Мандалото падна! 83 партии с регистрация за изборите

Автор:
Понеделник, 08 Август 2011 14:13

plovdiv-online 

ImageВ 17 часа на 8 август изтиче възможността за регистрация на политическите партии в Централната избирателна комисия за участие в местните избори наесен.

Регистрацията за президентските избори ще продължи до 23 август.

Според новия Избирателен кодекс в ЦИК първо се регистрират партии и след това на базата на тяхната регистрация се формират коалиции.

Крайният срок за документи за участие в коалиции е 18 август, а за промени в състава на коалиции - 28 август.

Предизборните активности на партиите и коалициите за местния и за президентския вот ще бъдат отразявани в сайтовете от групата на ЦУМ - Център за универсални медии, www.plovdiv-online.com, www.karlovo-online.com, www.asenovgrad-online.com само при сключен договор за информационно обслужване.

83 партии са подали заявления за регистрация в ЦИК за участие в местните избори, съобщи говорителят на комисията Ралица Негенцова.

Тя уточни, че 25 партии със сигурност ще се състезават на местния вот.

Всички парламентарни партии с подадени документи за местния вот вече са с издадени решения, обясни говорителят на ЦИК, като уточни, че за останалите също ще има решения, въпреки пропуските и продължаващата им проверка.

ЦИК ще постанови решения за регистрация, а след връщането на проверките, ако не са събрани изискуемия брой подписи, ще бъде отменено решението за регистрация.

Главна дирекция ГРАО има срок още три дни за извършване на тази проверка.

За коалиционно участие в местните избори партиите трябва да изпълнят следното условие:

Само тези, които са регистрирани като партии в ЦИК, могат да се регистрират и като коалиции, и на местно ниво да решават как ще участват.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм