За сметките на Кунева и тройката на матура

Автор:
Вторник, 21 Юни 2016 09:17
За сметките на Кунева и тройката на матура

Тройките на матура на племенничката на министърката и на внучката на Янка Такева показват как се управлява образованието днес

Министърът на образованието Меглена Кунева, която организира Всеучителски събор в стил Юлския пленум на БКП /Вижте Още по темата/, вместо да обещава 250 млн. на учителите от догодина, да вземе да обясни тройката на матурата по математика на племенничката си.

Детето е отличничка в частно елитно училище в София, обаче на матурата има 3 по математика. Разбира се, че то не е виновно.

В същото училище и в същия 7 клас е и внучката на стогодишната шефка на учителския синдикат Янка Такева. Тя, внучката, не Такева, също е отличничка и също има тройка на матурата по математика.

Досега спестявах тази информация поради морални терзания. Само, че нито Кунева, нито Такева очевидно имат подобен рефлекс!

Двете първи дами на образованието днес, вместо да обещават невъзможното, да бяха постъпили честно и казали пред Събора на учителите - ами не са ни наред нито учебниците, нито помагалата, нито преподаването.

Иначе няма как с пълно шест да изкараш три на матура, нали?

То е същото като да вадиш 250 милиона от празен джоб. Само, че истината лъсва като тиган на месечина.

А сега Кунева се обяснява, че решила по друг начин задачата с вдигането на учителските заплати, ама даскалите разбрали трето, а матурата иде, Кунева - ей я, чука на вратата. С тройка в бележника!

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • читател

  От кои тройки имат малките Куневица и Такевица? От тези дето са с двойки в първи модул? Моля пояснете...

 • Койчо от Койнаре

  Такева като синдикалист от времето на ЕГИПЕТСКИТЕ ПИСАРИ, накичена с бижута за 10 бона и добре оперираща с европейски средства в образованието (брадясала от рушветчета), нека само да обясни едно вертикалната структура на просмукания си от СОЦ мухъл профсъюз, който е една от миазмите на обществото ни и докога този "ПРОФСЪЮЗ" ще ни лази по нервите???!!!

 • Учител

  Койчо, яко си се наточил на баба Янка, но и цяло конаре не мое да я уплаши тая уруспия!!!

 • Знаещ

  Терците и на двете са двойки в първи модул, после са поправени на тройки.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм