Елена Йончева не мисли за брак и за бебе, обича да готви

Автор:
Петък, 24 Октомври 2008 05:18

Image
Сн. от Dansingstars
През миналата седмица половинката на премиера Елена Йончева (44) си чати със свои фенове в сайта на БСП и отговори избирателно на някои от въпроси, отправени към нея.

- Елена, коя е най-голямата ви мечта? - Да, имам голяма мечта, още не се е сбъднала. - Да не би да имате предвид дете? - ... - Дали ще се омъжите скоро? - Не знам. Защо е толкова любопитно? Все за това ме питат. Явно се вълнувате повече от мен. Когато тръгна да се омъжвам, ще ви поканя, ако това ще ви хареса. - Как приемате писанията, слуховете, че приятелят ви Сергей Станишев си има и други приятелки? - ... - Разбрахме. С удоволствие приемаме още отсега поканата ви за сватба. -... - По-трудна ли ви стана работата на журналист след 2005 г., откакто приятелят ви Сергей Станишев бе избран за министър - председател? - Ами, да.

Честно казано, това е и една от причините да работя по-малко, защото аз не обичам да правя компромиси в моята работа, в смисъл да мисля какво трябва да кажа, как трябвало да го кажа и как то ще се възприеме, под какъв ъгъл. Не смятам, че журналистиката трябва да се прави от много компромиси. Компромиси винаги се правят, не трябва да се лъжем... Може би по тази причина не работя толкова активно, но ще компенсирам - надявам се. - От месец насам се изявявате в нова амплоа. Кой е най-върлият ви противник в "Денсинг старс"? - Аз не мисля, че имам противник, защото всички са толкова добри, че аз не смятам даже, че те са ми конкуренти или че аз съм им конкуренция. Просто се опитвам да бъда достатъчно добра в рамките на своите възможности. Не мога да кажа, че съм конкуренция на някого. Особено на жените. Жените-звезди са страхотни и това го казвам искрено. - Кой танц най-много ви харесва в "Дeнсинг старс"? - Това е може би джайфа или това, което е най-близко до рокендрола - в смисъл да има повече динамика, въпреки че журито казва, че това не ми подхожда.

- Голямото шоу "Денсинг старс" прилича ли на политическия ни живот? - Донякъде прилича, доколкото политическият живот в България се представя като голямо шоу. Не би трябвало да е така. - Как ще коментирате убийството на писателя на мутрите Георги Стоев? - Не го познавам лично и това което съм чела, прилича много на литературна публицистика. Но аз не съм привърженик на големите конспирации. Когато има някакво сложно обяснение за убийството на една личност, а винаги се търсят в България особено някакви сложни комбинации, обикновено причината се оказва най-семплата, най-логичната.

В живота все така се случва - истината обикновено е потискащо банална. - Защо не напишете и вие книга за мафията и българската действителност? Мнозина го направиха, без да имат вашия житейски и журналистически опит. - Бих писала, ако мога да се внедря в мафията, но това едва ли ще ми се отдаде. - Смятате ли, че журналистиката е четвъртата власт? - Силно се съмнявам в това, но тя трябва да бъде четвъртата власт. - Вие на кой футболен отбор сте фенка? - Честно казано, аз съм от националния отбор. Вълнувам се наистина, когато играе националният отбор. Мога да викам, да крещя, да пълзя по земята и т. н. - идва ми отвътре, но иначе не съм от никакъв отбор.

Тренирала съм в "Славия" - спортна гимнастика няколко години. Така че имам детски сантиментални чувства към "Славия", иначе съм за националния отбор. - Обичате ли да готвите? - Да. Обичам страшно много да готвя, но не всеки ден. И обичам да готвя за повече хора, за приятели. Обичам да експериментирам с всякакви неща, обичам да ми се получи добре, всички да ми се възхищават и да казват: "Ах, колко хубаво си сготвила!" Да. Ужасно суетно е наистина, да, ужасно.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм