Ехо, Славчо, въведи ред при графитите!

Автор:
Събота, 24 Януари 2009 00:38

Глоби и одобрени проекти ще ни спасят от драскачите по дуварите 

Автор и снимка Бистра Димитрова 

ImageЗародилото се сравнително ново течение, графитите, е с оспорван статут. Някъде се счита за улично изкуство, а другаде за вандалска проява и нарушаване правата на частната собственост. В днешно време, когато можем да осъдим папарак за това, че ни е снимал без да пита,  с което е нарушил личната ни свобода, а не можем да се защитим от  графитите, нещо май не е наред.

Проблемът има две страни – както материална, така и морална. Чувството за безнаказаност, което се шири сред българите и все повече у подрастващите, се обръща като чук срещу всеки един от нас. Как да опазим собствеността си, без върху нея да се изявяват псевдо художници?

Решението е от компетенцията на кмета, но натискът трябва да е от самите нас, гражданите. Трябва да се налагат глоби за вандалската проява на самите извършители, а ако те са непълнолетни, и на техните родители. А за майсторите рисувачи, кметът може да определи местата за тяхната изява (има достатъчно  грозни бетонни съоръжения), както и наемането на такива изпълнители за одобрени проекти. Това би ограничило своеволията и би откроило художникът от обикновения драскач.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм