Планът за превземане на община Пловдив

Автор:
Вторник, 17 Януари 2017 09:46
Планът за превземане на община Пловдив

Убеден съм, че Пловдивският съд в лицето на Апелативния състав, който ще гледа жалбата на кмета Иван Тотев срещу отстраняването му, постановено снощи от окръжен съдия Силвия Цанкова, ще реши казуса в интерес на пловдивчани и на града - Европейска столица на културата.

За мен е очевиден плана за превземане на община Пловдив през задния вход - като се елиминира волята на пловдивчани кой да е избраният от тях самите кмет.

Ще припомня - подобен план вече бе осъществен в мандата на кмета Славчо Атанасов, когато загубилите изборите хора на Георги Гергов влязоха във властта точно през задния вход.

Тогава кметът беше слаб и сам отключи вратата за Гергов.

Сега кметът Тотев е силен и 5 години не допуска Гергов да шава и реди пасианси из общината.

Залогът е огромен, защото на карта е поставена не само волята на избирателите в Пловдив, но и развитието на града като Европейска столица на културата.

Апетитите кой да управлява Пловдив до края на този мандат, когато ще се осъществи и мечтата на пловдивчани да са европейска столица, са вълчи.

Към тях се прибавят и такива доходоносни поръчки като разпределянето на линиите на Градски транспорт тази година, след като договорът с Хеброс бус изтича. Като реконструкцията на бъдещия площад Централен. Като изграждането на бъдещия булевард Северен и завършването на булевардната мрежа на града...

Вълчият апетит използва за пощенски гълъби политици-славеи, произлезли от ВМРО, предали го и минали към НФСБ. Това става след разрива между ГЕРБ и ПФ на национално ниво.

Същият разрив, но на местно ниво, беше използван при Славчо Атанасов. И той се огъна в типичен стил, което не само прати Пловдив в девета глуха за 4 години, но и дамгоса Атанасов с печата на вечно губещия кандидат за кмет.

Схемата на хората на Гергов  е проста - не можем да спечелим избори, но можем да вземем властта чрез узурпация, като се предизвика нарочна политическа криза с отстраняването на легитимния кмет втори мандат. Това даже не е схема на БСП, а на един кръг, ползващ БСП.

Ако тя сработи, следва избор на временно изпълняващ длъжността кмет от Общинския съвет, докато текат делата срещу Тотев.

Това - по печалния пример, значи до края на мандата. Да не говорим, че съдебната практика за обвинения по чл. 282 е дълга и в последна сметка недоказваща вина.

Ако Общинският съвет не успее да избере някой от заместниците на Тотев за кмет, следва опит да бъде излъчен някой от самите 51 старейшини.

Ако и този опит не успее, следва назначаване на кмет директно от областния управител. Дали това ще е сегашният Здравко Димитров или губернатор, определен от бъдещия служебен кабинет на президента Румен Радев, е без значение, тъй като и в двата случая ще се назначи за кмет фигура, удобна на Гергов.

Има ли Пловдив честни съдии, съдии, които да защитят града от схемата за превземане на общината без избори, ще проличи идния вторник, когато в Апелативен съд ще се гледа жалбата на кмета Тотев срещу отстраняването му от съдия Цанкова.

Към въпросния магистрат ще задам три въпроса, които вчера спестих, за да не влияя на решението му:

1. Е ли съпругът на съдия Силвия Цанкова служител на ДАНС Пловдив, откъдето тръгва разработката? 

2. Ако е, съдия Цанкова не е ли в конфликт на интереси и защо не си направи самоотвод по делото вчера?

3. Защо въпросната разработка на ДАНС я нямаше в папките, които Софийска градска прокуратура беше депозирала в Окръжен съд Пловдив?

А на славеите ще кажа - пощенските гълъби ги пускат за малко от клетката, колкото да си занесат поръчката на посочено от гълъбаря място и после гълъбарят ги прибира обратно до следващата поръчка. Така политика не се прави, още по-малко се печелят гласовете на пловдивчани.

Жал ми е за Славчо Атанасов и Слави Георгиев, които за втори път са употребени в задкулисен план за превземане на община Пловдив без избори. Славеи, отлъчени от собствената си партия, която им даде всичко. Славеи, кацнали на лампазите на олигарси.

Мълчанието на приютилия ги засега НФСБ, безропотното му влизане в ролята на пощенски гълъб, е всичко друго, но не и политика в интерес на Пловдив и пловдивчани.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (42)

Покажи предишните коментари
 • изречението на Мария-Мира

  Вълнуващо е горното изречение, написано от Мария-Мира със загадъчния, тайнствен, неуловим смисъл, който се съдържа (вероятно) херменевтично, но иносказателно ...

 • Анонимен

  Баев ти сериозно ли смяташ, че всичко това се случва без повелята на този който решава всичко в държавата. Фактите са: финансирането на града беше спряно, по европейските програми няма нито един стартиран проект от новия програмен период, подаряват се 29% акции на Панаира на Гергов, По медиите се атакува Пловдив по всеки повод ( КОЦ, Колодрума, Зоопарка), прокуратурата се активира по дело от 2015год., черната книга написана от фондация близка до правителството, декларацията на Бойко, че Зико му е приятел и назначаването му за областен управител и още много примери. Тезата, че патриотите имат сили да проведат такава атака е глупава или обслужва заблуждаващи маневри. Причината е в управляващата партия и там ще се реши проблема.

 • Не, разбира се, не смятам. Посочвам пощенските гълъби и плана, които са очевидни. Точно затова се надявам на обективен Пловдивски апелативен съд. За другото - като му дойде времето и пак с факти.

 • ЖАК

  Кой ще дойдат в общината : пезевенка Красимир Асенов любимеца на баба Учкунова, ипрочие

 • GERB

  Тотев вън от общината! Зико кмет!!!

 • читател

  отговори на: GERB

  Нищо чудно, Зико е такъв уникален малоумник, по-малоумен от ореха, който се опита да трови преди години в имота си... С такива политически подметки като Зико и Славчо Атанасов, др. Гергов няма никакъв шанс...

 • plovdiv-online

  Интересното, е че последният постинг е от АЙ ПИ на областната управа. Това само потвърждава плана за превземане на община Пловдив оповестен в статията.

 • ПОПОВА

  ЗИКО ,ЦВЕТЕ ЗА МИРИСАНЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • г-жа Бандерова

  Г-жа Райна Петрова-КМЕТ!Хвала!

 • читател

  Днес ще разберем има ли чести и достойни съдии в ПАС!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм