Пуснаха Лютви Местан от ареста срещу 10 бона

Автор:
Понеделник, 15 Април 2019 16:27
Пуснаха Лютви Местан от ареста срещу 10 бона

Лютви Местан е бил освободен от ареста.

Той е напуснал помещенията за задържане в Районното полицейско управление в Кърджали след 14 часа, съобщава 24rodopi.com.  

Припомняме, че лидерът на партия ДОСТ бе задържан за срок до 24 часа в неделя вечерта, след тежката катастрофа, при която загина бебе на 6 месеца. Все още няма никой привлечен като обвиняем за тежкия инцидент. Очаква се до края на деня прокуратурата да обяви дали има повдигнато обвинение по случая.

Окръжната прокуратура в Кърджали повдигна обвинение на лидера на ДОСТ Лютви Местан за причинената от него катастрофа вчера, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Ето и цялото прессъобщение от прокуратурата: 

На 14.04.2019 г. под наблюдението на Окръжна прокуратура -Кърджали е започнало разследване по досъдебно производство за установяване на причините за настъпило пътнотранспортно произшествие на път І-5, км. 361, водещ от гр.Кърджали към ГКПП-Маказа, при което е причинена смърт на 6-месечно дете.

На 15.04.2019 г. разследването по делото е възложено на следовател от Окръжен Следствен отдел в Окръжна прокуратура – Кърджали.

До момента са извършени:

  • Оглед на местопроизшествие;
  • Проведени са разпити на свидетели очевидци;
  • Назначени са съдебномедицински експертизи, които да дадат заключение относно причините за смъртта на 6-месечното дете, както и за вида на причинените увреждания на здравето на родителите на починалото бебе и неговия 9-годишен брат;

С постановление на разследващ орган, Лютви Местан е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.343, ал.1, б. “в“ във вр. с чл.342, ал.1 от НК. Събраните до момента доказателства са дали основание да се приеме, че обвиняемият е извършил нарушения на чл.35  и чл.47 от Закона за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта на малолетната Е.А.

По отношение на Лютви Местан е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 10 000 лева. Взетата мярка за неотклонение е съобразена с изискванията на чл.57 от НПК, а именно да се попречи на обвиняемия да се укрие или да извърши престъпление. В случая е направена преценка въз основа на доказателствата по делото, че посочената мярка за неотклонение би изпълнила тези цели.

На основание чл.68, ал.1 от Наказателно-процесуалния кодекс по отношение на обвиняемия е наложена забрана да напуска пределите на страната.

Разследването по делото продължава, предстои събирането на гласни доказателства, огледи на моторните превозни средства, които са иззети по делото като веществени доказателства и  назначаване на  съдебна автотехническа експертиза.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Чичо Скрудж

    Мангала е виновен, не е спрял на знак "стоп"! Пак е бързал за някоя кьор софра! Хайде сега от ареста, направо в дранголника! И затриване на партия Дост, моментално!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм