Критичен доклад за националната сигурност

Автор:
Петък, 14 Септември 2018 07:24
Критичен доклад за националната сигурност

Годишният доклад за състоянието на националната сигурност е изключително критичен, сериозен и достатъчно детайлен. Това каза ген. Константин Попов, председател на комисията по отбрана, по време на обсъждането на доклада в комисията. Генерал Попов откри заседанието с поздрав към българските инженерни войски, които днес честват своята 140 годишнина.

След проведените дебати, народните представители от Комисията по отбрана приеха Годишния доклад за състоянието на националната сигурност на Република България през 2017 г.

В доклада се съдържат информация и оценки за вътрешнополитически събития, за процеси по реализиране на международни проекти и за събития в конфликтни райони в други държави. Анализирани са сложните и противоречиви процеси от вътрешен и външен характер, които са оказали съществено влияние върху състоянието на националната сигурност.

Опасностите от външнополитически характер за националната сигурност на Република България през 2017 г. са произтекли основно от продължаващите бойни действия в Сирия, от предизвиканата от нея, както и от нестабилността в други райони на света (Афганистан, някои страни от Африка) бежански и миграционен натиск към страните от Европейския съюз, се казва още в доклада.

Отбелязани са и приетите важни за политиката за сигурност нормативни, стратегически и други актове. Структурата на Годишния доклад за състоянието на националната сигурност през 2017 г. е съобразена със структурата на актуализираната от Народното събрание през март 2018 г. Стратегията за национална сигурност на Република България

На заседанието на комисията бяха представени и удостоените офицери с висше военно звание - генерал-лейтенант Димитър Илиев, назначен на длъжността заместник-началник на отбраната и удостоен с висше офицерско звание „генерал-лейтенант“ и бригаден генерал Маргарит Михайлов, назначен на длъжността директор на дирекция „Операции и подготовка“ в Министерство на отбраната и удостоен с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм