите се подава ръка. Прави им чест, че осъзнаха грешката си и изоставиха Славчо още преди отново да пожелаят да бъдем заедно.

Властта е голямо изпитание. Развращава. Забравяш кой те е избрал и за какво. Това се случи със Славчо Атанасов. Тогава много хора в Пловдив гласуваха за ВМРО, очаквайки различен начин на управление. Вярваха, че воеводите ще работят за гражданите. А не за собствените си интереси. Или за да пълнят касите на отбрани бизнесмени. Фактът, че Славчо не е във ВМРО, показва, че тези, които пристъпват принципите на организацията и спират да служат на народа, ВМРО ги отстранява. Славчо всъщност затова и не посмя да потропа отново на вратата на Красимир Кара
качанов – беше му казано, че за него тя е затворена. Прави се пред пловдивчани на сам воевода на коня, този път успя да извърши преврат в НИЕ, махайки от лидерството неудобния му Петко Атанасов. Стана за подбив, взеха да наричат формированието му партия „НИЕ, ВИЕ, ТЕ”. Видя се и абсолютната му безпринципност и интересчийство. Без грам политическо достойнство се съгласи партия НИЕ да бъде претопена в партийната формация на телевизия СКАТ. Не го беше срам пред онези млади хора, които му вярваха, че като са с него, все пак са някаква форма на ВМРО.
Особено през последните две години от кметуването си той беше един смешник. Кмет, който управляваше предимно като правеше ПИАР-пушилки. Малко действия, много приказки, такъв градоначалник беше.

ОЧАКВАЙТЕ ВТОРА ЧАСТ!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (10)

 • читател

  Славчо ще остане с идиотщината с метлите за 350 000лв., които се опита да пробута на пловдивчани на изпроводяк,https://img.bg.sof.cmestatic.com/media/images/640x360/Dec2011/311693.jpg когато избирателите му биха шута на изборите за кмет.

 • читател

  К'ъв е тоя на снимката и защо се представя за Славчо?!

 • помнещ

  умирам от кеф. славчо ви бърка в гъза тотеви ибрикчии. пенете се от злоба

 • Валентин Заяков

  Статев . Знаеш ли как се определя цената на една зала? По това колко струва една седалка приятелю в тази зала. На бижуто на България Арена армеец София е 6500 лв. а на Колудрума е 9500 лв.Казвам ти това като професионалист. Тотев просто се е олял от крадене.На всичкото отгоре залата наистина не отговаря на международните изисквания за провеждане на световни първенства.Смешен си с аргумента че заради Любо Ганев е избран Русе вместо Пловдив.

 • злобар

  брей - много злоба ; брей. Ще взема наистина да гласувам за Славчо Атанасов.

 • злобар

  брей - много злоба ; брей. Ще взема наистина да гласувам за Славчо Атанасов.

 • Гошко

  Ти за хитреца Славчо ли работиш бе тъпанар???? С подобни статии само му вдигаш рейтинга. Кой пише вече така????

 • ДЕСЕН

  Браво г-н Статев. Спирайте го докато е време. В миналите избори го подценихме и с голям зор го бихме едва с хиляда гласа.

 • полк. Ставрев

  Дядо Божо, на стари години да ближеш толкова страстно гъза на една пропаднала и тежко корумпирана власт за единия залък хляб - не пожелавам такава жалка съдба дори на плужек като теб! Смучи и гълтай! Да ти е сладко!

 • Пенчев

  Тази невярна история с метлите е част от непрекъснатата кампания срещу Славчо Атанасов. Договор за тези метли беше подписан, след като Иван Тотев вече беше станал кмет. Попитайте един зам.-кмет от онова време, който отговаряше за ресора. Той знае и за комисионната, която е взета за подписа му. Сумата е пет цифрена!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм