Прокуратура и ДАНС да поемат Анка и РЕМС

Автор:
Четвъртък, 14 Декември 2017 08:16
Прокуратура и ДАНС да поемат Анка и РЕМС

НА ВНИМАНИЕТО НА РАЙОННИЯ ПРОКУРОР Г-Н ЧАВДАР ГРОШЕВ

За дребно нарушение, за документно престъпление, за опит за търговия с влияние или за тежък случай на застрашен значим обществен интерес на Пловдив ли става дума?

Районна прокуратура Пловдив следва да се самосезира за случая с Анка Ангелова, собственик на РЕМС Строй ЕООД, която блокира инфраструктурни и културни проекти на Пловдив на стойност над 30 млн. с жалби в Комисията за защита на конкуренцията - Вижте Още по темата.

На първо време трябва да се провери реалността на субекта, съставил и подписал жалбите.

Както съобщихме, 50-годишната жена от ромски произход е била овчарка в търговищкото село Антоново с мъжа си, но от години не живее в селото.

В порутена къща е регистрирано въпросното дружество, което Анка Ангелова е закупила за 2х50 лева от двама предишни собственици, а промяната е вписана в Търговския регистър на 28 февруари 2017 г. Пълната справка с трите имена на двамата продавачи на дружеството е прикрепена към разследването ни от вчера - също в Още по темата.

В същата постройка в село Антоново - фалшиво седалище на духове от фирми, са регистрирани още над 40 дружества на Анка Ангелова. Тук би трябвало да се намеси и Националната агенция по приходите.

Проблемът на пръв поглед може да е високата пропускливост на системата, при която всеки може да пуска жалби срещу всичко.

Но когато става въпрос за застрашен значим обществен интерес, какъвто е развитието на Пловдив през 2018 и 2019, строителната му и капиталова програми, културните обекти предвид Европейска столица на културата 2019, прокуратурата трябва да отговори на обществото какви обществено опасни последици и в какви размери могат да настъпят от действията на Анка Ангелова, ако тя самата е подписвала жалбите в КЗК.

Ако ли пък не ги е подписвала и не е наела пълномощник за това, твърде вероятно е да става дума за документно престъпление, което е престъпление от общ характер по Наказателния кодекс - Глава 9, членове 308-313. В тежки случаи се предвиждат и до 6 години затвор.

Вчера Министерски съвет прие прооектозакон за промяна в НК, която да предвижда до 5 г. затвор за търговия с влияние при търговски сделки. Законът тепърва ще се гласува в парламента, но Анка Ангелова или който стои зад нея, е твърде възможно да се окаже първият осъден по него, защото е налична хипотезата с блокажите на проекти за над 30 млн. лева на Община Пловдив да се цели друго - търговия с влияние и оказване на натиск.

ДАНС също трябва да разследва случая с дружествата на ромката Ангелова и дали не се използват като оръжия срещу националната сигурност. Блокирането на големи проекти, пряко свързани с Българското председателство на Европейския съвет и Пловдив като Европейска столица на културата едва ли могат да се отнесат към дребните всекидневни нарушения.

За какво става дума - за умишлено ползване на пропускливостта на системата с цел влияние, за дребно нарушение, за документно престъпление, или за случай, от който могат да настъпят значителни обществено опасни последици?

Бизнесдамата Анка Ангелова, бивша овчарка, следва да бъде издирена, призована и разпитана.

Едва ли са необходими повече от 24 до 48 часа за това.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (8)

 • Съдебен заседател

  Докато не се появи някой доблестен и жертвоготовен ГЛАВЕН Прокурор на Република България, ще се занимават с някви Айшета. Справка ИТАЛИЯ!

 • Съдия

  Ти гледай теб да не те поемат, стига давай акъл на правораздавателните органи!

 • читател

  отговори на: Съдия

  Съдия, ти да не си циганката Анка или си просто протестиращ РЕМСист? Много нервно подскачаш като чу за прокуратура...

 • читател

  Данъчни, финансово разузнаване на ДАНС и Икономическа полиция, предполагам вече са погнали наглата и тъпа циганка Анка и РЕМСовете й. Очаквам в най-близки срокове да цъфнат имената и на истинските протестиращи РЕМСисти саботьори на Пловдив - европейската столица на културата. Ако не са да си пишат оставките...
  Разбира се, законодателите трябва да направят съответните промени касаещи обжалването на обществени поръчки преди самите търгове - примерно съдебна такса от порядък на 10-20% от жаление преди конкурса интерес. Така тъпите и цигански саботажи с обществените поръчки ще престанат завинаги.
  ПС този случай, много ми прилича на саботажа на главанаците на Митьо Очите в Слънчев бряг, преди президентските избори, с цел злепоставянето на евентуалния бъдещ кандидат-президент на ГЕРБ - М. Николов.

 • Вие съдия от Кандахар ли сте? Утре пускам жалба за "съвета" ви.

 • ЧНГ

  Интересно е какви случки и ора ще цъфнат на 17 януари 2017г

 • ха-ха

  отговори на: ЧНГ

  Защо "ще"? 17 януари 2017 отдавна мина :-)

 • читател

  Наглата циганка Анка блокирала с РЕМСистите си поръчки за 4 млн. лв. и в Община Сливен, по схемата с КЗК, както с Община Пловдив. Прокуратурата кво чака? Вероятно е заета с измерване на дължината на носа на мис България

  Прокуратурата проверява избора на Тамара Георгиева за "Мис България 2017" - това каза зам. главният прокурор Ася Петрова в интервю за Нова ТВ. Оказва се, че сигналът срещу провеждането на конкурса за красота е подаден от евродепутата Николай Бареков.
  "Наистина има депозиран сигнал във Върховната касационна прокуратура, внесен е от Николай Бареков. Знаете, че всеки сигнал следва да бъде подложен на внимателна проверка по отношение на основателността на твърденията, изложени в него".

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм