Оставиха в ареста тройка спипана с екстази за 1,5 млн. лв.

Автор:
Петък, 19 Април 2019 13:34
Оставиха в ареста тройка спипана с екстази за 1,5 млн. лв.
Окръжен съд –Пловдив взе най-тежката мярка задържане под стража спрямо ромите Ниязи Мехмедов, Владимир Кабакчиев и Росица Маркова.
Спрямо всеки от тримата - двама мъже и жена е повдигнато обвинение за това, че на 15.04.2019 г. в квартал Столипиново, в съучастие като извършител е държал с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в особено големи размери – 60 685 грама метилендиоксиметамфетамин /МДМА или т. нар. екстази/ на обща стойност 1 517 125 лева – престъпление по чл. 354а ал.2 изр.2 вр. чл. 20 ал.2 вр. ал.1 от НК.
 
Според прокурор Димитър Беличев, престъплението, което са извършили, предвижда над 5 години затвор и е тежко по смисъла на закона. 
Той поиска най-тежката мярка за неотклонение, понеже предстоят други процесуално-следствени действия, които ще допълнят престъпната им дейност. 
Според държавното обвинение има опасност тримата да се укрият и да извършат и други престъпления, ако останат на свобода.
 
Защитата поиска ромите могат да бъдат освободени под „домашен арест“.
Росица Маркова е с епилепсия и получила пристъп в ареста. Ниязи Мехмедов имал три деца, за които трябва да се грижи, а Кабакчиев нямало да се укрие - дори днес се явил след като бил призован по телефона.
Съдът прие, че предвид събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение за участието и на тримата в престъплението, за което им е повдигнато обвинение.
 
Става дума за изключително голямо количество наркотично вещество, покриващо критериите на особено големи размери, като е установено и мястото, където е държано – в гараж.
 
Съдът намери, че при мярка, различна от задържане под стража, съществува опасност и за тримата от извършване на престъпление и укриване.
 
Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд на 25.04.2019 г. от 10.30 часа.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм