Каназирева 3 г. бе част от мнозинството, а преди вота - пръв опозиционер

Автор:
Неделя, 01 Септември 2019 16:31
Каназирева 3 г. бе част от мнозинството, а преди вота - пръв опозиционер

Вече е септември и - щем не щемq обратното броене до местните избори в Пловдив започна.

Поех ангажимент да ви осветлявам част от триковете, с които ще се мъчат да ви зарибяват кандидатите за кмет на Пловдив.

И тъй като някои от тях започнаха кампаниите си, както се казва, да ги почваме и ние.

Да ви кажа честно, не ми харесва този старт.

Обявените кандидати за кмет, може би с едно изключение, се държат припряно, нервно, сприхаво дори.

Гледах снощи многократно предлаганото в социалните мрежи спонсорирано предаване на Каназирива при Евгений Тодоров по ПОТВ.

Да не ми се сърди, но очаквах повече от нея, далеч повече.

Все пак се явява в тази надпревара за трети път. И като гледам май - ще има и четвърти, пети и т.н.

В Пловдив, очевидно, се очертава това като добра форма на временна заетост от нейна страна.

Щото тя си е юрист - поне официално професия си има. Много е и симпатична, но съдейки по упоритостта й, май държи на всяка цена да ни оправи - нас пловдивчани.

Но ние лесно не се даваме. Тръгне ли някой толкова агресивно да се натиска да ни оправя, обикновено се дърпаме, дори натиска да е от симпатична дама като Дани.

Упорита жена излезе, дума да няма. Упорита, та дрънка чак.

Но да се върна на очакванията си. Нейната кампания се очертава да е от скъпите.

И в това няма лошо, въпрос на маркетингов подход. Въпреки че, ако ме беше питала, щях да й препоръчам малко по-скромно да го дава.

Филибелии не обичат изхвърлянията, не толерират особено и носителите им - считат такива пари за излишно похарчени. Пък някои от тях ще се запитат и как ги набавя. Та при първото й програмно интервю не чух важни за града отговори:

1. Не се разбра отношението и към спорта в града. Не пожела да отговори на въпроса на водещия за съдбата на стадионите и футболните отбори. Въобще темата за спорта бързо беше заметена. А темата за агитките направо я подплаши.

2. Културната проблематика също бе коментирана мимоходом, набързо. А откриването й бе в двора на театъра. Ако бях на мястото на водещия, щях да я попитам, дали знае кога е открит този театър и наясно ли е, че това е станало за първи път в България.

3. Не стана ясна позицията й по отношение на административно състояние на Пловдив. Пловдив е от табела до табел, няма прилежащи територии, а това несъмнено спъва развитието му. Който от кандидатите се интересува от този проблем, в медийното пространство има достатъчно мои материали по темата. Да сядат и да четат. Виждам, че вече някои го правят. Но Дани явно това не я интересува.

4. Не чух нищо и за финансовата политика, освен възражението и към последния заем от 13 милиона. Но това възражение нямаше как да ме умилостиви като гласоподавател, тъй като до преди няколко месеца, преди да влезе в опозиционна роля, тя и групата й подкрепяха всичко, което се поднасяше от администрацията на кмета - заеми, сделки, бюджет. Въобще държаха се естествено. Като част от управляващото мнозинство, каквито и бяха.

5. Не разбрах също така как успява - за това шапка й свалям, три години и половина да бъде монолитна част от управляващото мнозинство, а в навечерието на изборите да се обяви за пръв опозиционер. Само ще вметна, че две са основните характеристики, които показват дали една партия е част от едно коалиционно управление, а те са: подкрепата на бюджета на града и участието в изпълнителната власт на партийни активисти. При Каназирива и партията й, и двете състояния бяха факт. Тук ще бъда още по-ясен. Каназирива в началото на мандата имаше директно предложение да стане дори председател на Общински съвет - Пловдив, което тя беше приела с удоволствие. Впоследствие, това беше блокирано от хора с определено по-големи възможности да влияят, и тя до последно не престана да съжалява и да ги обвинява затова пред пловдивските медии. Което не и попречи, разбира се, да вкара на отговорни позиции в управлението не малко активисти на партията си.

Мога още да продължа, но смятам, че бяхме длъжни да получим отговори поне на тези въпроси. За съжаление, отново бяхме заляти с до болка стари теми, от рода на - какво не е направил както трябва Чомаков, и защо Славчо не му е потърсил сметка. "Интересно, та интересно". Другият път очаквам да се върне в мандатите на Тодор Петков и Николай Сомлев. Да видим според нея, те пък къде са съгрешили. А темите за бъдещето на Пловдив, кога Дани? Кога? Не знам. Лошото е, че май и ти не знаеш. Или може би ги оставяш на другите кандидати. Да имат все пак и те поле за изява.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (24)

Покажи предишните коментари
 • .........

  Нали от нейната каса в кантората и преди две години бяха задигнали близо 100 000 лева. Оправдаваше се тогава доста неубедително, че били от бизнеса на мъжа и.

 • Хаха

  Ех Тошо , Тошо куче лошо, някаква мъстия се пееше в една песен. Пишете , плюйте по Каназирева ,то само показва колко се страхуват твоите работодатели от неината позиция.

 • а, кво

  отговори на: Хаха

  тя пък откога има позиция, освен пари в джоба и Парасков в леглото?

 • Да се спукаш от смях

  отговори на: Хаха

  Какви са тези хуморески- Здравка и позиция. Тя нито ляво знае какво е, нито дясно. Тя е един невежа, на която ако ни й напишат предварително отговорите две думи на кръст не може да каже. Единственото нещо, което занимава Здравето са парите. Но и този мач скоро ще свърши, защото загуби мярката. Навремето беше изритана от ГЕРБ, че търгуваше групата им за пари. Скоро по същата причина ще бъде изритана и от политиката въобще. То само с краката нагоре не може, трабва и акъл.

 • ДАНС

  Най-интересното започва на 20,10,2017г. когато очевидно в пристъп на тотално изглупяване самата полиПичка Дани Каназирева закупува от оз пенсионера бай Стефан Кленджаров - вече оял се пенсионер от Гладно поле - собственик на луксозна кооперация до Новотела - небезизвестната фирма Тери ЕООД с капитал 451 000лв.

 • ДАНС

  Да не забравяме и гладната пенсионерка от Гладно поле мама Катерина Кленджарова - мамата на пловдивската местна полиПичка - Дани Кленджарова - тя за Коледа на 12,12,2013г. основава фирма Карловска ЕООД - с капитал 223 000лв - състоящ се от 3 апартамента в кооперацията на мъжа си - вече оядената пенсия оз бай Стефан Кленджаров. Така че двамата пенсионери от гладно поле стават собственици на фирми с общ капитал 674000лв. не лощо заработка за гладни пенсии едната от които работи като вещо лице в ПОС...
  А в това време наистина гладните пенсии, които гледат нелепите предавания на Евгени Тодоров слушат дъртите лъжи на местната полиПичка Дани-Здравка Каназирева-Кленджарова... Май ще се окаже прав проф. Мокет за 80 дебилите сред българите.

 • Поповски

  Като вкара хора като зам. Кметове - какво направи. Пълно мълчание цял мандат!

 • ДАНС

  Тодор Каназирев и Дани Каназирева чрез общата си фирма Теодор 2005 оод закупуват непосредствено след врътката с офшоркатка Пропър Лимитид през 15,11,2013г 100м2 луксозен недвижим имот в Капана по балансова стойност 87500лв.. https://i.ibb.co/LpZmXSW/17052019-002.jpg
  Само 3 седмици след тази сделка, очевидно ручейно-бистрите отношения в семейство Канадзиреви са потъмнели и на сцената изплува отново гладният пенсионер от Гладно поле оз бай Ст. Кленджаров, който закупува дела на общата на фирма на влюбените гълъбчета Каназиреви - полиПичката и кафеджията. След 4 години оз бай Ст. Кленджаров продава дела си във фирмата /т.е. недвижимия имот - фирмата няма никаква икономическа дейност след врътката с офшорката/ на 30,10,2017г на дъщеря си местната полиПичка Дани Кленджарова. Очевидно смутена от нещо още в началото на 2,5,2018г Дани Кленджарова продава 100% си дял във фирмата - т.е. апартамента на мамата си Катерина Кленджарова... :):):) Въобще кипи вътрешносемейна покупко-продажба на дялове с пионерски ентусиазъм...

 • hosting

  http://pepsy-massage-sexy.com/images/linux-hosting-37865.jpg

 • Do you need an urgent loan

  Имате ли финансови затруднения?

  Мога да те избавя от финансовите ти затруднения. Взимам краткосрочни и дългосрочни заеми от 500 до 30 000 000 евро за период от 0 до 20 години максимум при лихва от 3%. За повече информация се свържете с мен.
  Email: financialserviceoffer876@gmail.com or from Whatsapp: +91 8929509036

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм