Съдът остави общински съветник за постоянно в ареста

Автор:
Петък, 15 Март 2019 18:18
Съдът остави общински съветник за постоянно в ареста

Пловдивският апелативен съд потвърди „задържането под стража“ постановено от Окръжен съд – Пловдив спрямо Атанас Мавродиев от Стамболийски, избран с листата на ВМРО, който е подсъдим по дело с обвинение по чл. 248а ал. 3 вр. ал. 2 от НК за представяне на неверни сведения, за да получи средства от европейски фондове.

Мавродиев четирикратно не се е явил пред Окръжния съд, без да удостовери причините за това, с което е демонстрирал недопустимо процесуално поведение в производство, в което явяването му пред съда е задължително, се казва в мотивите на Апелативния съд.

Апелативните магистрати считат, че първоинстанционният съд обосновано е приел, че е налице недобросъвестно поведение и при по-лека мярка за неотклонение, съществува риск за нормалния ход на производството по делото, което се намира в активна фаза.

Визираното от А.М. обстоятелство, че все пак е внесъл определената му парична гаранция от 500 лева, макар и далеч след определения от Окръжния съд срок, също говори за неизпълнение от негова страна на задълженията му.

Очевидно е, че по-лека мярка от „задържане под стража“ не е в състояние да осигури присъствието му в съдебната зала.

Понастоящем именно задържането под стража, се казва в мотивите на Апелативния съд, е в състояние да обезпечи целите на мерките за неотклонение.

Определението не подлежи на обжалване и протест.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм