Гърневски: 10 г. губите др. Нинова, защото крадете като за световно

Автор:
Четвъртък, 14 Март 2019 10:21
Гърневски: 10 г. губите др. Нинова, защото крадете като за световно

БСП ще загубят безапелационно и двата вота – Господ на бодлива крава рога не дава, защото суверенът глас повторно няма да даде на партия, която го краде като за световно. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Спас Гърневски по време на дебатите по доклада на Антикорупционния орган за 2018 г.

Той обърна внимание, че тази година предстоят два избора, при които ще бъдат пречупени амбициите на БСП да докопат властта през задния вход на демокрацията. Ще загубят безапелационно и двата вота. Единият е след Великден. Както казва народът, когато си имаш късмет, и на Великден бой ядеш. Вторият е преди Коледа. Вече 10 години губите избори, другарко Нинова, не разбрахте ли, че Господ на бодлива крава рога не дава, посочи Гърневски.

По думите му в България има силен и работещ закон особено след поправката за гражданската конфискация, професионален и мотивиран състав на КПКОНПИ, отлична организация на дейността. Не на по следно място отлично взаимодействие между парламентарната комисия и КПКОНПИ. Гърневски обърна внимание, че единствена БСП не е подкрепила Антикорупционния закон, а след това президентът е наложил вето. След това имаше опити за елиминиране на гражданската конфискация при евентуална оправдателна присада. Защо е основният въпрос? Защото тези, които саботираха закона отлично знаят кои могат да попаднат като по-едрите риби под действието на този закон. Едногодишната дейност на комисията показа това, каза още Гърневски.

Г-жа Нинова непрекъснато и днес внушава по телевизии и медии как в момента управляващи и хората в тази зала в съглашение дават национално богатство и единственото, което дава за пример предстоящата концесия на летище София. Явно тя не може да разбере, че концесията на летище "София" не е просто разграбване на национално богатство, а е единствената възможност това национално богатство да бъде развито, подчерта още Спас Гърневски, цитиран от "Фокус".

Той посочи, че е станала кражба на века в Пловдив по време на управлението на БСП, когато заместник-министър на икономиката и председател на борда на Пловдивския панаир е Корнелия Нинова. Тя, която моли за възраждане на системата и за справедливост. Да, тя изразително мълчи за тази кражба на века в Пловдив, защото няма какво да каже. Изразително мълчи и за аферата с "Техноимпекс". Скоро ще трябва да отговори къде са архивите на "Техноимпекс", защото тези дни около парламента идват хора, които са работили там. Идват тези отрудени хора и питат къде е този архив, защото не могат да се пенсионират, заяви още Гърневски и попита къде е взела труда им и защо ги лишава от пенсии, живот и от хляб.

Депутатът от ГЕРБ обърна внимание, че тези дни са излезли още данни от Комисията по досиетата за банковите фалити. Няма празно, било е грабене като за световно, каза още Спас Гърневски. Според него, ако се върне една трета от това, което е разграбено днес, пенсиите ще бъдат три пъти по-високи наред със заплатите. Той обърна внимание на случая в село Марково. Най-старата бабичка е на 35 години и всички други са два пъти по-млади от Корнелия Нинова. Там се взима по четири лева на репетиция от всеки, разбира се, че не са издавали бележки. 25 човека, два пъти седмично по 4 лв., са 200 лв. на седмица, четири пъти в месеца – 800 лв. За годината стават 8000 лв., коментира още Гърневски. Той разкритикува Нинова, че е обвинила кмета на ГЕРБ. Гърневски посочи, че Нинова не е чела закона, тъй като читалищата не се управляват от кмета. Гърневски обърна внимание, че председателят и секретарят на читалището в Марково са от БСП.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм