×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 3346

Суперпилотът и екипажа му в оправдателен режим

Автор
Петък, 07 Април 2017 11:29
Суперпилотът и екипажа му в оправдателен режим

Проследих скандала около проговорилия чиновник Талев, дето уж бил публикувал на своя глава проектозакона за уседналост при гласуване. След интервютата му, цялата държава в общ глас започна да припомня очевидното: че сме парламентарна република. В кадър, и само веднъж, се появи вицепрезидентът Илияна Йотова, видимо притеснена, тя също влезе в оправдателен режим и каза, че не е част от екипа за въпросната уседналост, която лишава българите в чужбина да гласуват.

Без да й симпатизирам по принцип, в този момент си помислих, че тя щеше да е по-добрият президент: може да каже същественото в две минути, политкоректна е към своите (поне ги знаем кои са), предвидима е, изглежда на градски човек, дисциплинирана е... В случая се оправда и не изпадна от битието с военни празнословия за чест и достойнство.

Служебният министър-председател Герджиков също влезе в оправдателен режим. Не бил той виновен, а министерството на правосъдието. Добре, но министър Мария Павлова чисто йерархично му е подчинена, част е от МС. Министерствата не са самостоятелни вилаети, имат „шапка", не могат да си вземат решения, които противоречат на общата политика на кабинета, та бил той и служебен.

Не знам колко умишлена и конспиративна е случката около „уседналостта". Подозирам голяма глупост, недоглеждане и незнание на процедурите на разни съветници, решили да действат. Министърът на правосъдието Мария Павлова днес ще даде пресконференция, след като три дни се чуди как да излезе от положение, защото я уличиха в лъжа по отношение на свой подчинен, който по чудо реагира, каза си и името...

Разбрах, че са изключили телефона на чиновника Талев, без да се премине през необходимата процедура. Тарашът му кабинета за улики.

Остана да поступат Taлев, само дето не е баба на границата, с която можеш да влезеш в ръкопашен бой, за да докажеш колко голям патриот си.

Врагът за човека под пагон е важен. Врагът осмисля настоящето, то е като търсенето на „виновния", който ако не се появи доброволно, трябва да бъде довлечен отнякъде. Подобни тактики са неприемвиливи за държавната администрация... Затова предлагам: ако някой е граничар, да пази границите, ако някой е летец – да лети в небесата, ако е от артилерията – да е на повикване, ако пожарникар – да гаси огньове...

Моля, да не ни викат на плаца и по спешност.

Цивилните вечер спят, а през деня ходят на работа. В крайна сметка, не сме в онзи скаутски филм от моето детство: „Рицарят на бялата дама". Там героят Тото, влизайки в стаята на Валери, има прословута реплика: „Направете тараш и прочие".

Без да тарашите държавата. Неприлично е!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (6)

 • читател

  Оз шофьорът на самолет Радев и настоящ новобранец-бомбе в политиката, май по собствена инициатива, представляваща уникална глупост, е извършил лява маневра с попадане в политически свредел. Дали ще излезе от него или ще се разбие тотално предстои да видим. В армията дори редниците знаят, че самоинициативата води обикновено до провинение. По-добре си сложи червения шлем бомбе Радев и слушай партизаните, дори от кон Мадам Лъжа подобна идиотщина не би те посъветвала. Вероятно и самият кон яхнат от Мадам Лъжа, не би предприел подобна идиотщина, все пак четирикраката животинка има чувство за самосъхранение.
  ПС извинявам се за вчерашните си коментари, тъй като обвиних партизаните от Позитано в идиотщината реализирана от бомбето Радев, подценил съм ги съвсем - такава идиотщина може да извърши само шофьорът на самолет Радев и малоумните му леви съветници, водени от Иво Христов - с брада или мокет без значение, но с червени петолъчки в бетонните кратуни.

 • КТ

  Първо натопиха чиновника обаче. Тотална излагация са и не за първи път.

 • чукча

  Читанка,не си обедителен!Приложи снимки и видеу!

 • читател

  отговори на: чукча

  чукча, чети, а не пиши. Излагаш се. Бъде като умна манекенка, която не говори - изглежда умна. Тъкмо като новата депутатка от БСП - трета след професор мокет и сие...

 • чукча

  Читанче,чукча-писател,а не ЧИТАТЕЛ!

 • Имате ли финансови затруднения

  Имате ли финансови затруднения?

  Мога да те избавя от финансовите ти затруднения. Взимам краткосрочни и дългосрочни заеми от 500 до 30 000 000 евро за период от 0 до 20 години максимум при лихва от 3%. За повече информация се свържете с мен.
  Email: financialserviceoffer876@gmail.com or from Whatsapp: +91 8929509036

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм