Т. Биков: БСП се превърна в сайт за менте новини с шеф Йончева

Автор:
Сряда, 30 Януари 2019 16:45
Т. Биков: БСП се превърна в сайт за менте новини с шеф Йончева

Парламентарната група на ГЕРБ стои твърдо зад министъра на културата Боил Банов. Това заяви пред журналисти в парламента депутатът от ГЕРБ Маноил Манев в коментар на обвиненията на депутата от БСП Елена Йончева, че Министерството на културата е опростило 700 000 лв. на фирми-строители на етапи от Ларгото като неустойка за забавено изпълнение.

От ГЕРБ заявиха, че Министерството на културата е завело дело за тези пари.

Припомняме, че днес дупутатът от левицата Елена Йончева изнесе пред медиите записи, в които тя твърди, че се чува как министърът на културата Боил Банов ощетява държавата с близо 700 000 лв.Записите са от 2016 г., когато Банов е зам.-министър и по думите на Йончева са направени от служител на културното министерство. Тя нарече записите „Афера: Ало, Банов“ и поиска оставката на министъра.

Записите, по думите на Йончева, показват разговори от 2016 г., когато Боил Банов беше зам.-министър на културата във втория кабинет „Борисов“ и засягат строителството на Ларгото в столицата. Според нея той ощетява държавата с поне 700 хил. лв., като дава указания как да се фалшифицират документи, така че да се опрости неустойка на фирмата строител. Проектът е на стойност над 12 млн. лева и се финансира по оперативна програма.

Сред присъстващите на срещата освен Банов, са Татяна Цановска - изпълняващ длъжността директор на дирекция "Правна" в министерството, Ангел Ангелов от дирекция "Европейски програми" и архитект Иван Мечкунов - ръководител на проекта от страна на министерството.

На записа в началото се чува:
 
„Добър ден! Здравей! Банов съм, зам.-министърът! Вижте, понеже има констатирани 33 дни от ММРБ забавяне при изпълнение на СМР и КРР, което означава 700 000 лева, като пари, което означава, че ние трябва да започнем да ви съдим за неустойка“. Така, според записа, представен от Йончева, Банов инструктира архитект Мечкунов да направи акт 10, който да раздроби на две или три за по десет или 15 дни и така да се избегне глобата. В тази връзка има още един запис, за който се твърди, че е на Банов с Цановска:
 
„Мечкунов се е продал за едно ходене в Испания. Това е. Мечкунов, няма да се продавате за жълти стотинки“, казва той.

„Само за милион“, допълва тя.

„Отказваме да вярваме на фалшивите новини на Елена Йончева, доверяваме се на институциите“, посочи Тома Биков от ГЕРБ. Той допълни, че прокуратурата днес се е самосезирала по изнесената от Йончева информация и ще я провери.

Според депутатите от ГЕРБ, Елена Йончева не е журналист, а политик и "пощенска кутия". Откога Йончева е разследващ журналист, попита Биков и отговори - "доколкото разбирам е от 2017 г., когато започна да се занимава с политика".

"Кога г-жа Йончева се е интересувала от корупцията във всичките години, когато беше журналист? Тя се интересуваше от международна тематика. Тя кога разбра, че в България има нередности?", попита Биков.

Според него Йончева е получател на информация от определени заинтересовани среди.

„Единственото, което прави, е да бъде употребявана от БСП за целите на черната кампания, която се води в момента срещу нас“, коментира той.

"Днес пощенската кутия Елена Йончева си позволи отново да разхвърля в цялото медийно пространство, към всички българи, едни "новини", едни страшни неща и аз твърдя, че това е вследствие на голямата жега, която напоследък тя трябва да гаси край себе си", коментира Манев.

Прокуратурата започва проверка и разпити по казуса „Банов“

Според него като отговор на повдигнатото обвинение от прокуратурата към Йончева от БСП са оповестили "фалшива новина" относно Боил Банов.

„Помните ли Хасково? Страшни разкрития, страшни обвинения, нищо в прокуратурата, нищо като сигнал никъде, никакво развитие. Помните ли страшните разкрития за оградата? Фалшиви снимки, ходене по телевизии, размятане на тези снимки и накрая нищо не е вярно. След това разкрития за магистрали, накрая какво - едно писмо, искаме да вземем едни проби, но как и от кого, не знаем“, коментира Манев.

БСП от партия се трансформира във фалшив сайт. И негов главен редактор е Елена Йончева, собственик на офшорна компания, коментира Тома Биков.

Източник: Дарик

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Ефектът Йончева.

    Според последното проучване на „Маркет линкс” ГЕРБ в момента събира 29,9% от гласовете, а БСП – 21,4%”, обяви в предаването „Тази сутрин” Добромир Живков от агенцията.
    . На партизаните, водени от две изкукали жени, в особена женска възраст, ще им дойде политическия климакс на идващите евроизбори. Тук ще се повтори, само че с обратен знак ефекта баба Цецка.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм