Циганката Анка иска да блокира Пловдив 2019

Автор:
Сряда, 13 Декември 2017 07:59
Циганката Анка иска да блокира Пловдив 2019

Странни съвпадения на саботажно говорене и саботажни действия, насочени против успешното реализиране на Пловдив като първа българска Европейска столица на културата, са впрегнати в атака.

Циганката Анка Ангелова от село Антоново, Търговищко, собственик на регистрираната в порутена къща в селото Ремс строй ЕООД, с капитал от само 100 лв., блокира обществени поръчки за 24 млн., които ще преобразят сърцето на Пловдив през 2018-та.

За несведущите в историята на левия саботаж в България ще отбележим, че името на фирмата на циганката знаково напомня терористичния Работнически младежки съюз (РМС), "Петимата от РМС" пък е филм, с който БКП облъчваше наследника на РМС - ДКМС по време на строителството на комунизма.

Антифашисти или комунисти, или и двете заедно - все едно, средствата са едни - терор и саботаж.

Интересното е, че Анка Ангелова и мъжът й Стефчо Ангелов са в пълна нелегалност, били са овчари в Антоново, но от години не живеят там. Цялата история - в разследване на в. 24 часа ТУК.

Още по-интересното е, че циганският саботаж съвпада с говоренето на определящия се като проевропеец Христо Иванов, водач на "Да, България" и бивш министър на правосъдието.

Вчера в Пловдив въпросният политик, чиято партия не успя да влезе в парламента, изброи обектите, които циганката Анка със саботажни действия в Комисията за защита на конкуренцията (без да е участник в процедурите дори!) пробва да взриви.

Питаме - Иванов ляв или десен саботьор е? Понеже другарят му Радан Кънев наскоро публично се заяви като по-скоро седящ вляво от центъра.

"Да, България" означава ли "Не, Пловдив"?

Прочие, ляво или дясно у нас е толкова размито като политика, след като сините вапцаха приватизацията в червено, а червените се клеха в НАТО и лидерът им стана шеф на ПЕС (не на КПСС).

Само че саботажното мислене, саботажното говорене, саботажните действия обикновено се наказват.

Едно време - в името на народа.

Днес - на избори.

Кой би тръгнал след политически камикадзета освен други камикадзета?

Допускам, че саботажите ще продължат, понеже циганката от Антоново има регистрирани над 40 фирмички с по 5 лева капитал. Ще пробват да блокират чудесния проект за бившето кино Космос (известно преди като "Комсомол") - в сърцето на града, на Гладстон. А идеята е сградата да се превърне в първия български културен МОЛ - със свободен достъп до огромна модерна читалня с безплатни електронни четци, свързани с библиотеките в България и по света, със зала за слушане на грамофонни плочи, безплатен мощен интернет, със сцена за камерни спектакли, четения и танци, със студийно кино...

Ще пробват саботаж и на тоталния ремонт на запустелия бивш Детмаг на Малката главна в Пловдив, който трябва да се превърне в европейска художествена галерия, понеже големи европейски галерии искат за своя сметка да експонират великолепни изложби тук. Само че нямаме галерия по задължителните им стандарти - за сигурност, влага, светлина и т.н.

Ще пробват с фирмички по 5 лева да взривят огромна строителна и културна програма за над 40 млн.

Жалкото е, че едни замислят саботажите, а ползват цигани за саботажни действия и маскирани проевропейци - за саботажното говорене.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

 • Асан

  Баев, само виж какви грандомански проети се правят /повечето ще си останат само на хартия/? А реализираните- ЗА КОЛКО ПАРИ са изградени. А после се чудим що има империали, па и каменица, напоследък. Браво на Айшето!

 • читател

  Борисов пък заявява: "Това е същността на оцеляването им над сто години. Това е същността на действието – конспиративна, взривяват влакове, линии, мандри…

  Това е изказването на ББ по повод поредния комунистическо-протестърски саботаж в София. То абсолютно пасва и за местните червени битови отпадъци...
  Да не забравяме и фактите от последните местни избори и червено-синьото ветрило на др. Гергов: http://plovdivskinovini.com/media/k2/galleries/52922/DSC_2321.JPG
  http://www.plovdiv-online.com/media/k2/items/cache/20e1977cc7b9c3bae403a135fc7dea4d_XL.jpg

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм