Зоопарк в Прокуратурата

Автор:
Понеделник, 13 Февруари 2017 17:38
Зоопарк в Прокуратурата

Пловдивчани ще гледат през крив макарон диви животни в новия си завършен зоопарк заради катинара, който прокуратурата постави на входа, но пък ще се кефят на зоопарка в самата Софийска градска.

С повдигнатото днес обвинение и срещу зам.-кмета Димитър Кацарски, който уж беше един от основните свидетели по обвинението срещу градоначалника Иван Тотев и заради туй кметът трябваше да бъде отстранен от поста си, за да не влияел на показанията на подчинения си, става ясно, че подобно влияние е в главите на прокурорския зоопарк.

Как да влияе на друг обвиняем?!?

С подобни ходове Софийска градска прокуратура и Zoo-делото ще влезе в аналите на учебниците по наказателно право как не трябва да се води предварително производство.

За съжаление подобно производство се води под наблюдението на иначе уважавания Главен прокурор Сотир Цацаров.

Ето няколко въпросчета към г-да обвинителите:

1. Щом сте знаели, че инж. Кацарски е помагач на инж. Тотев и ще бъде обвинен, защо искахте отстраняване на мажоритарно избран кмет? С какво той може да влияе на втори евентуален подсъдим?

2. Ако не сте знаели, че Кацарски е евентуален помагач, дали не сте знаели, че евентуални помагачи може да са членовете на цялата комисия по конкурса? Понеже ако още 10-ина общинари се окажат обвиняеми по член 282, циркът ще е пълен. В наказателното право вината е лична, нали? Колективна беше в лагерите.

3. Защо не вземете да отстраните цялата община Пловдив и да отключите най-после зоопарка на града? Екземпляри от животински вид пловдивчани сами ще си намерят - стига само да се огледат в едни папки и написалите ги.

4. И така - чакаме с нетърпение още обвинаяеми, по-възможност всички свидетели по Zoo-делото да бъдат обвинени, отстранени и очернени. Може направо да ги затворите в строго охранявания зоопарк на Пловдив.

И накрая - като загубите делото, нещо, за което предупредих самия Главен прокурор още в началото, какво следва?

Все пак подобни истории може и да са смешни, но са на гърба на лица на Пловдив, на гърба са на данъкоплатците и най-важното: петнят Европейската столица на културата 2019. Без доказателства. Без документи.

Така че пак повтарям, като този път ще перифразирам Вапцаров: "Терорът долу, съюз с правата на човека и Европейската харта!"

Изходът е прекратяване на досъдебното производство поради липса на престъпление. Айде да съм още по-точен - липса на предмета на престъплението, единия милион, с други думи.

Иначе да повтарям, че в самите папки по досъдебното производство е и идейният проект и план-сметката, струва ми се напълно излишно.

Съдиите имат очи и виждат добре документите, а не плановете в нечии глави.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (7)

 • Дон Тони

  И твоето място е там дон Тонииииииии...... скоро

 • читател

  Всъщност Цацаратурата като пусне Зоокъта, толкова очакван от пловдивчани, вътре трябва да се изложат експонатите, години пречещи за реконструкцията на Зоокъта: зелените идиоти в клетки, цаца в аквариум, Желязкова в змиярник, Зико до орехите, Гергов при глиганите, разбира се зорко охранявани от талибани с тоги... За барман си имаме прокурор пиянде, фъфлещ по делото на кмета и бълнуващ несъществуващ милион...

 • г-жа Бандерова

  Наградата" Пловдив" за смела и доблестна журналистика на г-н Баев!Хвала!

 • тото

  И за тебе читателче тъпо ще има клетка може би при язовеца ама чай ти си по смърдящ и от него.

 • читател

  отговори на: тото

  тото- червено боклуче, за теб и останалите червени бабички със зелени чорапи, разбира се пловдивчани трябва да се погрижим - лагер със землянки около Братската могила...

 • adv.stanev

  Niama smisal ot pekratqvane u vaob6te ot dosadebni proizvodstva, Totev na dravnika ili v Sibir, i stiga tolkova s tiq izli6ni komentari.....

 • Cobra

  Баев, не бива да защитаваш тия дръвници и да укоряваш прокуратурата . Да тя не е цвете за мирисане , но когато си гледа работата е добре за всички. А Кацарски и Тотев наистина нанесоха доста вреди на Пловдив чрез обществените поръчки и икономическата им политика като цяло. Ще излизат още нередни тяхни действия.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм