Кметът на Ромската Нова година в Столипиново

Автор:
Понеделник, 14 Януари 2019 14:21
Кметът на Ромската Нова година в Столипиново

На днешния ден, на който се отбелязва настъпването на Ромската нова година, кметът на Пловдив Иван Тотев посети празника в квартал „Столипиново“. Освен песни и танци домакините бяха подготвили кратко театрално представление.

На специална томбола бяха раздадени символични награди, а най-голямата петелът – Гошо, се падна на 28-годишния Асен.

„Хубава и успешна нова година, още повече че Пловдив е и Европейска столица на културата. Нека покажем, че сме заедно и че можем да живеем в дух на разбирателство в Пловдив.

Част от проектите на Пловдив – Европейска столица на културата ще се реализират в квартал „Столипиново“, посочи кметът Иван Тотев и припомни за образователните и културни проекти, които се провеждат със съдействието на районното кметство – посещения на различни театрални постановки, куклен театър и т.н. на деца и възрастни.

Ромската нова година се отбелязва с особена почит и е най-големият празник в квартал „Столипиново“, като традиционно се отбелязва всяка година на 14 януари.

Днес на тържеството присъстваха районният кмет Николай Чунчуков, заместник-кметът Александър Държиков и изпълнителният директор на фондация „Пловдив 2019“ Кирил Велчев.

„За нас е голяма радост, че присъствате тук, на нашия празник“, заяви Антон Карагьозов и благодари за съдействието на Община Пловдив по отношение на образователните проекти, които се провеждат в квартала.

Празникът продължи с много песни и танци.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • Asen Карагюзян

    По традиция петелА се паднА на човек от фамилията на уважаемия КарагьозоФ. На това късметлийче в годините му се паднАха няколко апартамента, коли и ДРУГИ облаги осигурени му от работАта на Фондацията с Общината.Това е поредната ромска Фондация, направИла собствениците си богати хора, а работата им с държавата и общината и Шерлок Холмс нЕ МОЕ да я открие, Е Шерлока що не го земе Кирчо от Фондацията 2109 като атракция БЕ,или като кУл турна прОграма.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм