Кой ще бие Славчо за трети път?

Автор:
Четвъртък, 01 Август 2019 12:49
Кой ще бие Славчо за трети път?

Патриотите направиха услуга на ГЕРБ като издигнаха (твърде рано и прибързано) Славчо Атанасов за техен общ кандидат за кмет на Пловдив. Услугата е в посока изясняване на профила на кандидата на ГЕРБ, който би тръшнал Атанасов за трети път на местни избори в Пловдив.

Това е наложително, понеже след обявената "патриотична" кандидатура е повече от ясно делението - да се развива ли Пловдив в посока Европа или да се върне към социалистическо-олигархично управление, с което градът изостана от Бургас, Русе, Търново, Варна, Благоевград, дори близкия Пазарджик по време на мандата на Атанасов.

Наложително е, понеже не е ясно защо Атанасов се кандидатира за трети път при два загубени вота. (Единственият му спечелен бе с подкрепата на ГЕРБ.)

Наложително е, понеже Атанасов вече излъга пловдивчани далеч преди кампанията да започне, като обяви, че ще се кандидатира само ако Иван Тотев поиска трети мандат. (Към момента - пълно мълчание от Атанасов по новите мотиви за кандидатурата му, след като Тотев категорично потрети, че няма да е кандидатът на ГЕРБ наесен.)

Наложително е, понеже Атанасов влиза без никаква визия за Пловдив, а с изключителния популизъм - да намалял данъците. (Това той и да иска, не може да стори!).

Наложително е, понеже дори в политиката, която не е сред чистите игри, има морал и не може да си предавал своя партия, а заради лични амбиции да й се кълнеш отново във вярност. (Последното ще изпитат местните войводи на собствен гръб, ако Атанасов спечели.)

И сега - профилът на този, който може да бие Атанасов като кандидат за кмет на Пловдив за трети път.

1. Реализиран професионално човек, с по-високо образование от това на Атанасов. Владеещ езици.

2. Кандидат, който може да се противопостави на олигархичния модел на управление от времето на кмета Атанасов, и да обедини център-десния вот на Пловдив.

3. Кандидат с достатъчен опит в администрация, ако е на публична длъжност - да покаже пълен отчет на свършеното от него и екипа му.

4. Кандидат с ясен екип от професионилисти (а не да му се спускат тайно!), с които би работил при спечелване на изборите.

5. Човек, който не е сменял партии, позиции и артикулации в публичното пространство.

6. По-млад от Атанасов, по-успял в личен план, по-перспективен - в обществен, и по-здрав като здравен статус.

7. Човек, който може да каже - Аз ще се боря за Пловдив! - но и да му повярват. Борбен човек. Човек, който не предава, дори да загуби.

8. Човек, който има куража да излезе срещу интересите на олигарсите в защита на общия граждански интерес. И да назове поименно противниците на този интерес.

9. Човек, а не влечуго.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (20)

Покажи предишните коментари
 • ха-ха

  Кой ще бие Славчо за трети път? Бройте правилно бе хора, Славчо вече е бит три пъти: 2003, 2011 и 2015 !

 • Възмутен

  Я виж ти, Слай се обърна към Баев, а се засегна читателя! Читателю-пусателю, не се излагай повече, явно на всички е ясно това, което и на мен! И по яваш с обидите и заканите! Пиши си го директно в статиите, защо ти трябва да си измисляш разни имена?

 • Наблюдателна към читател

  Моите наблюдения ме карат да смятам , че има нещо гнило.Читател, ти да не си анално податлив? За мъжката любов съм чувала , че е много силна, а ревността още повече .Каква ще е иначе причината да следиш само мъже, били те и политици? Правиш се, че всичко ти е ясно и не пропускаш да захапеш Зико! Всъщност страх ли те е , или ревнуваш?

 • Курти

  Който го хване той ще бие. Пък нека иде първо на балотаж Славчо и ще разберете кой ще го бие.

 • Курми

  Какво да хване, на кого да хване? Вече се знае кой ще бие!

 • ОТ ЖЕГИТЕ ЩЕ ДА Е

  Мили ми Баев, всичко това което си писал е вярно.....Но, сладурче,си объркал имената.Писал си за Маминия,не за Атанасов.Иначе анализа е точен,само смени имената за достоверност.

 • читател

  отговори на: ОТ ЖЕГИТЕ ЩЕ ДА Е

  Мила ми македонска наденица, объркал си хапчетата.. Пий правилните и без ПеГеРе и любимата ти воняща македонска наденица, а да - докато пишеше излез на терасата, че паркетинът съвсем те трови! И сваляй зелените чорапи, като пишеш за политкомисар Славчо, червена бабичке... Но ако ГЕРБ вземе решение да номинира Здравко Димитров, баскетболиста, - да, ще получи местния Радев - Славчо!!! Точно както Зрадвако Димитров - футболиста набута Левски.

 • ОТ ЖЕГИТЕ ЩЕ ДА Е

  СМЕНИ ИМЕТО С ТОТЕВ И МАТЕРИАЛА ЩЕ Е ТОЧЕН,МИЛИ МИ БАЕВ

 • читател

  отговори на: ОТ ЖЕГИТЕ ЩЕ ДА Е

  Спри ПеГеРето... Ш макеводската наденица, че е чумава... Не че се умира от чумата оп свинете, но както ГЕРБ показаха - чумавите гербери Петров-Дедев номинират пловдивската баба Цецка - Здравко Димитров - баскетболиста... А знаем, какво донесе Здравко Димитров - футболистът на премиерския отбор Левски - позорна загуба с 0-7!!!

 • ДО БАЕВ ИЛИ ЧИТАТЕЛ, ВСЕ ТАЯ

  БАЕВ САМО ТИ СИ НИ НАДЕЖДАТА БАЩИЦЕ.СЛАВЧО НЕ МОГАТ ДА ГО СПРАТ НИ СТАМЕНКАТА,НИ ТРАЙИЙСКОТО КУБЕ,НИ зикича .ти си батка.Само ти мъдреци.Я скачай за кмет.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм