Кметът на Северен - гост на патриотичен урок в ДГ Захарно петле

Автор:
Четвъртък, 28 Февруари 2019 12:36
Кметът на Северен - гост на патриотичен урок в ДГ Захарно петле

Паметен урок по родолюбие по случай 3 март събра деца и учители от ДГ „Захарно петле“ и многобройни гости от район „Северен“, водени лично от кмета инж.Ральо Ралев.

С него бяха заместник-кметовете Л.Кътова и К.Георгиев, секретарят на района Д.Йорданова и главен експерт „Образование и наука” Н.Нончева, както и близки на децата, дошли, за да се присъединят към предпразничните вълнения на малките патриоти. Цветанка Лазарова, директорът на детското заведение, с гордост представи своите скъпи възпитаници, своите колеги П.Иванова и В.Стоянова, които с много ентусиазъм са се подготвяли за празничното събитие. Бъдещите първокласници около нея нямаха търпение да се изявят и не само показаха своя вълнуващ урок спектакъл, но въвлякоха публиката в неподправените детски емоции.

Със слово, с патриотични песни, с мултимедия малките артисти пресъздадоха славни моменти от родната история. Урокът по родолюбие проследи съдбата на най-скъпите синове на отечеството и показа, че техните дела са оставили незаличима следа във всяко българско сърце. Трогнати до сълзи от превъплътените Левски, Ботев, Райна Княгиня, от малките артисти с лъвчета върху калпачетата, гостите дадоха израз на неподправените си емоции с усмивки и с думи на благодарност за преживения заедно с децата предпразничен ден.

Инж.Р.Ралев честити на всички настъпващия национален празник и сподели, че малките възпитаници на „Захарно петле“ са го развълнували дълбоко, а техният патриотичен урок ще остане задълго в съзнанието и сърцето му. С дълбоко уважение и респект той се обърна и към педагогическия екип на градината, където работят всеотдайни и изключително отговорни педагози. Цветята за директора Цв.Лазарова са признателност за всеотдайността, с която ръководи детското заведениe и заедно със своя екип всеки ден градят у децата чувство за национална принадлежност, чувство на гордост, че са част от славна история.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм