Бизнесменът от Мулдава с 3 искания към общината за парка

Автор:
Четвъртък, 21 Март 2019 16:04
Бизнесменът от Мулдава с 3 искания към общината за парка

Бизнесменът от Мулдава Байрям Солак, собственик на  терена зад хотел Санкт Петербург - причина за няколкоседмични протести от жителите на Северен, постави 3 искания пред общината.

Две от тях обаче са неизпълними.

 

Това се разбра днес след среща между инициативния комитет в защита на парка и кмета Иван Тотев.

Солак иска премахването на електрически кабел,  положен без негово знание, но истината е, че той е прекаран в началото на 2017-та година по установения ред и води към жилищни кооперации.

За него има строително разрешение, което е обявено на предишния собственик -Георги Гергов  на хотел "Санкт Петербург, обясни кметът на район "Северен" Ральо Ралев. 

Другото желание на Солак е общината да премахне бункера, който се намира в имота.

Няма как ние да направим това, тъй като общината не е собственик на този бункер. Инициативният комитет е внесъл искане до областния управител, в което се пита дали не е държавен. В това има логика, защото този бункер е бил на поделението в този район, каза още Ралев.

Третото искане е да се изготви оценка на имота от трима лицензирани оценители към Пловдивския окръжен съд, които да кажат каква е цената на имота, стана ясно след срещата днес.

Ние нямаме против това да се случи, ще видим как ще се поделят разходите или той ще ги плати, обясни кметът на Северен.

Според него най-вероятно собственикът на имота иска оценката да бъде направена заради високите цени на недвижимите имоти в Пловдив през последните години. Засега срокове от Солак не са поставяни 

По същото време пред сградата на Общината се бяха събрали жители на Кършияка. Облечени с жълти жилетки и развявайки национални трибагреници те изразяваха подкрепа за искането си парка да не бъде застрояван.

От Инициативния комитет посочиха, че ще бъде свикано общо квартално събрание във връзка с тези предложения. 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм