Иван Тотев и Ральо Ралев с 1-ва копка на паркинг

Автор:
Вторник, 16 Октомври 2018 12:34
Иван Тотев и Ральо Ралев с 1-ва копка на паркинг

Градоначалникът инж. Иван Тотев и кметът на район “Северен” инж. Ральо Ралев направиха първа копка, с която дадоха старт на ремонтните дейности по изграждане на паркинг по Наредба за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на община Пловдив. 

Паркингът се намира в междублоковото пространство, заключено между ул.”Победа” №62-72, ул.”Поп Грую” и ул.”Стоян Заимов”.

Предвидено е да се обособят 69 на брой места за паркиране, като 3 от тях ще бъдат за хора в неравностойно положение. Площта на паркинга бе разчистена с вдигането на 20 гаража, с което тя достигна 2000 кв.м.

Ремонтните дейности ще включват пренареждане на съществуващите пътни ивици, както и частично поставяне на нови пътни ивици. Ще бъде изградено изцяло ново улично осветление.

След приключване на ремонтните дейности ще бъде положена хоризонтална маркировка и ще бъдат монтирани антипаркинг скоби.

Предвижда се и изграждането на ново осветление на междублоковото пространство и антипаркинг съоръжения, които да ограничат паркирането по тротоарите. 

След приключване на дейностите по горепосочения обект общият брой на отдадените под наем паркоместа по новата наредба за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на община Пловдив ще достигне 200 броя.

Това е шести паркинг в район „Северен“, с който местата по новата наредба ще станат 200. „Има голям интерес от гражданите, правим го по тяхно желание“, подчерта кметът на „Северен“ инж. Ралев.

А кметът на Пловдив инж. Иван Тотев припомни, че общината вече изпълнява програма за мащабни улични ремонти в шестте района на града.

На обекта днес присъстваха жители на блока на улица „Победа“ N 62-72, който в момента се санира по Националната програма за енергийна ефективност.

„192 апартамента има в нашия блок, правихме доста събрания преди да започнем санирането. Г-н Ралев идваше на няколко пъти да говори с жителите и да ги успокоява. Сега сме много доволни, красиво е, а ефектът вече се усеща“, сподели Славка Георгиева. 

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм