Каракачанов във Войводиново: Ромите в БГ станаха много нагли

Автор:
Вторник, 08 Януари 2019 12:56
Каракачанов във Войводиново: Ромите в БГ станаха много нагли

Циганите в България станаха изключително нагли. Преди седмица убиха полицай, преди 2 дни нападнаха военнослужещ.Търпимостта на българското общество се изчерпа. За щастие не се стигна до втора Катуница.

Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който извънредно отиде в пловдивското село Войводиново.

 

Вчера във Войводиново за малко не се стигна до извънредна ситуация след като двама роми на 17 и 21 години пребиха 33-годишния военноклужещ от Парашутната бригада Валентин Димов.

Той е бил нападнат в гръб, главата и ръцете му са били завързани със собственото му яке, за да не може да се отбранява.

Той е със строшена скула и множество кръвонасядания около очите в УМБАЛ Свети Георги, предстои му операция.

Министерството на отбраната ще поеме разходите по лечението на мъжа.

Каракачанов е отишъл да го види в болницата преди да дойде във Войводиново, където се събира специален щаб от командира на 68-ма бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев, шефа на Областна дирекция на полицията Атанас Илков, кметът на община Марица Димитър Иванов и кметът на с. Войводиново Димитър Тосев.

Истината е, че трябва да се направи една цялостна програма за решаване на циганския въпрос. Хората не са длъжни да търпят част от населението, което има само права и не иска да разбере, че има и задължения и трябва да спазва закона, каза още министърът.

По думите му мерките трябва да включват задължително обвързване на социалните помощи с образованието и труда.

Според него България трябва да спре да се съобразява с всякакви чиновници от Брюксел и правозащитници.

Снощи при протест на над 200 протестиращи се опитаха да атакуват циганската махала, но бяха спрени от жандармерия, която охранява цяла нощ селото.

Днес рано сутринта започна проверка на незаконно настанилите се роми. Никой от тях обаче не бе открит, за да му бъде връчен акта за 50 лева глоба.

Кметът Димитър Тосев обясни, че това е обичайна практика.

Кметът на община Марица Димитър Иванов пък бе категоричен, че до седмица ще издаде заповед за събарянето на незаконните къщи.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

  • джипси кинг

    Кажи го на конската глава тотюва Нали са му електорат

  • Тескере

    Тюфлек воевода да каже, на колко циганина е продал паспорти?

  • читател

    Не само ромите, но и червените руски боклуци не се траят!!! Както и дискретно вонящите на македонска наденица пловдивски воеводи, ама Каракачанов си ги знае...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм