До 5 000 лв. глоба на превозвачи за пропуснати курсове

Автор:
Сряда, 05 Декември 2018 13:39
До 5 000 лв. глоба на превозвачи за пропуснати курсове

Общината започва да налага парични санкции на превозвачите от градски транспорт заради пропуснати курсове. Това заяви кметът Иван Тотев и добави,че предстоят сериозни разговори с представители на Хеброс бус и Автотранс, които били най-честите нарушители.

Той получил сигнал на страницата си във Фейсбук от пловдивчанка, която всяка сутрин ходи на работа със 17. Тя чакала час на спирката и автобусът не минал.

След проверка се оказало действително, че има два пропуснати курса рано сутринта по вина на водача на рейса.

Може би не е толкова страшно, ако се изпусне курс в 12 ч. на обяд, но в сутрешните часове, когато всеки пътува за работа, е недопустимо. Така че ни предстоят сериозни разговори с транспортните фирми Има и санкции, които са до 5000 лв. така че ще ги налагаме. Община Пловдив си е свършила работата. Увеличихме с 1 млн. лева субсидията на превозвачити. Сега трябва и превозвачите да са по-отговорни, подчерта градоначалникът.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • НИКИ

    Живея до първа спирка бл.99. Част от шофьорите на автобуси с номера 10;17;66;21;4 не спират на спирките, подминавайки чакащи пътници. На мои бележки са реагирали винаги в хор с кондукторите, ЧЕСТО АГРЕСИВНО, И С ОПРАВДАНИЕ, че им плащат на КУРС / спазвайки някакъв график/, а не за превозени пътници. Такива им били указанията от НАЧАЛНИЦИТЕ. ПИТАМ КМЕТА КЪДЕ ВИ Е КОНТРОЛЪТ.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм