Позитано 20: Полет над кукувиче гнездо

Автор:
Петък, 25 Март 2016 18:49
Позитано 20: Полет над кукувиче гнездо

Вчера много се смях, когато прочетох имената на 17 мераклии да яхнат БСП. Беше ми смешно, защото си спомних какво каза преди няколко дни в предаване на бТВ шефът на червените в Пловдив Георги Гергов.

"БСП е заспала партия. Тя се разпродава за жълти стотинки и има хора, които се занимават с комисиони и са корумпирани". И още: "Ако на предстоящия конгрес не се издигнат нови и млади хора, нищо хубаво не ни очаква".

Сега, когато чета имената на тези 17 борци за власт, не виждам нито едно ново име. Което означава, че етикетът, който Гергов лепна на партията, ще важи с пълна сила и след конгреса.

Няма да изброявам имената на всички, защото е излишно. Те са до болка познати на хората, които се интересуват от политика, и от онези, които имат интерес статуквото да не се променя. Но някои от тях не мога да подмина.

На първо място ще поставя великия икономист Румен Гечев, който беше вицепремиер и министър на икономиката в правителството на Жан Виденов. Тогава България заприлича на Куба. Хората се редяха нощно време пред магазините, за да си купят бурканче кисело мляко и парче салам кучешка радост.

От нафталина изскочи и Костадин Паскалев. Той има солидна политическа кариера, бил е дори министър в тройната коалиция при Симеон, като представител на БСП.

Михаил Миков не се нуждае от коментар. Той спокойно може да се определи като един от гробокопачите на червената партия. Но мераците за власт нямат граници.

Напористата Корнелия Нинова има бляскав политически опит. Да преминеш от СДС в БСП се иска талант. Ще бъде истински цирк, ако стъпи на червения връх. И това може да стане, ако се намерят симпатизанти (няма да споменавам възрастта им), които да й повярват, че след 2 години БСП ще управлява България.

И стигнах до Георги Гергов. Явно на този човек не му пука какво ще се случи, защото след тоталния провал на местния вот в Пловдив пак развява червеното знаме. Но си е оставил вратичка към високите постове, като заяви. че ще подкрепи Корнелия.

Много интересен коментар направи зам.-председателят на БСП Бойко Великов, след като станаха известни имената на 17-те герои. Той акцентира върху големия интерес към процесите в БСП и предупреди, че в тях се намесват и външни фактори. Пример за това Великов даде с изследването на "Галъп".

Според резултатите депутатката Корнелия Нинова е с най-големи шансове да оглави партията.

"Възниква въпросът защо толкова експресно се наложи този телефонен сондаж", пита социалистът.

Според Великов възникват и други въпроси като този кой финансира и поръчва проучването.

"БСП не е поръчвала такъв телефонен сондаж. Явно други са поръчителите и са сериозно заинтересовани от резултатите на предстоящия конгрес", категоричен червеният шеф.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (6)

 • Искра Фидосова

  Г-н Всичколог! Гледайте си вашата партия, преди да обсъждате другите. Ако не е държавната и общинска хранилка такива като вас никога няма да изпълзят.

 • г-жа Бандерова

  Г-н Стратев е като Вожда от въпросната книга!Хвала!

 • Кармайкъл

  Афторе-Кен Киси!

 • пари,пари.....

  Има истини ! Но има и голяма доза омраза .Тази омраза предизвиква съмнения в написаното .

 • Ренегат

  Автора е нещастен човек. Толкова злоба и омраза изпълва този човек , а това не може да не му се връща. Това е типично за аутсайдера, за маргинализираните в обществото хора. Съжалявам го.

 • читател

  Анализът е кратък и ясен, защо по-горе пишещите червени боклуци толкова пищят не е ясно. А иначе планът на др. Гергов е ясен: този път във ветрилото на Гергов няма други клечки освен него и Корнелия. Той събира с антинатовска и проруска риторика гласовете на червените дементни партизани и после ги прехвърля на Корнелия...
  Но др. Миков няма да се даде без бой.
  Току виж отново понаучим, какво става сега с хотела убиец Вероника на др. Гегров и какви ги вършеше като зам. мин. др. Корнелия Нинова с Булгартабак???
  Другарю Миков, надявам се да не сте БулгарТънак, а смело да разровите, как навремето Булгартабак беше приватизиран от дебелака Пеевски, а гигантът Филип Морис беше отсвирен...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм