По-малко от 2 м. до откриването на изложбената зала в Детмаг

Автор:
Четвъртък, 04 Април 2019 16:11
По-малко от 2 м. до откриването на изложбената зала в Детмаг

След 45 дни усилена работа по бившия детмаг „Снежанка“ на ул. „Райко Даскалов“ кметът на „Централен“ Георги Стаменов, възложител по договора, инспектира обекта заедно със собственика на фирмата-изпълнител.

Покривът на бъдещата художествена галерия е изцяло подновен и е монтирана нова отводнителна система.

Към 3.04.2019 г. скелето от страната към двора на обекта е премахнато и се вижда новата зелена фасада.

Във връзка със запитвания от живущи в квартала относно облагородяването на междублоковото пространство зад детмаг-а, кметът Стаменов обясни, че тази площ е частна собственост и Община Пловдив не може да се ангажира с дейности в конкретни срокове. На 90% от помещенията на двата етажа са изолирани с гипсокартон, след което ще бъде положена боя. Замазката е готова, а на втория етаж прозорците към ул. „Райко Даскалов“ са закрити с кнауф. „Осигуряваме над 1800 кв.м. изложбена площ за бъдещите експозиции: включваме вертикални и хоризонтални площи, като дейностите се съгласуват със специфичните изисквания за реконструкция на изложбени зали“, коментира Стаменов.

Обособено е място за асансьора, ясно се разграничава и помещението за срещи и конференции, което ще бъде оборудвано със столове, проектор и мултимедия за презентации. Михаил Иванов, изпълнител на проекта, споделя, че над 15 км. кабели за изградената ОВиК инсталация на бъдещата галерия са положили неговите работници. До два месеца район „Централен“ планира да предостави напълно обновеното пространство за изкуство за ползване. Предстоят обсъждания относно управлението на галерията, както и избор на име за нея.

Напомняме, че на 18.02.2019г. градоначалникът Иван Тотев и кметът на район "Централен" Георги Стаменов поставиха символично началото на строителните дейности по бившия детмаг „Снежанка“. Инвестицията е в размер на 1 млн. лева.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

 • читател

  Каназирева пуска някакъв турски парцал сред гражданите... По-добре да анализира действията си в миналите местни избори и прецени при това добро представяне, какво прави в местната власт. Почти нищо. Затова, сега да не се дръвчи малоумно на ГЕРБ, а да се насочи към креативно сътрудничество с ГЕРБ и кмета Тотев, а след изборите, който за пореден път ще бъдат спечелени от ГЕРБ, да заеме и по-сериозно участие в управлението на Пловдив. И да прибере турския парцал, защото пловдивчани турски не знаят, а за четенето на marica.tr и плюнките на гл. и редактор този език е задължителен, както и опияняването с пещерска.
  Така, че умно с ГЕРБ напред!

 • Койчо от Койнаре

  отговори на: читател

  Читателче, звучиш ми като политкомисар на отряд "Чавдар". Я провери баба ти да не е носила кашкавал на партизаните. Някак си ми се струваш "диалогичен", ама надали...

 • читател

  отговори на: Койчо от Койнаре

  Селски, в Конаре при чумавите червени кози. Надали кое малоумнико? Че, идващите избори пак ще бъдат спечелени от ГЕРБ-СДС или червените ти бълнувания за успехна Мадам Лъжа? При овците на селската мера в Конаре...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм