Интерактивен открит урок в ОУ Кочо Честеменски

Автор:
Понеделник, 11 Февруари 2019 15:47
Интерактивен открит урок в ОУ Кочо Честеменски

Директорът на ОУ „Кочо Честеменски”, гр. Пловдив Златка Алдженаби заедно със своя заместник, Мария Илчевска презентираха на районния кмет Георги Стаменов, директора на РУО Пловдив Иванка Киркова и на председателя на обществения съвет към училището и ръководител на дирекция „Правно-нормативно обслужване” към Община Пловдив Илиан Иванов иновативен, интерактивен открит урок. „Новото предизвикателство“, както го нарича екипът на училището, се състои в това, че родители и преподаватели могат да наблюдават учебния процес в класната стая без да присъстват на уроците. Към момента проектът е пилотен за 3 класа: от 2. и от 4 клас.

В голямата сграда на учебното заведение от днес 11.02.2019г. работят общо 6 дисплея, които „изнасят класната стая навън“, коментира г-жа Богойска, педагогически съветник в ОУ „Кочо Честеменски“. „На три от екраните се наблюдават всички инициативи на училището, спечелени проекти, събития. На другите три дисплея, които сме закупили със собствен бюджет тази година, родителите могат по всяко време да наблюдават децата си и работата на преподавателя,“ коментира г-жа Алдженаби, директор на ОУ „Кочо Честеменски”. „Тази иновация ще бъде от полза на много семейства, които имат съмнения за това какво всъщност се случва с детето им в клас,“ добави кметът на „Централен“ Георги Стаменов. Той заедно с г-жа Киркова и своя колега г-н Иванов присъстваха на урок за 2 кл., в който децата показаха своите умения за работа с екран с дисплей, който реагира на докосване.

Екипът на училището обсъди с г-н Стаменов плановете на заведението за развитие, които включват въвеждането на дисплеи за „изнесена класна стая“ и в другата сграда на школото в близост до бул. „Свобода“. ОУ „Кочо Честеменски”, гр. Пловдив към момента обучава 504 деца от 6 до 13 годишна възраст и е сред най-бързо развиващите се училища в „Централен“.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм