Третокласници от ОУ Васил Левски в международен проект

Автор:
Събота, 12 Май 2018 18:40
Третокласници от ОУ Васил Левски в международен проект

В интересен международен проект се включиха децата от трети „а” клас на ОУ „Васил Левски” в Пловдив, за които миналата година Plovdiv-online писа, че под ръководството на своята учителка Надежда Илчева са обзавели специален кът за четене в класната си стая. Очевидно техните занимания с книгата са привлекателни за тях и дават плодове, тъй като в момента те участват в „Книга на националната приказка” („Book of National Fairy Tale”).
Целта на този проект е да разшири хоризонта пред децата.

Чрез него те имат възможност да открият други народи с техните култури, традиции и литература, да осъществят междукултурни връзки и обмен. Партньори по проекта са 13 участници от 8 държави (Словакия, Румъния, Турция, Литва, Полша, Дания, Чешка република и България), като нашата страна е представена от един участник. Идеята е партньорите да изберат приказки, характерни за своята страна или регион, които да изпратят на собствения си език и на английски. Приказките трябва да бъдат придружавани от илюстрации, сътворени от децата.

В хода на проекта се получава една пътуваща книга, съставена от участниците, която трябва да се превърне в отпечатана книга – сборник от национални приказки. Има и ръчно изработена кукла, която се явява разказвачът на пътуващите приказки.
Освен участието си в този международен проект, учениците от класа поддържат и интензивна кореспонденция със свои връстници от училище в италианския град Берналда.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм