Кой ще бие Славчо за трети път?

Автор:
Четвъртък, 01 Август 2019 12:49
Кой ще бие Славчо за трети път?

Патриотите направиха услуга на ГЕРБ като издигнаха (твърде рано и прибързано) Славчо Атанасов за техен общ кандидат за кмет на Пловдив. Услугата е в посока изясняване на профила на кандидата на ГЕРБ, който би тръшнал Атанасов за трети път на местни избори в Пловдив.

Това е наложително, понеже след обявената "патриотична" кандидатура е повече от ясно делението - да се развива ли Пловдив в посока Европа или да се върне към социалистическо-олигархично управление, с което градът изостана от Бургас, Русе, Търново, Варна, Благоевград, дори близкия Пазарджик по време на мандата на Атанасов.

Наложително е, понеже не е ясно защо Атанасов се кандидатира за трети път при два загубени вота. (Единственият му спечелен бе с подкрепата на ГЕРБ.)

Наложително е, понеже Атанасов вече излъга пловдивчани далеч преди кампанията да започне, като обяви, че ще се кандидатира само ако Иван Тотев поиска трети мандат. (Към момента - пълно мълчание от Атанасов по новите мотиви за кандидатурата му, след като Тотев категорично потрети, че няма да е кандидатът на ГЕРБ наесен.)

Наложително е, понеже Атанасов влиза без никаква визия за Пловдив, а с изключителния популизъм - да намалял данъците. (Това той и да иска, не може да стори!).

Наложително е, понеже дори в политиката, която не е сред чистите игри, има морал и не може да си предавал своя партия, а заради лични амбиции да й се кълнеш отново във вярност. (Последното ще изпитат местните войводи на собствен гръб, ако Атанасов спечели.)

И сега - профилът на този, който може да бие Атанасов като кандидат за кмет на Пловдив за трети път.

1. Реализиран професионално човек, с по-високо образование от това на Атанасов. Владеещ езици.

2. Кандидат, който може да се противопостави на олигархичния модел на управление от времето на кмета Атанасов, и да обедини център-десния вот на Пловдив.

3. Кандидат с достатъчен опит в администрация, ако е на публична длъжност - да покаже пълен отчет на свършеното от него и екипа му.

4. Кандидат с ясен екип от професионилисти (а не да му се спускат тайно!), с които би работил при спечелване на изборите.

5. Човек, който не е сменял партии, позиции и артикулации в публичното пространство.

6. По-млад от Атанасов, по-успял в личен план, по-перспективен - в обществен, и по-здрав като здравен статус.

7. Човек, който може да каже - Аз ще се боря за Пловдив! - но и да му повярват. Борбен човек. Човек, който не предава, дори да загуби.

8. Човек, който има куража да излезе срещу интересите на олигарсите в защита на общия граждански интерес. И да назове поименно противниците на този интерес.

9. Човек, а не влечуго.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (23)

Покажи предишните коментари
 • Курти

  Който го хване той ще бие. Пък нека иде първо на балотаж Славчо и ще разберете кой ще го бие.

 • Курми

  Какво да хване, на кого да хване? Вече се знае кой ще бие!

 • ОТ ЖЕГИТЕ ЩЕ ДА Е

  Мили ми Баев, всичко това което си писал е вярно.....Но, сладурче,си объркал имената.Писал си за Маминия,не за Атанасов.Иначе анализа е точен,само смени имената за достоверност.

 • читател

  отговори на: ОТ ЖЕГИТЕ ЩЕ ДА Е

  Мила ми македонска наденица, объркал си хапчетата.. Пий правилните и без ПеГеРе и любимата ти воняща македонска наденица, а да - докато пишеше излез на терасата, че паркетинът съвсем те трови! И сваляй зелените чорапи, като пишеш за политкомисар Славчо, червена бабичке... Но ако ГЕРБ вземе решение да номинира Здравко Димитров, баскетболиста, - да, ще получи местния Радев - Славчо!!! Точно както Зрадвако Димитров - футболиста набута Левски.

 • ОТ ЖЕГИТЕ ЩЕ ДА Е

  СМЕНИ ИМЕТО С ТОТЕВ И МАТЕРИАЛА ЩЕ Е ТОЧЕН,МИЛИ МИ БАЕВ

 • читател

  отговори на: ОТ ЖЕГИТЕ ЩЕ ДА Е

  Спри ПеГеРето... Ш макеводската наденица, че е чумава... Не че се умира от чумата оп свинете, но както ГЕРБ показаха - чумавите гербери Петров-Дедев номинират пловдивската баба Цецка - Здравко Димитров - баскетболиста... А знаем, какво донесе Здравко Димитров - футболистът на премиерския отбор Левски - позорна загуба с 0-7!!!

 • ДО БАЕВ ИЛИ ЧИТАТЕЛ, ВСЕ ТАЯ

  БАЕВ САМО ТИ СИ НИ НАДЕЖДАТА БАЩИЦЕ.СЛАВЧО НЕ МОГАТ ДА ГО СПРАТ НИ СТАМЕНКАТА,НИ ТРАЙИЙСКОТО КУБЕ,НИ зикича .ти си батка.Само ти мъдреци.Я скачай за кмет.

 • Мими

  Антоне, защо не си гледаш булевардните романчета, жените и пиенето? Още при създаването на този сайт започна некрасивата ти любов с Тотев, плюенето по “враговете” му, омаловажаването на истинските проблеми. Спрях да отварям сайтчето. И ето, след повече от година, откривам същата жлъч, лъжи и омаскаряване. Та, на темата. 1. Какво да е образованието на новия кмет, след като Славчо е висшист, а Тотев тройкаджия от Автототалитаризъм?! 2. Какво общо има с олигархията Славчо-беден и честен? А Тотев? Ха-Ха. Вече дори не е смешно. 3.Славчо е бил директор, кмет, депутат- доста административен опит; Тотев беше пиколо в семейния хотел на Стоянови, пардон. Славчо единствен се отчиташе и имаше приемни дни. Маминият дори премахна приемните дни, немал нужда... Това пък с чуждите езици как го измисли?! Бат Бойко много ли ги ползва? А Тато- Любимец на комунистическата ти фамилия? Човек, а не влечуго? Даже и визуално си заприличал.

 • hosting

  http://skelbakh.com/wp-content/uploads/2019/08/website-web-hosting-72110.jpg

 • Do you need an urgent loan

  Имате ли финансови затруднения?

  Мога да те избавя от финансовите ти затруднения. Взимам краткосрочни и дългосрочни заеми от 500 до 30 000 000 евро за период от 0 до 20 години максимум при лихва от 3%. За повече информация се свържете с мен.
  Email: financialserviceoffer876@gmail.com or from Whatsapp: +91 8929509036

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм