Общината купува животни за зоопарка, до лятото го отварят

Автор:
Понеделник, 18 Март 2019 12:16
Общината купува животни за зоопарка, до лятото го отварят

На среща днес кметът на Пловдив Иван Тотев ще обсъди с шефа на зоологическата градина стартирането на процедурите по ЗОП за закупуване на животни.

Това съобщи градоначалникът и допълни, че се надява до началото на лятото градът под тепетата да има работещ зоопарк с животни в него.

Стартът на обществената поръчка за доставка на животните е най-важният сигнал, че Общината няма притеснения по проекта, подчерта кметът.

Той поясни, че част от питомците ще дойдат безплатно от други зоологически градини в страната, а някои ще бъдат закупени.

Градоначалникът призна, че има известно забавяне заради рокади в надзорната фирма.

В момента се доокомплектоват документи, а до края на месеца всичко ще е готово, допълни Тотев.

Припомняме, че след като съдебното решение срещу жалбите на еколозите, които години спираха строежа на зоопарка, градоначалникът, кметът на Западен Димитър Колев и представители на фирмата - изпълнител направиха молебен за успех на начинанието. 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • читател

    Клетките за зелените екоидиоти подготвени ли са? Те ще са най-голямата атракция... Както и специално място за Зико и подметката му лудата даскалица Желязкова...

  • хаха

    Вярно Желязкова ще е голямата атракция на зоопарка - да вземат да я купят! Зико може да помогне при свалянето на цената, хаха

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм