COVID в Провинция Филипопол /обобщение/

Автор:
Сряда, 22 Юли 2020 17:33
COVID в Провинция Филипопол /обобщение/

Политиката на успокоение чрез словесни барбитурати и мантри от сорта "Няма основание за паника", "Всичко е под контрол", "Заразата е клъстерна", "Разхождайте се и пазарувайте по Главната" /по време на извънредното положение/ и пр. изкачиха Пловдив и областта от дъното на черната класация за разпространение на COVID до върха й.

Областната управителка Дани Каназирева има великолепни секретарски умения да съобщава цифри, но не и да прогнозира и планира. Камо ли да поема отговорност.

Запазената й марка в политиката на "Фигаро тук - Фигаро там" логично води до катастрофи, от които изходите ще са летални.

В пловдивските болници все още има легла за интензивно лечение на тежките случаи на коронавирус, но докога? Все още се намират медицински сестри на удължен работен ден, но докога?

В Инфекциозна клиника на УМБАЛ Свети Георги - тези светци, лекари, сестри, санитари, изнемогват.

Шумно огласената от Каназирева ода на радостта, че доброволци прииждали на тълпи, не само, че не се случи, ами отзвучава в реквием. За доброволеца и неговия тръбач.

Анулирането й на заповеди на кметове на общински центрове, издадени по време на извънредното положение, също наля масло в огъня на чисто българската анархия - да сме против, ама защо - тепърва ще му мислим.

Ами няма вече време за мислене, Каназирева.

Провалът ти с двата щаба, които едновременно оглави, издава мегаломания от времето на разпадащата се Римска империя.

Но, спасението на давещите се, е дело на самите давещи се - както казва оцеляващият Остап Бендер.

Всеки случай  днешен Филипопол - покрай Месалина - се прочу с рядко одарена глава, която едновременно може да оглавява два щаба, за да е единодействието /бездействието?/ пълно, и в същото време да върти и другите дела на нападнатата от заразата провинция.

Ave, Cesar, morituri te salutant!

Ти си отговорна! Няма бягане, понеже идат ковчезите.

И глупости от сорта - "повечето позитивни проби били от Пловдив, но огнище под тепетата нямало, а потвърдените проби били разпределени на случаен принцип", или - "само седем са хоспитализирани от петдесет, ама двама са умрели", не вървят.

Защо спряха всекидневните извадки за заразените - по местожителство, възраст и пол?

При 416 случая вече - ясно е, заразата няма да изчезне заради жегите в Пловдив.

Няма и да се ограничи, както каза днес шефът на Пирогов, визирайки Пловдив, с усилията на колегите му от РЗИ. Понеже не е клъстерна, а дифузна.

А Каназирева тръбеше, че всеки COVID в Пловдивско е едва ли не на клъстерен принцип.

Да, ама не.

Не, ама да.

Кой спира областната управителка да каже в кои болници са новозаразените двама лекари и две медицински сестри от днес, както и как е попаднал вирусът там?

В кое отделение?

Защо?

Защо не могат да се съобщават болници, но могат да се съобщават частни фирми?

Това, че е заразен шефът на фирма "Ангел Стоилов - 96" какво помага да хората, които искат да получат максимални гаранции за здравето си - поне по линия на коронавируса?

Или членовете на Областния медицински щаб и на Областния кризисен щаб /повечето лекари и здравни мениджъри/ не позволяват на шефката им да говори за зарази в болници поради търговски интереси?

Не се прави така!

Така не се прави!

Всъщност, Каназирева, знаеш ли какво правиш?

За какво говориш - дори не питам.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • читател

    Иначе е в бяло.. http://u4avplovdiv.com/wp-content/uploads/2020/06/angliiskata6-620x443.jpg

  • Мила

    И аз съм изключително възмутена от това "премълчаване" с извинението, че не трябва да се всява паника... Със задълбочаване на кризата започват да се виждат дефектите и неспособността за реално спряване на т. нар. Щаб. Некадърно и дилетантско, иначе да говорят, микрофон им дай...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм