Подсъдим си полива с вода главата в съда

Автор:
Сряда, 13 Март 2019 19:06
Подсъдим си полива с вода главата в съда

Заради болен от дискова херния адвокат и още трима отсъстващи защитници отложиха за 18 март делото срещу бандитите ограбили златото на сестрата на цар Киро - Марийка Илиева.

Липсваха и призованите свидетели. За днес трябваше да бъде призован таен свидетел, който да даде показания.

Това обаче ще стане на 10 април, когато заседанието ще бъде закрито.

На един от подсъдимите - 60-годишният Йордан Станчев, му прилоша и той започна да си полива главата  с вода.

На 28 май 2017 година четиримата бандити бяха спипани при мащабна полицейска операция на Главна дирекция „Национална полиция“ и техните колеги от Пловдив, Варна и Велико Търново. 60-годишният Йордан Станчев, 48-годишният Марин Петров, 37-годишният Александър Кочев и Александър Данев – на 38 години, нападнали дома на 73-годишната баба Марийкав село Йоаким Груево. Ръководел ги Станчев, който ги чакал в автомобил наблизо.

Той указвал от колата действията им и трябвало да ги информира за евентуална заплаха.

Маскираните бандити вързали баба Марийка и племенника й със свински опашки и тиксо и пребили възрастната жена с ритници и с електрошокова палка. После преровили всичко в къщата и задигнали наличните пари и няколко кутии от шоколадови бонбони и бисквити, пълни със златни бижута. После избягали с тартора на бандата, като преди това си разделили златните украшения по равно, заровили маските, ръкавиците и тиксото, и изхвърлили електрошоковата палка и телефоните си. Според прокуратурата общата стойност на откраднатите златни бижута била 457 352 лева. Делото бе прекратено веднъж и върнато на прокуратурата за поправка на обвинителния акт, а после започна отначало.

Припомняме, че Марин Петров, Александър Кочев и Александър Данев си сложили черни маски и ръкавици, като взели със себе си електрошокова палка, свински опашки и черно тиксо. Към 23,30 часа на 27 май 2017 г. те прескочили оградата и проникнали в къщата. Първоначално влезли в една от стаите, където спял роднина на пострадалата жена. Един от обвиняемите го ударил в тила с юмруци, а другият му вързал краката със свински опашки и въже, както и му сложили тиксо на устата.

След това влезли в стаята на пострадалата жена, нанесли й побой с юмруци, удряли я с електрошокова палка, вързали краката и ръцете й с тиксо, като през това време я питали къде се намират златото и парите и ровели из шкафовете и гардеробите в къщата. Жената успяла да им каже, че има 300 лева в чантичка, която те намерили и от която взели парите. Малко по-късно обвиняемите сами открили в дома няколко кутии, от шоколадови бонбони и бисквити, в които имало златни накити, които взели.Напуснали дома, като прескочили оградата на къщата и се качили в автомобила, в който ги чакал Йордан.

Малко след края на с. Йоаким Груево, в гориста местност, отбили автомобила, поставили в найлонова торба ръкавиците, маските и тиксото, които заровили в земята. По пътя изхвърлили телефонните апарати и електрошоковата палка. Разпределили златните украшения на четири равни купчини, като всеки от тях взел по една, след което се разделили.

По делото е установено, че четиримата обвиняеми отнели множество златни медальони с нанизани златни монети, кехлибарени топчета, златни синджири с висулки, с религиозни и други изображения, мъжки златни синджири, златна корона с голям червен камък по средата и малки камъни около него, златни гривни, златни монети, златни обици, златни гердани, 40 златни английски лири и други украшения. всичко на обща стойност 457 352 лева.

Четиримата са с мярка за неотклонение задържане под стража в затвора.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което са обвинени, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм